Manager Bedrijfsvoering voor de Atletiekunie

Daadkrachtig en transparant
Locatie: Arnhem
Organisatie |

Atletiekunie

De Atletiekunie is de overkoepelende organisatie in Nederland voor atletiek en de daaronder vallende loopsport. Tot de kerntaken behoren het ondersteunen van verenigingen en loopgroepen, het reguleren van wedstrijden en het organiseren van het topsportprogramma. Met ruim 300 aangesloten verenigingen, 80 loopgroepen en meer dan 2100 loopevenementen per jaar behoort de Atletiekunie tot de grootste sportbonden van Nederland. Ook is de Atletiekunie de drijvende kracht achter www.Hardlopen.nl, waarmee de bond haar maatschappelijke verantwoordelijkheid invulling geeft. Al deze partijen worden bediend vanuit het bondsbureau dat is gevestigd op Papendal bij Arnhem.

De Atletiekunie is een organisatie die sterk in beweging is om haar positie te versterken in het veranderende sportlandschap waar geldstromen onder druk staan en steeds meer Nederlanders ongebonden sporten. In dat brede perspectief zijn we op zoek naar een manager die de uitdaging aan wil gaan om deze dynamische sportbond financieel gezond te houden en onze toegevoegde waarde de komende jaren verder te vergroten.

Functie | Manager Bedrijfsvoering

Je bent verantwoordelijk voor het financiële en risicoperspectief van de Atletiekunie. Je stuurt de afdeling Financiën & Facilitair aan waarbinnen de financiële administratie, de leden- en personeelsadministratie, de kantoorautomatisering en facilitaire zaken zijn belegd. Vanuit je primaire verantwoordelijkheid voor een gezonde financiële huishouding sla je de brug naar de optimalisatie van de organisatie als geheel; het vergroten van de efficiëntie van interne werkprocessen en procedures. Je maakt deel uit van het managementteam dat de strategische koers ontwikkelt en hieraan uitvoering geeft. Het managementteam bestaat uit de algemeen directeur, de technisch directeur, manager breedtesport (accommodaties, kader en sportaanbod) en de manager marketing communicatie. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur en bent tevens zijn sparringpartner. Transparantie en een kritische blik zijn hierbij essentiële eigenschappen. Daarnaast heb je nauw contact met de penningmeester van het bestuur over het te voeren en gerealiseerde financiële beleid. Je bent in staat om met vele diverse stakeholders te schakelen en krijgt energie van het ondersteunen van managers en projectgroepen vanuit jouw vak- gebied. Je bent een spin in het web en in staat (on)gevraagd advies te geven aan de business. Ook initieer en manage je de uitvoering van organisatieveranderingen, ondersteund door business cases.

Taken

 • Doorontwikkelen van het financiële & fiscale beleid.
 • Regie voeren in het proces van de totstandkoming van de begroting en jaarrekening.
 • Opstellen en toelichten van de diverse rapportages.
 • Aanvragen en verantwoorden van subsidies.
 • Signaleren van financiële, fiscale en bedrijfsvoeringsrisico’s.
 • Optimaliseren van de ledenadministratie, contributiestructuur en kantoorautomatisering.
 • Aansturen van de medewerkers (4 Fte) op de afdeling.
 • Bijdragen aan de strategie- en beleids- ontwikkeling van de Atletiekunie.

 

All round Professioneel Transparant Communicatief Analyse Samenwerken Feedback Sportaffiniteit Toegevoegde waarde Realiseren Strateeg Initiatief Relaties opbouwen Sparringspartner Innoveren
Profiel | Spin in het web, dé operations guru met sublieme efficiency skills?

Wat neem je mee naar de atletiekunie?

 • In het bezit van een bedrijfseconomische opleiding op hbo/wo-niveau.
 • Je hebt circa 3-5 jaar relevante werkervaring.
 • Goede fiscale kennis (BTW, LB, IB47 en sociale wetgeving).
 • Affiniteit met IT en kantoorautomatisering.
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden.
 • Weet de vertaalslag te maken tussen cijfers en doelstellingen.
 • Durft out-of-the-box de toekomst in te kijken.
 • Een hands-on mentaliteit én een strategische visie.
 • Sterke persoonlijkheid, kritisch, vasthoudend en proactief.
 • Zoekt naar verbinding met andere sportbonden.
Aanbod

Een leuke en uitdagende functie bij een grote Nederlandse sportbond. De atletiekunie zoekt een bepaalde type persoonlijkheid voor deze rol. Het kan zijn dat je ervaren bent en het parttime is in te vullen maar het kan ook zijn dat je nog groei moet en kunt doormaken en daar meer uren voor nodig hebt.  Vandaar dat het een functie betreft  van 24 – 38 uur per week met goede arbeidsvoorwaarden en salariëring in schaal 11-12 conform de CAO Sport. Standplaats is het Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem.

Procedure

De Atletiekunie wordt begeleid in deze werving en selectie door K+V. Het start met het insturen van je motivatie en CV en een kennismaking in Veenendaal.
Vervolgens een aantal gesprekken en ontmoetingen op Papendal; het eerste gesprek met de algemeen directeur en een MT-lid is op maandag 13 februari een volgend gesprek met medewerkers op donderdagmiddag 16 februari. Hierna volgt er nog een klikgesprek met de penningmeester van het bestuur.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je te reageren, uiterlijk vrijdag 27 januari, door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V (06-4387 3326). Roel begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Bedrijfsvoering
Vast
24 – 38 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.