Manager Bedrijfsvoering voor Dongemond College

Vernieuwende sparringpartner en mensgerichte verbeteraar
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Dongemond College

De school voor talent

Het Dongemond College helpt ruim 2.000 leerlingen hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Wij dagen hen op twee locaties in Made en Raamsdonksveer uit en helpen hen zich te ontwikkelen tot evenwichtige, weerbare en (zelf)kritische persoonlijkheden die in staat zijn, met een open blik, volop mee te doen aan onze samenleving en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Hiervoor bieden wij hun met 274 medewerkers, persoonlijke aandacht en begeleiding, een veilige en prettige leeromgeving en goed en eigentijds onderwijs dat gericht is op kennis, vaardigheden, zelfontplooiing en zelfstandigheid. Dat geldt natuurlijk ook voor onze medewerkers, persoonlijke aandacht en een veilige en prettige werkomgeving. Professionele doorontwikkeling op kennis, vaardigheden, zelfontplooiing en eigenaarschap.

Wij werken vanuit de kernwaarden:

Geborgenheid
Op onze school zijn we er voor elkaar. Voor onze leerlingen, voor hun ouders, voor onze collega’s.
Iedereen mag er zijn, in zijn of haar eigenheid. Dat veronderstelt niet alleen respect voor elkaar, maar ook interesse en betrokkenheid.

Vertrouwen
Wij geven onze leerlingen en collega’s vertrouwen en ruimte om zich te ontwikkelen. Tegelijk hebben wij een principieel vertrouwen dat ze die ruimte op een verantwoorde manier benutten. Binnen de kaders van de school uiteraard.

Verwondering
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Aan ons de taak om die nieuwsgierigheid te voeden en te sturen. Want nieuwsgierigheid leidt tot verwondering en verwondering is dé drijfveer achter leren en ontwikkelen.

Bevlogenheid
Onze medewerkers maken het Dongemond College. Wij willen een inspirerende school zijn met oprechte aandacht en interesse voor iedere leerling. Dat vraagt om gedreven, bevlogen medewerkers met hart voor de leerlingen, hun vak en onze school.

Functie

Manager Bedrijfsvoering

Wij zoeken een kwartiermaker. In de doorontwikkeling van het Dongemond College is samenwerken en integraal werken het uitgangspunt. Dat vraagt eigen verantwoordelijkheid als professional dicht bij de leerling en dat geldt ook voor het bestuursbureau. Een groep van 15 professionals ondersteunt in het bureau het onderwijs op de thema’s HR, (financiële) administratie, ICT, huisvesting en facilitair. In de doorontwikkeling is gekozen om nu een manager bedrijfsvoering aan te trekken die de organisatie gaat helpen om de nieuwe keuzes te maken in de doorontwikkeling. Natuurlijk samen met de controller, de locatiedirecteuren en de bestuurder én met het team.

Een uitdagende opdracht in een kleine, maar sterke organisatie met een gezonde uitgangspositie. Er is hard gewerkt en het is nu tijd om het samen slim te doen. Inzet van alle kennis en kunde en oog voor eigenaarschap en talent van alle teamleden. Richten, inrichten en verrichten is dat. Dus samen zoeken naar de uitgangspunten, slim kijken naar alle processen, integraliteit inbrengen en veel verandervaardigheden meebrengen.

Dat vraagt in onze ogen een breed ontwikkelde bedrijfskundige. Thuis in HR, financiën, facilitair, etc. Niet de specialist maar de generalist die de specialist begrijpt, versterkt en op waarde schat. De leider die niet alle antwoorden heeft, maar wel meehelpt ze te vinden. Opgegroeid in de dienstverlening en nieuwgierig naar het onderwijs en de ontwikkeling van leerlingen.

Communicatief Binder Sociaal Gestructureerd Creatief Schakelkracht Vernieuwend Mensgericht Samenwerker Teamspeler

Profiel

Vernieuwende sparringpartner en mensgerichte verbeteraar

Vernieuwende sparringpartner
De vernieuwing vraagt een vernieuwer, maar ook een sparringpartner. Samen de nieuwe inrichting bedenken en samen realiseren. Jij weet dat je samen verder komt en bent in staat om de ander mee te nemen op pad. Voor het CvB een betrouwbare deskundige professional, voor je medewerkers een prettige leider en sparringpartner en voor de directeuren en teamleiders en docenten een vaardige leider. Je snapt dat als het niet goed loopt de leerlingen en docenten er last van hebben. Je bent slim, procesgericht en hebt het lef om aan te spreken.

Mensgerichte verbeteraar
Onderwijs gaat om mensen. Je bent nieuwsgierig naar de mens en weet dat verbeteringen alleen werken als iedereen ze snapt en gebruikt. Soms vergt dat geduld, maar vaak oprechte interesse in de waarom-vraag van iedereen. Je communiceert daarom makkelijk en zet je verandervaardigheden in om het echt werkbaar beter te maken voor het onderwijs en dus de docent en de leerling. Je gelooft in de ontwikkeling van de professional. Spreekt aan en durft te vragen in de overtuiging dat het kan.

Je hebt een bedrijfskundige achtergrond met affiniteit met alle facetten van de bedrijfsvoering. Je bent de generalist met de interesse om te verdiepen en te onderzoeken. Dat doe je aantoonbaar in je ervaring in een dienstverlenende (maatschappelijke) achtergrond. Voor de opdracht die er ligt is veranderkundige ervaring (een beetje vallen en opstaan) noodzakelijk.

Aanbod

Voor deze uitdagende rol biedt het Dongemond College een mooi arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO VO schaal 13. Een jaarcontract met de intentie van een vast dienstverband en met flexibiliteit tussen 32 uur en 40 uur.

Procedure

Onbevooroordeeld willen we jou ontmoeten!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in de ochtend met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we jou graag als persoon leren kennen. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op maandag 13 maart.

Geïnteresseerd

Wil jij graag in het onderwijs een actieve bijdrage leveren?

Herken jij je in het profiel? Wil jij je carrière voortzetten in het onderwijs? We leren je graag kennen en dan zien wij graag uiterlijk 1 maart jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze procedure wordt begeleid door Johannes Arets (06-10260480) en die is natuurlijk bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.