Lid Raad van Toezicht - Nestas scholengroep

Nieuwgierige vrager en betrokken sparringpartner
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Nestas Scholengroep

Ieder kind verdient een plek waar het zich thuis en gewaardeerd voelt

Nestas Scholengroep is het warme nest voor de kinderen in haar basisscholen in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido Ambacht en Gorinchem, voortgekomen uit een fusie tussen OPOD en SKOBA. Onze gemeenschap bestaat uit 22 scholen, zowel openbaar als katholiek. Maar onze diversiteit stopt niet bij het type school: we zijn trots op ons brede scala aan onderwijsconcepten, waaronder Montessori, Dalton en Jenaplan. In samenwerking met lokale kinderopvangorganisaties bieden we een geïntegreerd leer- en ontwikkelingspad, zodat elk kind zijn potentieel optimaal kan benutten.

Functie

Lid Raad van Toezicht

Samen bouwen aan de toekomst van onderwijs

De Raad draagt bij aan de visie en missie van Nestas door een actieve, betrokken en waarden gedreven aanpak. Onze focus ligt op samenwerking, met een constante dialoog tussen de Raad en het College van Bestuur. We willen niet alleen toezicht houden, maar ook inspireren, uitdagen en ondersteunen. Onze waarden – zoals verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en transparantie – zijn de kompasnaald die ons door uitdagende vraagstukken leidt. Met het oog op 2027 heeft Nestas grote ambities en zijn we op zoek naar een nieuw lid met een passie voor onderwijs, een sterk netwerk in de regio en een frisse blik op de toekomst.

Bij Nestas past een lerende en nieuwsgierige Raad die met de levende waarden haar rol invult. Deze Raad zoekt een nieuw lid ter vervanging van de voorzitter. De Raad ziet graag een kandidaat met een achtergrond in onderwijs en/of openbaar bestuur, een achtergrond in personeel en organisatie en vooral een kandidaat met een sterk relevant (maatschappelijk) netwerk in de regio. Gezien de huidige samenstelling en de maatschappelijke positie van Nestas wordt een kandidaat met een vrouwelijke en/of bi-culturele achtergrond uitdrukkelijk uitgenodigd te reageren.

Zoals bij de start van Nestas als Raad is afgesproken, zullen na de start van het nieuwe lid, gezamenlijk en in goed onderling overleg, de rollen binnen de Raad worden verdeeld.

Vertrouwen Verbondenheid Aandacht Plezier Samen Lef Communicatief Toegankelijk Professioneel Teamspeler Warm

Profiel

Nieuwgierige vrager en betrokken sparringspartner

Nieuwsgierige vrager

Jij werkt aan een verrijkende dialoog en samenwerking, binnen en buiten de Raad. Je stelt de juiste vragen, luistert actief en deelt je inzichten en expertise. Je vermogen om samen te werken, te inspireren en te verbinden is cruciaal voor ons succes. Je bent niet bang om je netwerk in te zetten, mensen samen te brengen en nieuwe ideeën te adopteren. Jouw openheid, ervaring en toewijding maken je tot een uitstekende schakel in onze organisatie. Oprechte aandacht zorgt voor een goede verbinding in de RvT en zorgt voor uitstekende samenwerking met het College van Bestuur.

Betrokken sparringpartner

Het is goed sparren met jou. Jouw ervaring, wijsheid, professionaliteit én persoonlijkheid, nodigt uit voor het goede gesprek. De openheid brengt alles op tafel en maakt jouw omgeving rijker. Je durft je netwerk in te zetten, brengt makkelijk mensen bij elkaar en helpt op die manier de anderen verder.

Voor het uitgebreide basisprofiel van de Raad van Toezicht kun je deze link gebruiken.

Aanbod

Toezicht met waarde

Kun jij waarde toevoegen aan de Raad én bijdragen aan het onderwijs in de regio dan leren wij je graag kennen. De Raad volgt de richtlijnen van de VTOI-NVTK ten aanzien van de honorering van de leden van de Raad en werkt jaarlijks aan haar professionalisering.

Procedure

Gericht op samenwerken dus eerst ontmoeten en dan doorgaan

Het wervingstraject zal bestaan uit twee onderdelen. Eerst een korte ontmoeting op meer persoonlijk niveau, bij een goede eerste ontmoeting volgt een langer gesprek. Beide ontmoetingen zijn met een afvaardiging van de huidige Raad, het College van Bestuur en de GMR.

Wij starten met de korte ontmoetingen op woensdag 6 december. Hierin maak jij in twee korte gesprekken, in kleine commissies kennis met de organisatie. De mensen uit de organisatie maken kennis met jou als persoon. Is er een goede eerste ontmoeting dan volgt de tweede ontmoeting op vrijdag 15 december. Hierin is er ruimte voor meer aandacht, diepgang en inhoud.

Het streven is om in december tot een benoeming te komen.

Geïnteresseerd

Betrokken sparringpartner?

De Raad van Nestas zoekt een nieuwsgierige betrokken sparringpartner. Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze positie? Reageer dan snel maar uiterlijk 30 november 2023 door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.

Heb je vragen dan neem vooral contact op met Johannes Arets, 06-1026 0480, die deze procedure vanuit K+V begeleidt.

Kandidaten die worden uitgenodigd, worden gevraagd een online Quinn-managementrollenmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.