Businessgedreven, dienstverlener met uithoudingsvermogen

Apeldoorn
Organisatie |

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel is een non-profit, dienstverlenende, BV gevestigd in Apeldoorn. Zij is gericht op de verduurzaming van de leefomgeving van de bewoners in negen deelnemende gemeenten in Oost Nederland (*).

De organisatie verzorgt het afvalbeheer voor deze negen gemeenten en voor vijf van deze gemeenten verricht ze eveneens uitvoerende taken in het beheer openbare ruimte (BOR). Met een stevige rol in de sociale arbeidsactivering. Het aaneengesloten regionale verzorgingsgebied telt circa 496.000 inwoners (195.000 huisaansluitingen).

De activiteiten van Circulus-Berkel bestaan uit het verlenen van diensten en adviezen op het gebied van:

  • Het actief inzamelen, scheiden en verwerken van (particulier) afvalstoffen, reiniging en gladheidsbestrijding inclusief projecten ter verbetering van scheiding van de afvalstoffen en de recycling.
  • Het actief vormgeven/uitvoeren van BOR- taken.
  • Een grote sociale arbeidsactivering voor bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Circulus-Berkel is toonaangevend in de branche. Verduurzaming van de leefomgeving is kenmerkend voor de oriëntatie van Circulus-Berkel. Vanuit een breed en duurzaam perspectief worden strategische keuzes gemaakt in nauwe afstemming met de deelnemende en opdrachtgevende gemeenten. Het overkoepelend en gemeenschappelijk doel is een duurzame, leefbare regio. Circulus-Berkel is de kennispartner, die goed naar haar stakeholders (bewoners en gemeenten) luistert.

Bij Circulus-Berkel werken – verspreid over zeven locaties – meer dan 650 medewerkers, waarvan de helft in vaste dienst; de andere helft bestaat uit medewerkers die in het kader van sociale werkgelegenheid (tijdelijk) bij Circulus-Berkel werkzaam zijn.

De met gemeenten gecontracteerde omzet 2019 bedroeg ruim € 57 miljoen. De stakeholders zijn de negen deelnemende en opdrachtgevende gemeenten alsmede ook publieke en private partners in de regio, bewoners en medewerkers. Circulus-Berkel is een BV met een eigen Raad van Commissarissen.

(*) Negen gemeenten – Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen – zijn zowel opdrachtgever als aandeelhouder van Circulus-Berkel

Logo Circulus-Berkel
Functie | KAM-functionaris

Het kwaliteits- en veiligheidsbeleid van Circulus-Berkel wordt samen met de directie en management vastgesteld en vertaald naar een KAM-meerjarenplan. Als KAM-functionaris ben je verantwoordelijk voor (het helpen) opstellen van dit beleid en voor de uitvoering van de meerjarenplannen. In de dagelijkse praktijk zoek je verbinding met de operationeel leidinggevenden en – waar nodig – werk je samen met de stafdiensten aan de praktische ondersteuning van de uitvoering.

Als KAM-functionaris geef je – gevraagd en ongevraagd – advies aan directie, management en teamleiders. Je adviseert en ondersteunt bij het uitvoeren van het KAM-meerjarenplan. Daarnaast treed je op als preventiemedewerker. Het accent in de functie ligt op veiligheidsbewustzijn (denk o.m. aan schadelastbeheersing) en kwaliteit.

Naast de dagelijkse ondersteuning op kwaliteits- en veiligheidsgebied (natuurlijk ook op de werkvloer) ontwikkel je – in overleg met directie, management en uitvoering – campagnes, bijvoorbeeld gericht op veiligheidscommunicatie en veiligheidsbewustzijn. Het gaat in essentie niet om het systeem sec, maar om het aanscherpen van de werkprocessen in de praktijk, meer risicogestuurd. Het onderkennen van het belang van veiligheid en kwaliteit

Op kwaliteitsgebied houd je regelmatig de processen bij Circulus-Berkel tegen het licht van de ISO 9001:2015 norm en doe je verbetervoorstellen.

No nonsens Zelfstarter Creatief Initiatiefrijk Snapkracht Verbindend Resultaatgericht Samenwerken Enthousiast Netwerker Energiek Bouwer

Profiel

Functie-eisen:

  • HBO-werk- en denkniveau, met een bedrijfskundige achtergrond.
  • Kennis van ISO 9001, VCA en Veiligheidskunde (diploma MVK).
  • Je hebt minimaal 3 -5 jaar relevante werkervaring.
  • Uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
  • Hart voor de publieke zaak.

Profiel

Je brengt veel drive, enthousiasme mee èn ervaring met werken in een fijne organisatie! Je bent een teamplayer en levert een bijdrage om de organisatie sterker te maken. Je zet KAM op de kaart. Je vindt het belangrijk om mensen en afdelingen te verbinden. Je hebt affiniteit met techniek en je denkt vanuit de business. Je hebt een focus op procesmanagement. Kartrekker als het gaat om de uitvoering van campagnes.
Je hebt een goed organisatorisch vermogen, bent flexibel. Je bent stressbestendig en stevig, geeft nooit op. Je kunt anderen inspireren en overtuigen van het belang van veiligheid om hun werk beter te doen.

Aanbod

Een uitdagende en afwisselende functie in een ambitieuze organisatie, met hart voor mens en milieu. Circulus-Berkel biedt veel ruimte voor eigen inbreng. Goede arbeidsvoorwaarden (CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving) en een 32 -40-urige werkweek. Het betreft een structurele functie, met, na maximaal een jaar en goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure

Ben jij de KAM-functionaris, die we zoeken? Herken je je in het profiel en zet jij KAM op de kaart bij Circulus-Berkel? De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je motivatie en cv en een oriënterend gesprek met K+V.

De eerste gesprekken bij Circulus-Berkel zijn op maandag 13 september, het vervolggesprek op vrijdag 17 september. Gelieve rekening te houden met deze data.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren, uiterlijk 22 augustus, je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 99). Zij begeleidt je in deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

De procedure wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.

 

KAM-functionaris
Vast
32-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.