Betrokken, enthousiaste en ondernemende manager met hart voor de ouderenzorg, de mensen die er werken en met hart voor de stad

Rotterdam
Organisatie |

Stichting Humanitas

Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle ad IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl<http://www.stichtinghumanitas.nl

Functie | Locatiemanager Akropolis

Akropolis is de grootste locatie van Humanitas en is een levendig wooncomplex in de Rotterdamse wijk Hillegersberg met 225 bewoners. Een begrip in Rotterdam!

Akropolis vormt samen met de Gerrit Spronkersflat, de Zilverlinde en het verpleeghuis Akropolis een woon-zorgcomplex. Centraal staat de twaalf verdiepingen tellende toren met daarin het verpleeghuis voor mensen die vanuit lichamelijke beperkingen zorg nodig hebben en mensen die door dementie zorg en persoonlijke aandacht nodig hebben. Als locatiemanager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de locatie Akropolis. Samen met zes afdelingscoördinatoren geef je sturing aan de reeds in gang gezette veranderingsprocessen (waarbij de nadruk ligt op een combinatie van warme zorg en zakelijkheid om deze grote locatie verder te ontwikkelen tot een locatie waar het aangenaam wonen en werken is).

Je bent als locatiemanager ook de trekker van het verder positioneren van de locatie in de wijk. Hier ben je verantwoordelijk voor het samen met de andere domeinen van Humanitas en andere partners in de wijk en stad invulling geven aan wijkgericht werken.

Als locatiemanager ben je het boegbeeld vaan Akropolis. Op inspirerende wijze stimuleer je het zelfoplossend vermogen van de medewerkers in hun verantwoordelijkheid om de kwaliteit van zorg en welzijn voor de bewoners te bevorderen.

Naast je verantwoordelijkheid voor het dagelijks reilen en zeilen binnen je deze mooie locatie, heb je als MT-lid binnen het domein Zorg met Verblijf een brede verantwoordelijkheid inclusief een inhoudelijke portefeuille die je effectief en in samenspraak met je MT-collega’s weet in te vullen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Integraal leidinggevende van de locatie en lid van het Management Team Zorg met Verblijf.
 • Verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling naar een kwalitatief hoogwaardige, effectief en efficiënt georganiseerde locatie, waar de bewoners een zo goed mogelijke kwaliteit van leven wordt geboden.
 • Verantwoordelijk voor de duurzaamheid van de locatie door toezien op een gezonde bedrijfsvoering.
 • Faciliterende rol richting de teams: ruimte scheppen en randvoorwaarden creëren.
 • Afstemming met de afdelingscoördinatoren over rolverdeling en nabijheid ten opzichte van de teams.
 • Inspirator voor vernieuwingen, ontwikkelingen en veranderingen die de zorg aan de bewoners verbetert, medewerkers meer werkplezier geeft en/of doelmatigheid verhoogt.
 • In afstemming met de directie Zorg met Verblijf de locatie vertegenwoordigen in diverse externe contacten zoals bijvoorbeeld in het kader van (het aangaan van) samenwerkingsverbanden en/of het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.
 • Zorgen voor onderhoud en verbinding met de wijken rondom de locatie.
 • Zorgen voor een adequaat personeelsbeleid dat past binnen de kaders van Humanitas.

Cultuursensitief Wijkgericht Daadkrachtig en Betrokken

Profiel

Je bent een betrokken, enthousiaste en ondernemende manager met hart voor de ouderenzorg en de mensen die er werken.

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een management en/of een bedrijfskundige opleiding.
 • Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt affiniteit met cultuursensitief en wijkgericht werken.
 • Jouw stijl van leidinggeven is mensgericht, coachend en je weet jouw medewerkers te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.
 • Je hebt ervaring met het leidinggeven aan taakverantwoordelijke teams in ontwikkeling.
 • Je bent in staat om verbinding te leggen tussen bewoners, medewerkers, familie/naasten en wijkbezoekers in de context van Akropolis.
 • Je bent samenwerkingsgericht, binnen en buiten de locatie en Humanitas. Een echte bruggenbouwer met lef en empathie en vooral met humor en relativeringsvermogen!

Jij bent het navigatiesysteem en je durft ook af en toe een andere route te nemen!

Aanbod

Gezellige, levendige werkplek met veel mogelijkheden en collegiale samenwerking.

 • Uitdagende locatie gezien omvang, kwaliteitsverbetertrajecten en nieuwbouwplannen.
 • Contract van 32-36 uur.
 • Een bij de functie passende salariëring conform de CAO VVT.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de beschikking over een smartphone en laptop.
 • MD-Traject leidinggevenden.
Procedure

De procedure is er op gericht om zo snel mogelijk een kandidaat aan te kunnen aanstellen. De eerste gesprekken met K+V vinden z.s.m. digitaal plaats. De eerste ronde bij Stichting Humanitas vinden plaats op donderdag 10 maart, gevolgd door een eventueel adviesgesprek op dinsdag 15 maart 2022.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06 1595 4079) en Maartje Peters (06 1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Locatiemanager Akropolis
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.