Manager Bedrijfsvoering voor Kinderopvang Dronten

Communicatief sterke strateeg, ambitieus en realistisch
Locatie: Dronten
Organisatie |

Kinderopvang Dronten

Kinderopvang Dronten biedt kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang dicht bij huis. In Dronten vind je ons in iedere wijk, in de kernen Swifterbant en Biddinghuizen centraal in het dorp en vlak bij scholen. Wij vinden samenwerken heel belangrijk. Dit doen we met partners in de wijk, zoals het onderwijs, jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, gemeente en sportorganisaties. Meer dan kinderopvang alleen dus. Wij bieden betrouwbare en ontwikkelingsgerichte opvang die goed aansluit bij wat kinderen nodig hebben, en ouders van ons vragen.

De omgang met de kinderen en de activiteiten die we organiseren zijn erop gericht om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten. Wij hebben een groot hart voor kinderen en dat blijkt uit alles wat we doen. Kinderopvang Dronten bestaat uit 26 locaties in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Ongeveer 2.500 kinderen tussen 0 – 13 jaar oud maken gebruik van onze opvang.

Functie | Manager Bedrijfsvoering

Als manager bedrijfsvoering zorg jij voor de basisvoorwaarden. Je bent deskundig op jouw gebied. Met jouw energie én kennis help jij de organisatie naar een hoger niveau. Samen met je collega’s in het managementteam (MT) zorg je voor een zorgvuldige besluitvorming en implementatie van alle interne processen en systemen. Jij bent voor hen ook een stevige en verbindende sparringpartner en je stuurt diverse administraties en de coördinator huisvesting, facilitair en ICT aan (totaal 6-8 fte). Daarnaast ben je trekker en regisseur van de financiële meerjarenraming en ben je verantwoordelijk voor de planning & control/PDCA-cyclus. Denk aan de formatieplanning, de kadernota, begroting, maandrapportages, het geïntegreerd jaardocument en informatiemanagement.

De positie en rol geeft ruimte voor ambitie en vrijheid om te groeien. Er wordt van je verwacht dat je meewerkt aan het bepalen van de koers op korte, middellange en lange termijn (opereren op operationeel, tactisch en strategisch niveau). De werkzaamheden zijn zeer divers en elke dag is anders. Er liggen ook een aantal specifieke uitdagingen voor deze manager:

  • Zorgen dat de basis op orde komt en procesoptimalisatie plaatsvindt. Er is recentelijk een nieuw sturingsprogramma geïmplementeerd. Technische realisatie en beheer, ontsluiten van de juiste sturingsinformatie en verdere inbedding in de organisatie moeten opgepakt worden. Verdere digitalisatie en professionalisering van beleid en contracten valt ook onder deze werkzaamheden.
  • Leiderschap over eigen afdelingen en binnen de organisatie. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het functioneren van jouw afdelingen en moet je zorgen dat je met elkaar de juiste dingen goed doet. Daarnaast lever je een bijdrage aan organisatie brede projecten, het visie traject, de strategie en inrichting van de organisatie. Voor jou in het bijzonder komen op korte termijn ook een aantal (strategische) huisvestingsvraagstukken om op te pakken voorbij.
  • Opbouwen en onderhouden van relaties. Denk hierbij aan de samenwerking met de gemeente, aanvragen van subsidies, relatie met leveranciers.
Sensitief Daadkrachtig Betrokken Hands-on Toegankelijk Energiek Oplossingsgericht Mensgericht Onderzoekend Zelfsturend Deskundig
Profiel | Communicatief sterke strateeg, ambitieus en realistisch

Communicatief sterke strateeg

Als strateeg ben je organisatie- en politiek sensitief. Je bent in staat het integrale perspectief vast te houden en kan dit goed uitleggen. Communicatief ben je transparant en eerlijk. Iedereen weet welke stappen genomen moeten worden en waarom. Je zet de ander aan het denken en aan het werk. Altijd met de bedoeling, het belang van het kind voorop en met respect voor wat er bereikt is. Je luistert goed en durft de moeilijke vragen te stellen. Integer, prettig, voelbaar gecommitteerd en deskundig.

Je vraagt en brengt wijsheid in jouw omgeving en bezit implementatiekracht om de strategie vervolgens ook echt uit te voeren. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest, brengt samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht.

Ambitieus

Vol zelfvertrouwen en energie pak jij je eigen domein. Je stelt je niet afhankelijk op bij het halen van de doelen van jouw afdelingen. Je stelt hoge eisen aan jouw autonomie en jouw professionaliteit. Je claimt jouw rol en anderen mogen jou daarop aanspreken. En wat je niet weet maak je je eigen. Je stimuleert ook anderen om eigenaarschap te dragen en helpt hen om senioriteit te ontwikkelen. Men ziet in jou de sparringpartner die je vanzelfsprekend betrekt bij nieuwe ontwikkelingen, strategie of calamiteiten.

Realistisch

De basis moet op orde zijn en blijven. Om nú juist te kunnen handelen en in de toekomst te blijven bestaan. Je weet wat dit vraagt van de systemen en de bedrijfsvoering, wat je hierin zelf moet oppakken of kan delegeren. Door projectmatig werken door te voeren en complexe zaken eenvoudig te maken. Door het aannemen van een proactieve praktische houding en anderen inspireren datzelfde te doen. De werkzaamheden worden goed en zorgvuldig uitgevoerd zodat de organisatie zich volledig kan richten op het primaire proces en zich verder kan professionaliseren.

Wat breng je mee?

Je vindt het leuk om veel ballen in de lucht te houden en zelf in het zadel te klimmen. Financiën kent voor jou geen geheimen, je bent deskundig op het gebied van ICT en huisvesting en goed op de hoogte van wet- en regelgeving. Je bent in staat om de organisatie verder te professionaliseren en hebt ervaring met verandertrajecten. Je hebt een mensgerichte leidinggevende stijl en kent het DNA van de sector of bent in staat dit snel eigen te maken. Ook jij mag nog zeker iets te ontwikkelen hebben.

Aanbod | ruimte voor jouw ambitie

Bij Kinderopvang Dronten draait het allemaal om mensen. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling en kleine teams. Een dynamische werkomgeving met mooie ambities en waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. De organisatie is in ontwikkeling en maakt ook werk van jouw talent zodat je kunt groeien in jouw rol. De manager bedrijfsvoering krijgt behalve een prettige werksfeer, een prima arbeidsvoorwaardenpakket en eindejaarsuitkering (3%). Je wordt ingedeeld in de CAO Kinderopvang schaal 12 en werktijden en -plek spreken we graag samen af.

Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor één jaar, met de intentie om deze, bij wederzijdse tevredenheid, om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. 

Procedure | ontmoeten en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we in de middag verder met een diepgaand gesprek.

De selectie dag zal plaatsvinden op dinsdag 21 februari. Het streven is de procedure voor de voorjaarsvakantie 2023 af te ronden maar vooral met zorg en aandacht voor iedereen.

Geïnteresseerd | deskundige samenwerker?

Ga jij graag uitdagingen aan en ben jij deze manager bedrijfsvoering? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 13 februari tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk is Martine bereikbaar voor meer informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te maken.

Manager Bedrijfsvoering
Vast
0,8 – 1,0 fte

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.