Manager Academie voor Beweging 3.0

Inspirerend, toekomstgerichte manager opleiden, scholen en leren
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Academie

De zorg is volop in ontwikkeling. We hebben te maken met een groter en meer divers zorgaanbod en een veranderende arbeidsmarkt. Om de zorg ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden, wil Beweging 3.0 de zorg anders organiseren. Binnen afzienbare tijd zal het werk steeds meer verricht worden door anders opgeleide medewerkers waaronder familie, vrijwilligers en zij-instromers. Daarnaast willen we steeds meer technologie in het zorgproces integreren. Deze veranderingen vragen om een wendbaar en flexibel opleidingsbeleid dat inspeelt op het eigen maken van de juiste competenties. Andere deskundigheden zijn belangrijk, het anders, slimmer organiseren van de zorg staat centraal, bijvoorbeeld meer modulair werken, innovatiever werken en vooral het potentieel benutten. De wil en de noodzaak om buiten de gebaande paden te gaan, te vernieuwen, is belangrijk, meer diversiteit en zoeken naar nieuwe mogelijkheden met elkaar en samenwerken in de regio!

Als Academie wordt er gewerkt met een dienstenpakket, waaronder de scholingsprogramma’s ten behoeve van het Bevoegd & Bekwaam en specialisaties als EVV en GVP. Daarnaast zijn er bedrijfsklassen BBL voor o.a. Verpleegkundigen, Verzorgenden en Helpenden, begeleidingsroutes voor HBO-V studenten en modulair opleiden. De Academie is een onderdeel van de afdeling HRMD, samen met de teams van Vitaliteit & Verzuim, HR service, Recruitment en de HR adviseurs.

Opleiden, scholingen en leren vormen samen een belangrijk onderdeel van het HR-beleid van Beweging 3.0. Jij bent als Manager Academie verantwoordelijk voor het onderdeel Opleiden & Scholen binnen de organisatie. Dit doe je samen met je professionele team (circa 9 collega’s), in samenspel met je collega leidinggevenden en afgestemd op het primaire proces. Beweging 3.0 bevindt zich in een transformatie om aangenaam werken, aangenaam leven en aangenaam wonen toekomstbestendig te maken. Dit vraagt van de Academie een leerbeleid dat hierop is afgestemd. Samen bedenken jullie een slim, flexibel en wendbaar opleidingsaanbod dat is afgestemd op de behoefte van het primaire proces en aangesloten op ontwikkelingen in de regio. Jij bent de aanjager van dit proces! Met jouw toekomstgerichte visie, strategische en tactische blik weet jij op een inspirerende wijze hieraan sturing te geven. Je bent een verbinder en inspirerend en innoverend op de inhoud, motiverend naar je team en stuurt op een goede bedrijfsvoering. Je faciliteert en coördineert jouw team in het samenspel met de lijnorganisatie waarbij je in staat bent om in- en uit te zoomen op de inhoud, het doel én de afgesproken resultaten. Je verstaat de kunst van professionele speelruimte geven aan je team. Je bent goed in staat om zaken overstijgend, vanuit een helicopterview te bekijken, kunt goed out of the box handelen, je kunt innoveren en vernieuwen en komt met vertalingen van hedendaagse en toekomstige behoeften.

Profiel

Jij bent het boegbeeld van de academie, de inspirerende, toekomstgerichte manager voor opleiden, scholen en leren. Hierbij ben je koersvast op afspraken en kaders, oplossingsgericht en flexibel naar de praktische uitvoering. Als Manager Academie weet je de uitvoering bedrijfsmatig te organiseren samen met je team. Je bent een stevige en prettige gesprekspartner, bent goed in contact met de lijn en het externe netwerk en coacht, met implementatiekracht, op de programma’s. Vanuit je ‘brugfunctie’ tussen het team van de Academie en de lijnorganisatie signaleer je verbeterpunten en voert die goed door.

Je hebt kennis of bewezen affiniteit op de vlakken van opleiden en scholingsprogramma’s. Overigens hoef je hier geen specialist in te zijn, je hebt immers een team van zeer inhoudelijke professionals.

Je bent een goede (intern én extern) netwerker en bouwt aan de samenwerking met partners in de branche en het opleidingsveld. Uiteraard heb je een mening en een visie op opleiden en de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. 

 • Relevante afgeronde wo-opleiding of aantoonbaar wo denkniveau.
 • Beschikbaar voor 32 – 36 uur per week;
 • Ervaring in de zorg is een pré, affiniteit met zorg is een must;
 • Kennis en ervaring met de bedrijfsvoering van een team/afdeling;
 • Je hebt een moderne visie op leren en ontwikkelen;
 • Kwaliteiten als gesprekspartner en (intern) netwerker;
 • Je werkt autonoom en geeft ook ongevraagd advies met aandacht voor en behoud van de relatie.
Innovatief Samenwerkingspartner Betrokken Strategisch en projectmatig

Over de organisatie

Beweging 3.0

Beweging 3.0 is de zorgorganisatie van de regio Amersfoort. Werken bij Beweging 3.0 betekent werken in een professionele en betrokken organisatie met enthousiaste teams. Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Amersfoort. Ruim 3000 medewerkers en circa 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de bewoners in de vorm van wijkverpleging, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, dagcentra, maatschappelijke zorg, dienstverlening en welzijnswerk en particuliere diensten en producten. Er zijn 25 wijkteams en 12 zorglocaties en een servicekantoor in Amersfoort. Beweging 3.0 is een organisatie die werkt op basis van vertrouwen en zij biedt haar medewerkers kansen en mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen!

Aanbod

Een prachtige, verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling in een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit.

 • Een organisatie met ambitie waarin je van betekenis kunt zijn;
 • Een professionele werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden;
 • Marktconform salaris (bel ons voor meer informatie!);
 • Goed pensioen, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • En bovenal: Er is nog zo veel moois te doen! Hier kun jij een bijdrage leveren aan (anders) leren en ontwikkelen!

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat voor 1 mei te benoemen. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij Beweging 3.0 in Amersfoort staan gepland op woensdag 12 april 2023. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 12 maart aanstaande te reageren door bij ‘reageer nu’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079) en Maartje Peters (06-1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.