Kwartiermaker / Projectleider Toegang Uitvoering - Gemeente

Stevige leider met oog voor efficiëntie, eigentijdse samenwerking en ontwikkeling
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Kwartiermaker / Projectleider Toegang Uitvoering

K+V zoekt voor een gemeente centraal in de provincie Drenthe een Kwartiermaker/Projectleider Toegang Uitvoering voor een gemeentelijke organisatie, die toegankelijk, betrouwbaar, duidelijk en slagvaardig is.

Opdracht

De ontwikkelingen op rijksniveau voor WMO en Jeugd krijgen een vertaling naar de uitvoeringsorganisatie, waar sinds 2015 de toegang tot deze voorzieningen op dezelfde wijze zijn georganiseerd en uitgevoerd. De opdracht is om een ontwerp van de uitvoeringsorganisatie te maken (mogelijk een herinrichting) en deze te implementeren.

Profiel

De uitvoering van de taken binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet gaan de komende jaren veranderen. Voor het domein Mens & Maatschappij is voor 2024 een uitvoeringsplan gemaakt. De gemeentelijke organisatie heeft gekozen voor een scheiding tussen beleid en uitvoering. Tevens is er binnen het domein een bedrijfsbureau waar data worden verzameld. Tegen de achtergrond van de ontwikkelingen maak je een ontwerp van de nieuwe uitvoeringsorganisatie, met daarin de verschillende scenario’s, voor- en nadelen en het voorkeursscenario. Daarbij ontwikkel je het plan, inclusief fasering om tot deze uitvoeringsorganisatie te komen. Daarna rol je het plan (inclusief personele capaciteiten) uit om te komen tot de nieuwe organisatie Toegang tot WMO en Jeugd.
Je werkt samen met je collega’s binnen het domein, met extra aandacht voor de doorwerking van de projecten datagedreven werken (caseload en doorlooptijden) en sociale innovatie.

Wat breng je mee?

Je hebt (minimaal) HBO-werk- en denkniveau en met bedrijfskundige expertise (cijfers en bedrijfsvoering):

  • Met ervaring als kwartiermaker/projectleider, met veranderkundige ervaring;
  • Met kennis van het sociaal domein;
  • Met analytisch en groot organisatievermogen.
Verandermanager Communicator Sociaal Resultaatgericht Stevige regisseur Initiator Toegankelijk Doelgericht Politiek/bestuurlijk Sensitief

Voorwaarden

Je bent vanaf tweede helft november beschikbaar voor gemiddeld 24 – 28 uur per week voor een periode van 7 – 8 maanden met een optie tot verlenging.
De gesprekken bij de opdrachtgever staan gepland op donderdagmiddag 16 november 2023.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel, maar uiterlijk 1 november 2023 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. We zien in je brief graag een indicatie van je uurtarief. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 698 599).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.