Lid College van Bestuur voor Conexus

Een oprechte onderwijsbestuurder
Locatie: Nijmegen
Organisatie |

Conexus

Samen leren en leven

Conexus is de stichting voor samen leren en leven voor kinderen en ouders in Nijmegen en Heumen. Conexus is ontstaan uit meerdere fusies van openbaar en bijzonder primair onderwijs in Nijmegen en Heumen en bestaat momenteel uit 31 basisscholen, waarvan twee scholen voor speciaal basisonderwijs en één school voor speciaal onderwijs.

Samen leren en leven elke dag rond 8.100 leerlingen en 900 medewerkers om de kennis over leren te delen met leerlingen en elkaar. Alles in een minimaatschappij om straks klaar te zijn voor de grote maatschappij.

Conexus heeft een begroting van ongeveer € 65 miljoen en is eigenaar van haar gebouwen (doordecentralisatie) en beheert, bouwt en ontwikkelt dus zelf. De stichting kent een bestuursbureau met expertise op alle beleidsterreinen zoals onderwijs, financiën, HR en huisvesting. Ook is er een eigen vervangingspool en een eigen academie.

Functie | Lid College van Bestuur

Samen

Conexus kent een tweehoofdig collegiaal College van Bestuur met een voorzitter en een lid. Beiden hebben een deel van de aansturing van de scholen in hun portefeuille. Voor het lid geldt bedrijfsvoering, waaronder financiën, facilitair en ICT. Voor de voorzitter geldt onderwijs & kwaliteit en P&O. Beide leden zijn samenwerkingsgericht, vullen elkaar aan en zijn samen in staat om de besturingsopgave te realiseren. Zichtbaar te laten worden voor alle leerlingen en medewerkers. Het CvB vervangt elkaar en hebben beiden een externe representatie- en netwerkrol.

Natuurlijk is er een opdracht. Er is hard gewerkt aan een nieuwe visie. Nu nog in concept maar wel de basis voor een krachtige stap naar voren. Naar voren in samenwerking om de allerbeste leeromgeving te creëren voor de leerlingen. Dat kent interne en externe uitdagingen.

Intern gaat het dan over het gebruiken van alle kennis door hechtere samenwerking tussen de scholen onderling en natuurlijk het bestuursbureau. Het benutten van elkaars kennis, doorontwikkelen van de professionaliteit en ruimte scheppen voor echte groei. De medewerker als belangrijkste schakel in het realiseren van de strategie. Belangrijke dossiers zijn én blijven daarin een goede en waar kan excellente onderwijskwaliteit, de doorontwikkeling van het vakmanschap, een gezonde, transparante, degelijke en strategische bedrijfsvoering, echt planmatige huisvesting (huisvesting is in eigen beheer!) en bovenal een volwassen en prettige samenwerkingscultuur. Natuurlijk met de medewerkers als belangrijkste professionals.

Extern gaat het over een stevige positie in onderwijs in Nijmegen en Heumen. Het creatief inspelen op alle externe ontwikkelingen. Conexus wil zich als onderwijsondernemer neerzetten in de keten. Een betrouwbare partner zijn. Inclusief onderwijs omarmen en onderwijskwaliteit uitdragen. Daarmee het imago van de scholen en de stichting versterken en geïnspireerd meebouwen aan onderwijsstad Nijmegen. Daar ligt voor het CvB op de thema’s creatief onderwijsondernemerschap een voorbeeldrol.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Deskundig
Profiel | Een oprechte onderwijsbestuurder

Oprecht

Jij bent eerlijk en oprecht. Zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je toont lef in de relatie met anderen en houdt altijd de verbinding. Jouw besturingsstijl maakt de ander sterker, geeft ruimte voor de ander en maakt samenwerken logisch. Dat geeft energie en opent mogelijkheden. Creativiteit krijgt ruimte en toch zijn er ook heldere kaders en afspraken. Die schijnbare tegenstellingen zorgen voor een goede basis en heldere uitgangspunten.

Onderwijsbestuurder

Jij brengt ondernemerschap in onderwijs. Ziet kansen en helpt anderen de kansen te zien en te pakken. In de samenwerking met de onderwijspartners extern, maar ook in de samenwerking onderling intern. Je denkt in mogelijkheden en je bestuurlijke vaardigheid brengt ook scherpte op de realisatie. De ondernemer in jou wil ook afmaken. Dus ideeën worden concreet en zichtbaar. Ambitieus voor het onderwijs, kansrijk voor alle kinderen. Je kunt rust en ordening brengen in de organisatie en overzicht en inzicht bieden met meerjarenperspectieven voor de stichting.

Natuurlijk zoeken wij als collegiaal bestuurder een echte samenwerker. Ook daarin verwachten wij een deskundige en slimme, scherpe partner van bestuur. Je laat zien dat je ervaring hebt in besturen en je laat ook de passie voor onderwijs zien. Bedrijfsvoering kent daarin geen geheimen voor jou. Je voelt je ook bewezen comfortabel bij een uitdagend huisvestingsdossier.

Aanbod | Prachtige rol voor een echte onderwijsbestuurder

In Nijmegen is dit een toonaangevende en prachtige uitdaging. Conexus biedt naast de uitdaging een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring binnen schaal BD, CAO voor Bestuurders Funderend Onderwijs.

Procedure | Gericht op samenwerken, dus eerst ontmoeten en dan doorgaan

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op dinsdag 7 februari waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op donderdag 9 februari in de ochtend waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op woensdag 15 februari in de ochtend waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je bestuurt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd | Ga jij voor ambitieus onderwijs?

Ben je de oprechte onderwijsbestuurder en geïnteresseerd in deze mooie uitdaging? We leren je graag kennen. Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 2 februari tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met Johannes Arets (06-1026 0480) die de werving begeleidt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Lid College van Bestuur
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.