Manager Accommodaties voor Sportbedrijf Deventer

Doeltreffend, stressbestendig en mensgericht
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer is hét adres voor alle sportgerelateerde zaken in de regio. Sportbedrijf Deventer exploiteert het Sport- en Belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad en diverse sporthallen in Deventer en omgeving. Tevens adviseert en ondersteunt Sportbedrijf Deventer sportverenigingen, stimuleert ze de sport en ontwikkelt ze bewegingsconcepten.

Sportbedrijf Deventer staat voor gastvrij bewegen, vitaliteit en gezondheid. Vol passie en plezier  zorgen ruim 130 medewerkers ervoor dat iedereen in Deventer het plezier van sport en bewegen kan ervaren. Sportbedrijf Deventer sluit aan op de leef- en bewegingswereld van haar gasten door een passend en grensverleggend sport- en beweegaanbod te bieden. Jaarlijks beleven circa 700.000 gasten het plezier van bewegen en behalen 1.000 leerlingen een zwemdiploma. Sportbedrijf Deventer verzorgt het bewegingsonderwijs op het grootste deel van de basisscholen in de gemeente en spant zich in om mensen te laten bewegen, ook als ze dat niet van nature doen. Samen met partners van het Sportbedrijf zorgen ze voor beweegactiviteiten in de wijk, op een sportclub,  in groepen of individueel, van jong tot oud. Het laatste KTO (Klanttevredenheidsonderzoek) gaf Sportbedrijf Deventer een 7,6, het laatste MTO (Medewerkerstevredenheidsonderzoek) gaf een cijfer net boven de 8.

Sportbedrijf Deventer werkt aan vijf strategische doelen:
Leren bewegen, gezond bewegen, bewegen=beleven, sportieve clubs en solide voorzieningen.

Sportbedrijf Deventer heeft plannen aan de gemeenteraad van Deventer aangeboden en toegelicht om haar huisvesting toekomstbestendig te maken (20 – 30 jaar) en te verduurzamen. De verwachting is dat de gemeenteraad dit jaar de besluitvorming afrondt. Dit heeft grote impact op het huisvestingsplan en het MJOP (Meerjarigonderhoudsplan). Een cruciaal moment om een mooie uitdaging aan te gaan.

Functie

Manager Accommodaties

De functie van Manager Accommodaties bestaat sinds 2020 nadat de topstructuur van Sportbedrijf Deventer is gewijzigd. De nieuwe structuur is gebaseerd op de doelgroepen individuen (sporters, recreanten), verenigingen en onderwijs en op de diensten zwembad, ijsbaan, sporthallen en sportstimulering. De afdeling accommodaties bestaat uit circa 20 medewerkers (in de winter meer dan in de zomer) en je geeft direct leiding aan vier medewerkers. Daarnaast zijn er diverse vrijwilligers actief.

De Manager Accommodaties is verantwoordelijk voor het vastgoedbeheer van de sportaccommodaties, waaronder de ijsbaan en het facilitair bedrijf: je zorgt ervoor dat de accommodaties en technische installaties in optimale staat zijn en blijven.

Voor het facilitaire deel zoals schoonmaak, afval, veiligheid en beveiliging, de verhuur van de sportaccommodaties en het MJOP zijn medewerkers operationeel verantwoordelijk. De Manager Accommodaties is zelf verantwoordelijk voor het strategisch en tactisch beheer van het MJOP en als hoofd BHV verantwoordelijk voor de BHV-organisatie; bij calamiteiten is de uitvoering belegd bij ploegleiders en coördinatoren.

Op hoofdlijnen is de Manager Accommodaties verantwoordelijk voor het behalen van optimale resultaten binnen de bestaande budgetten, met een efficiënte bezetting en verhuur van de sporthallen, een goed georganiseerde werkomgeving en kwaliteit: het voldoen aan interne kwaliteitsnormen en wettelijke vereisten. Jaarlijks worden er keurmerken (zoals Veilig en Schoon) getoetst, net als Arbo-, milieu-, RI&E en andere richtlijnen. En dat is meer dan een checklist.  Je bent contractmanager en ziet toe op de naleving en uitvoering van contracten.

De Manager Accommodaties is lid van het managementteam; zij/hij is mede daardoor op strategisch niveau verantwoordelijk voor de toekomstbestendige, duurzame huisvesting en dat het MJOP en contractmanagement goed zijn belegd. Dit zijn de grote opgaven in deze functie.  Je rapporteert aan de directeur van het Sportbedrijf Deventer.

Nieuwsgierig sparringpartner doeltreffend afspraak-is-afspraak stressbestendig gastgericht

Profiel

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden
 • Je bent een inspirerend leider, hebt aandacht voor de medewerker, weet goed te delegeren en je bent besluitvaardig en daadkrachtig
 • Je snapt en voelt je thuis in de combinatie van twee werelden: ondernemend-commercieel en politiek-ambtelijk
 • Je bent analytisch sterk, bent zakelijk en pragmatisch ingesteld; je kunt prioriteiten stellen
 • Je beschikt over een goede dosis humor en over relativeringsvermogen
 • Je laat met regelmaat je gezicht zien op de werkvloer en staat voor resultaat met de menselijke maat
 • Je bent authentiek, dienstbaar, verbindend en hebt gevoel voor timing
 • Je weet hoe de managementcyclus (PDCA) werkt en weet je dienstverlening continu te verbeteren

Functie-eisen

De ideale kandidaat is een ervaren manager met:

 • HBO/WO werk- en denkniveau bijvoorbeeld Facility management en affiniteit met techniek
 • Vijf jaar relevante ervaring als coachend manager met delegerend vermogen
 • Strategisch inzicht, innovatief en analytisch om de link tussen strategisch beleid en het operationele proces te voeden, te vertalen en te implementeren
 • Expertise om de financiële en bedrijfsmatige resultaten te behalen
 • Ervaring in het beheren van een MJOP met kennis van NEN2767
 • Pré: kennis van zwembadtechniek en WHVBZ.

Aanbod

Sportbedrijf Deventer biedt je een uitdagende functie bij een ambitieus sportbedrijf met een uitstekende naam in de (verre) regio op het gebied van sport, vrije tijdsbesteding, gezondheid en leefstijl. Een goed pakket arbeidsvoorwaarden, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden voor een fulltime functie (36 uur), schaal 11 Vermo. Na een jaar bekijk je samen of je de samenwerking gaat continueren.

Procedure

K+V  begeleidt de procedure en is erop gericht de benoeming in maart 2022 af te ronden. Je start met kennismakingsgesprekken bij K+V in Veenendaal in week 12 – 13. Daarna volgen de gespreksrondes bij Sportbedrijf Deventer op donderdag 7 april en een tweede gesprek op donderdag 14 april.

Geïnteresseerd

Wanneer de functie en de opgaven je aanspreken zien we uit naar je reactie. Je hebt tot en met maandag 21 maart a.s.  de mogelijkheid om te reageren, met het toesturen van je cv en motivatie door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 698 599) met vragen kun je bij haar terecht.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.