Schept randvoorwaarden

Eindhoven
Organisatie |

Lumens

Welzijn en samen bouwen aan sociale veerkracht. Wat betekent ‘welzijn’ nu eigenlijk voor iedereen? Wat is welzijn en wat doen wíj daar dan aan? Lumens werkt al jarenlang voor en met inwoners in Eindhoven en de 21 omliggende gemeenten en weet dat mensen sterker en zelfstandiger worden in een omgeving waar men naar elkaar omkijkt: Waar mensen elkaar zien en gezien worden in hun etniciteit, geaardheid, levensstijl, talenten en vooral waar zij gezien worden in wat zij kunnen betekenen voor elkaar. Dát is VEERKRACHT.

Voor Lumens is het vanzelfsprekend dat ieder mens het liefst zelfstandig en in eigen regie functioneert en daarmee ‘eigenaar’ van het eigen leven is. Dit is hoe wij allemaal graag ons leven leiden. Dat is dan ook de basishouding waarmee Lumens 24/7 voor inwoners klaarstaat. Er is aandacht voor de behoefte die een inwoner heeft en voor de dingen die wél goed gaan. De onderscheidende rol die Lumens heeft is dat professionals en vrijwilligers van Lumens altijd oog en oor hebben voor de vraag achter de vraag en daarmee voor de context van de inwoner. Vanuit een signaleringsfunctie halen ze de (maatschappelijke) vragen op en leveren daarmee waardevolle input om het sociale beleid in gemeentes vanuit de behoefte van de inwoner vorm te geven. Lumens is een bevlogen welzijnsorganisatie met zo’n 175 fte.

Functie | Manager Bedrijfsvoering

Jij bent verantwoordelijk voor de gehele serviceorganisatie, (ongeveer 20 fte) bestaande uit Financiële Administratie, Facilitair (inclusief inkoop), ICT, HR, Kwaliteit en Marcom. Analoog aan de dienstverlening van Lumens zelf is zelfredzaamheid en eigenaarschap ook geldig voor de serviceorganisatie. Jij zorgt ervoor dat de serviceorganisatie aan is gesloten op het primair proces! Faciliteren zit ook in plannen en organiseren, in structuur, in vasthouden aan gestelde kaders, het staan voor de mensen en het aanhouden van prioriteiten!

De topstructuur van Lumens heeft in de afgelopen paar jaar de nodige wijzigingen gekend. Bij het inzetten van een nieuwe koers en positionering van Lumens hoort een bevlogen manager bedrijfsvoering (clustermanager serviceorganisatie) die verantwoordelijk is voor het implementeren van de nieuwe filosofie van een ‘dienende serviceorganisatie’. Met twee managers voor het primair proces en de bestuurder vorm je het MT. Daarnaast neemt de concerncontroller structureel deel aan het MT.

En jij:

 • Faciliteert dat de SO zelforganiserend werkt in overeenstemming met de uitgangspunten van Lumens.
 • Stimuleert medewerkers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.
 • Schept randvoorwaarden en adviseert de bestuurder hierover, faciliteert de werkuitvoering en zorgt voor materiële voorzieningen/middelen.
 • Zorgt voor effectief en efficiënt (proces van) ondersteunen.
 • Bepaalt als lid van het MT mede de koers en vertaalt dat in strategie en doelstellingen voor de Lumens-organisatie en specifiek voor de SO.
 • Bent eindverantwoordelijk voor de exploitatie van de SO en je adviseert de RvB met betrekking tot investeringen/ in- en outsourcen etc.
 • Hebt interne en externe contacten met (potentiële) klanten en relaties.
 • Bent verantwoordelijk voor de leverancierscontracten.
 • Draagt bij aan de positieve profilering van Lumens.

Dienend klantgericht ondersteunend leider vertegenwoordiger-van-de-serviceorganisatie

Profiel

Jij hebt stevige ervaring als bedrijfsvoerend manager. Je hebt niet persé ervaring in het welzijnswerk, maar je hebt daar wel affiniteit mee en je hebt daarom ook visie op (de ontwikkeling van) welzijnswerk en het faciliteren daarvan vanuit een serviceorganisatie. Jij wilt – net als Lumens – het verschil maken. Wat breng je dan mee?

 • HBO+ werk- en denkniveau.
 • Ervaring als strategisch adviseur en je bent een stevige sparringpartner voor de bestuurder en collega managers.
 • Kennis van actuele managementtechnieken, organisatie- , financieel-, en kwaliteitsbeleid.
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring met een vergelijkbare span of support.
 • Ervaring met zelforganiserende of zelfsturende teams is een pluspunt.
 • Je bent enthousiasmerend, ondernemend en tegelijk besluitvaardig.
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en de competenties: overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, innovatief vermogen, kwaliteitsbewustzijn en samenwerken.
 • Kennis en ervaring met de onderliggende vakgebieden (financiën, ICT, inkoop, facilitair, hrm, etc.), waarbij de nadruk niet op financiën ligt maar op ICT en HR.
 • En niet onbelangrijk, humor en relativeringsvermogen!
Aanbod

Veerkrachtig, verbonden, vindingrijkheid en vertrouwen. Dit zijn de vier kernwaarden van Lumens. Samen bouwen aan sociale veerkracht en hier aan mee bouwen. Want samen werkt beter. De functie is in principe een fulltime functie en is ingeschaald in schaal 12 CAO Sociaal Werk (max. € 5.946,– o.b.v. 36 uur). Daarnaast zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een loopbaanbudget, individueel keuzebudget met onder andere 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, pensioenregeling, reiskostenregeling, fietsenplan en hybride werken. Je komt terecht in een gezond financieel bedrijfsklimaat en bij Lumens krijg je 285 super leuke en zeer gedreven collega’s!

Procedure

De procedure is erop gericht om over te gaan tot aanstelling voor eind mei. De online gesprekken bij K+V zijn in week 19 en 20. De eerste en tweede gespreksronde bij Lumens staan gepland in week 21.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Je kunt reageren tot en met dinsdag 10 mei door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Als je na het lezen van dit profiel nog vragen hebt, dan kun je bellen met Frank Wolff, 06-1595 4079). Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Bedrijfsvoering
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.