Betrokken, enthousiaste en ondernemende manager met hart voor de ouderenzorg, de mensen die er werken en met hart voor de stad

Rotterdam
Organisatie |

Stichting Humanitas

Stichting Humanitas biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen – van 0 tot 100+ – die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3.500 medewerkers en 2.500 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. De zorg aan mensen die dat nodig hebben, van jong tot oud, is volop in ontwikkeling.

Al 75 jaar is Humanitas in de regio Rotterdam Rijnmond een begrip en manifesteert zich breed op vrijwel alle fronten van wonen, welzijn en zorg voor met name ouderen alsmede op het vlak van Welzijn en Hulpverlening. Humanitas is op dat gebied in de regio Rijnmond een begrip en opereert inmiddels van Hoek van Holland tot de gemeente Capelle aan den IJssel en van Bergschenhoek tot Spijkenisse.

Humanitas helpt mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Daarbij vindt Humanitas levensvreugde, geluk, het allerbelangrijkste. Voor alle medewerkers van Humanitas, inclusief vrijwilligers, is “ja zeggen” door de jaren heen een tweede natuur geworden. Ze denken en handelen in mogelijkheden en kansen.

Humanitas in een notendop? Bekijk hier de animatie:

https://www.youtube.com/watch?v=tjCJQmiJ0bA

Functie | Locatiemanager Akropolis

Akropolis is de grootste locatie van Humanitas en is een levendig wooncomplex in de Rotterdamse wijk Hillegersberg met 225 bewoners. Een begrip in Rotterdam!

Akropolis vormt samen met de Gerrit Spronkersflat, de Zilverlinde en het verpleeghuis Akropolis een woon-zorgcomplex. Centraal staat de twaalf verdiepingen tellende toren met daarin het verpleeghuis voor mensen die vanuit lichamelijke beperkingen zorg nodig hebben en mensen die door dementie zorg en persoonlijke aandacht nodig hebben. Als locatiemanager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de locatie Akropolis. Samen met zes afdelingscoördinatoren geef je sturing aan de reeds in gang gezette veranderingsprocessen (waarbij de nadruk ligt op een combinatie van warme zorg en zakelijkheid om deze grote locatie verder te ontwikkelen tot een locatie waar het aangenaam wonen en werken is).

Je bent als locatiemanager ook de trekker van het verder positioneren van de locatie in de wijk. Hier ben je verantwoordelijk voor het samen met de andere domeinen van Humanitas en andere partners in de wijk en stad invulling geven aan wijkgericht werken.

Als locatiemanager ben je het boegbeeld vaan Akropolis. Op inspirerende wijze stimuleer je het zelfoplossend vermogen van de medewerkers in hun verantwoordelijkheid om de kwaliteit van zorg en welzijn voor de bewoners te bevorderen.

Naast je verantwoordelijkheid voor het dagelijks reilen en zeilen binnen je deze mooie locatie, heb je als MT-lid binnen het domein Zorg met Verblijf een brede verantwoordelijkheid inclusief een inhoudelijke portefeuille die je effectief en in samenspraak met je MT-collega’s weet in te vullen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Integraal leidinggevende van de locatie en lid van het Management Team Zorg met Verblijf.
 • Verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling naar een kwalitatief hoogwaardige, effectief en efficiënt georganiseerde locatie, waar de bewoners een zo goed mogelijke kwaliteit van leven wordt geboden.
 • Verantwoordelijk voor de duurzaamheid van de locatie door toezien op een gezonde bedrijfsvoering.
 • Faciliterende rol richting de teams: ruimte scheppen en randvoorwaarden creëren.
 • Afstemming met de afdelingscoördinatoren over rolverdeling en nabijheid ten opzichte van de teams.
 • Inspirator voor vernieuwingen, ontwikkelingen en veranderingen die de zorg aan de bewoners verbetert, medewerkers meer werkplezier geeft en/of doelmatigheid verhoogt.
 • In afstemming met de directie Zorg met Verblijf de locatie vertegenwoordigen in diverse externe contacten zoals bijvoorbeeld in het kader van (het aangaan van) samenwerkingsverbanden en/of het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.
 • Zorgen voor onderhoud en verbinding met de wijken rondom de locatie.
 • Zorgen voor een adequaat personeelsbeleid dat past binnen de kaders van Humanitas.

Cultuursensitief Wijkgericht Daadkrachtig en Betrokken

Profiel

Je bent een betrokken, enthousiaste en ondernemende manager met hart voor de ouderenzorg en de mensen die er werken.

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een management en/of een bedrijfskundige opleiding.
 • Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt affiniteit met cultuursensitief en wijkgericht werken.
 • Jouw stijl van leidinggeven is mensgericht, coachend en je weet jouw medewerkers te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.
 • Je hebt ervaring met het leidinggeven aan taakverantwoordelijke teams in ontwikkeling.
 • Je bent in staat om verbinding te leggen tussen bewoners, medewerkers, familie/naasten en wijkbezoekers in de context van Akropolis.
 • Je bent samenwerkingsgericht, binnen en buiten de locatie en Humanitas. Een echte bruggenbouwer met lef en empathie en vooral met humor en relativeringsvermogen!

Jij bent het navigatiesysteem en je durft ook af en toe een andere route te nemen!

Aanbod

Gezellige, levendige werkplek met veel mogelijkheden en collegiale samenwerking.

 • Uitdagende locatie gezien omvang, kwaliteitsverbetertrajecten en nieuwbouwplannen.
 • Contract van 32-36 uur.
 • Een bij de functie passende salariëring conform de CAO VVT.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de beschikking over een smartphone en laptop.
 • MD-Traject leidinggevenden.
Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van Humanitas. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie. Het proces is transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn.

Speed op maandag 11 oktober waarin je in drie korte gesprekken met zeer kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op vrijdag 15 oktober waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op dinsdag 19 oktober waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 november 2021 af te ronden. Heb je vragen over het proces dan staan we uiteraard voor je klaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk dinsdag 5 oktober aanstaande, te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06 1595 4079) en Maartje Peters (06 1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Locatiemanager Akropolis
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.