Kwartiermaker IT a.i.

Strategisch Verbinder
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interim Kwartiermaker IT

De interim kwartiermaker gaat een organisatorische herinrichting begeleiden op de IT afdeling die impact heeft op de hele organisatie.

Opdracht

De omslag wordt gemaakt naar een regieorganisatie. Het datacenter, het technisch- en applicatiebeheer wordt in de toekomst uitbesteed. Technische beheerfuncties worden omgezet naar nieuwe functies. Deze strategische keuze heeft invloed op de indeling, het functioneren en bezetting van de afdeling en organisatie. Technische beheerders worden naar een nieuwe functie begeleid of via een (extern) traject begeleid naar een passende rol buiten de organisatie.

Het spreekt voor zich dat deze herinrichting op een zorgvuldige manier voorbereid en begeleid moet worden. De kwartiermaker krijgt hierbij hulp van een extern in te huren projectmanager die ervaring heeft met Europese aanbestedingen. Ook worden professionals ingehuurd voor de begeleiding, coaching en training om de tijdelijke nieuwe functies alvast in te werken ten behoeve van de nieuwe regieorganisatie. De kwartiermaker is verantwoordelijk voor de dag dagelijkse begeleiding en uitvoering van de sourcing strategie; de aanbesteding van de infrastructuur en de uit te besteden diensten. Hij of zij rapporteert aan het IT kernteam (bedrijfsvoering, IT stakeholders en de teamleiders).

Profiel

aansprekende opdracht met impact

  • Je bent een stevig kwartiermaker; je hebt veranderopdrachten succesvol doorgevoerd. Hier gaat je hart sneller van kloppen!
  • Je hebt een organisatiekundig en of bedrijfskundig profiel/opleiding.
  • Je bent een projectmatig ingestelde professional die op basis van inhoudelijke skills maar minstens zo belangrijk een innerlijk kompas en vanuit betrokkenheid voor de medewerkers het juiste doet.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met IT organisaties, digitale transformatie, outsourcing en – liefst recent nog- een  dergelijke opdracht vervuld bij een gemeentelijke organisatie, een gemeenschappelijke regeling en of (ambtelijk georganiseerde) overheidsorganisatie.
  • Je schakelt tussen rollen als consultant, sparringpartner, beïnvloeder, adviseur, voorzitter van het kernteam – en je voelt goed aan welke belangen er spelen. Met behoud van je eigen wijze: persoonlijk en passend bij wie jij bent.
Mensgericht Strategisch Gestructureerd Besluitvaardig Communicatief Verbindend Betrokken Overtuigend Empathisch

Voorwaarden

Het gaat om een interessante kwartiermakers opdracht voor 16 uur per week, dagen nader af te spreken. Start in september voor de duur van 9 maanden. Een verlenging is mogelijk.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren, uiterlijk zondag 27 augustus, door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw korte motivatie graag een indicatie van jouw uurtarief.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Micha van Aart, telefoonnummer 06-4639 0312.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.