Bevlogen, creatieve en stevige manager

Rotterdam centrum
Organisatie |

Stichting Humanitas

Stichting Humanitas biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen – van 0 tot 100+ – die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3.500 medewerkers en 2.500 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. De zorg aan mensen die dat nodig hebben, van jong tot oud, is volop in ontwikkeling.

Al 75 jaar is Humanitas in de regio Rotterdam Rijnmond een begrip en manifesteert zich breed op vrijwel alle fronten van wonen, welzijn en zorg voor met name ouderen alsmede op het vlak van Welzijn en Hulpverlening. Humanitas is op dat gebied in de regio Rijnmond een begrip en opereert inmiddels van Hoek van Holland tot de gemeente Capelle aan den IJssel en van Bergschenhoek tot Spijkenisse.

Humanitas helpt mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Daarbij vindt Humanitas levensvreugde, geluk, het allerbelangrijkste. Voor alle medewerkers van Humanitas, inclusief vrijwilligers, is “ja zeggen” door de jaren heen een tweede natuur geworden. Ze denken en handelen in mogelijkheden en kansen.

Humanitas in een notendop? Bekijk hier de animatie:

https://www.youtube.com/watch?v=tjCJQmiJ0bA

Functie | Locatiemanager De Leeuwenhoek

De Leeuwenhoek is een kleurrijke locatie in het hart van Rotterdam. Kleurrijk door haar bewoners en omgeving, maar ook door de binnentuin met meer dan honderd geschilderde vlinders, bloembakken en 25 straattegels, die door de bewoners van de Leeuwenhoek naar eigen inzicht zijn geschilderd.

Alles wat deze locatie tot een unieke plek maakt, stelt ook forse eisen aan inventiviteit, creativiteit en leiderschap. Daarom zoeken wij een bevlogen, creatieve manager die zich thuis voelt in een (Rotterdams) binnenstadmilieu en zijn/haar persoonlijkheid graag wil inzetten voor deze prachtige en kleurrijke locatie. Een locatiemanager die houdt van de nodige uitdagingen!

Als locatiemanager ben je het boegbeeld van de locatie. Je bent de leider van een mooie groep eigengereide medewerkers. Je coacht, stuurt en bent de inspirator, besluitvormer en ontwikkelaar. Jij bent de verbinding met straat en wijk.

Naast je verantwoordelijkheid voor het dagelijks reilen en zeilen binnen je deze mooie locatie, heb je als MT-lid binnen het domein Zorg met Verblijf een brede verantwoordelijkheid inclusief een inhoudelijke portefeuille die je effectief en in samenspraak met je MT-collega’s weet in te vullen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Integraal leidinggevende van de locatie en lid van het Management Team Zorg met Verblijf.
 • Verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de locatie, waar de bewoners een zo goed mogelijke kwaliteit van leven wordt geboden en voor zover mogelijk conform hun eigen wensen.
 • Verantwoordelijk voor een duurzame en gezonde bedrijfsvoering, denk aan onder andere bezetting, productie en verzuim.
 • Faciliterende rol richting de teams: ruimte scheppen, randvoorwaarden creëren, als hitteschild fungeren.
 • Afstemming met de afdelingscoördinatoren over rolverdeling en nabijheid ten opzichte van de teams, waarbij de huidige lijn wordt voortgezet om de afdelingscoördinatoren een grote mate van verantwoordelijkheid te geven op het terrein van kwaliteit én bedrijfsvoering en hen daarin te ondersteunen.
 • Inspirator voor vernieuwingen, ontwikkelingen en veranderingen die de zorg aan de bewoners verbetert, medewerkers ontlast of doelmatigheid verhoogt.
 • In afstemming met de directie Zorg met Verblijf de locatie vertegenwoordigen in diverse externe contacten zoals bijvoorbeeld in het kader van (het aangaan van) samenwerkingsverbanden en/of het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.
 • In samenspel met Zorg Thuis en Welzijn & Hulpverlening inspelen op ontwikkelingen en vernieuwingen op het gebied van de Wmo en het wijkgericht werken.
 • Zorgen voor onderhoud en verbinding met de wijken rondom de locatie.
 • Zorgen voor een adequaat personeelsbeleid dat past binnen de kaders van Humanitas.

Bevlogen Creatief Betrokken Enthousiast Ondernemend

Profiel
 • Je bent een betrokken, enthousiaste en ondernemende manager met hart voor de ouderenzorg en de mensen die er werken.
 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een management en/of een bedrijfskundige opleiding.
 • Je hebt ruime en stevige leidinggevende ervaring in de zorg.
 • Je stuurt op tevreden bewoners en medewerkers en zorgt voor een gezonde bedrijfsvoering. Je bent iemand die zorgt dat de processen op de werkvloer en de daarbij horende samenwerking gericht is op het welbevinden van de bewoner.
 • Je hebt een ondernemingsgeest, bent flexibel, hebt lef, bent een bruggenbouwer en creatief, hebt humor en relativeringsvermogen, bent betrokken en bereikbaar, houd je aan afspraken, kunt doorpakken waar nodig, bent goed in zelfreflectie en kunt goed omgaan met feedback.
 • Je hebt ervaring met (het opbouwen van) zelfstandige en resultaatverantwoordelijke teams en bent gericht op ontwikkeling van medewerkers en hun talenten.
 • Je hebt affiniteit met verschillende/diverse culturen. Bekendheid met de buurt is een pré.
 • Jouw stijl van leidinggeven is mensgericht, coachend en je weet jouw medewerkers te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.
 • Tevens ben je in staat om verbinding te leggen tussen bewoners, medewerkers, familie/naasten en wijkbezoekers in de context van de Leeuwenhoek.
Aanbod

Gezellige, levendige werkplek met veel mogelijkheden en collegiale samenwerking.

 • Een arbeidsovereenkomst van 32 -36 uur per week.
 • Bij de functie passende salariëring conform de CAO VVT.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de beschikking over een smartphone en laptop.
 • MD-Traject leidinggevenden.
Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van Humanitas. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie. Het proces is transparant, maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn.

Speed op maandag 18 oktober waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op donderdag 21 oktober waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op dinsdag 26 oktober waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 november 2021 af te ronden. Heb je vragen over het proces dan staan we uiteraard voor je klaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk woensdag 6 oktober aanstaande, te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06 1595 4079) en Maartje Peters (06 1008 5811)

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Locatiemanager De Leeuwenhoek
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.