Manager Behandelzaken voor De Zorgcirkel

Procesmatig, stevig en laagdrempelig
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Behandelzaken

Niet de beperking of ziekte centraal stellen, maar de cliënt en bewoner zelf. Ben jij de manager die deze moderne visie op de ouderenzorg kan helpen vertalen naar een gemotiveerde groep van circa 35 kundige (para)medische professionals binnen de regio’s Zaanstreek en Edam-Volendam bij één van de grootste dienstverleners in de Noord-Hollandse ouderenzorg?

De functie

Als Manager Behandelzaken geef je leiding aan 2 teams van behandelaren in de regio’s Zaanstreek en Edam-Volendam. De teams bestaan uit resp. 17 en 15 (para)medisch professionals – artsen, physician assistants, verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, diëtisten, logopedisten en ondersteuners. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, je teams en het samen met o.a. je 2 collega managers behandelzaken ontwikkelen van beleid. Je werkt vanuit professionele kaders, hebt een coachende manier van leidinggeven en ondersteunt de behandelaren in hun ontwikkeling naar een hogere mate van verantwoording en eigen regie. Veel aandacht wordt besteed aan het zorgdragen voor een goede samenwerking, zowel tussen de disciplines onderling als met de verpleegkundigen en verzorgenden.

Uitdagingen liggen onder andere in het op de kaart zetten van het integraal behandelteam,  interdisciplinair behandelen in de wijk, werken met nieuwe technologieën en het onderscheid weten te maken vanuit kwaliteit en kracht.

Bij De Zorgcirkel zijn alle medewerkers en disciplines betrokken in het ontwikkelproces naar Persoonsgericht Werken. Als Manager Behandelzaken stimuleer je deze ontwikkeling en zorg je voor synergie en afstemming tussen de vakgebieden. Je begeleidt en stimuleert medewerkers bij hun ontwikkeling en hun probleemoplossend vermogen, schept de voorwaarden voor resultaat, kwaliteit en veiligheid en intervenieert waar nodig.

Samen met jouw twee collega managers behandelzaken kom je tot een portefeuilleverdeling van de bovenregionale vraagstukken/projecten. Denk hierbij aan dienstenstructuur, taakdifferentiatie, scholingskader, duurzame inzetbaarheid, etc.  Je hebt ruime ervaring met projectmatig werken.

In jouw rol ben je óók steeds meer extern gericht, je richt je op de buitenwereld en werkt samen in projecten met o.a. VVT-partners, huisartsen en ziekenhuizen. Consequent vertaal je bij dit alles de koers van De Zorgcirkel. Als Manager Behandelzaken maak je deel uit van de regionale MT’s.

De Manager Behandelzaken valt direct onder de regiodirecteur.

Profiel

Dit vragen wij:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Ruime leidinggevende ervaring, niet persé in de (ouderen) zorg opgedaan. Uiteraard snap je wél hoe de zorg in elkaar steekt;
 • Stevige bedrijfsvoerder met de ervaring, de skills en bereidheid om de specifieke vormen van zorgfinanciering (oa. ZvW en Wlz,) zo nodig snel eigen te maken;
 • Ervaring met aansturing van stevige en inhoudelijke professionals;
 • Ervaring met externe netwerken en opbouwen van samenwerkingsverbanden;
 • Je hebt ervaring met en kennis van projectmatig werken.

Dit ben je als persoon en professional:

 • Je bent ondernemend, initiatiefrijk, slagvaardig en initieert en onderhoudt de externe contacten;
 • Je weet goed te schakelen tussen beide regio’s; je bent organisatie- en cultuur sensitief;
 • Strategie en visie combineer je met pragmatisme;
 • Als leider heb je een coachende stijl die je combineert met resultaatgerichtheid;
 • Je bent leergierig, houdt van dynamiek, ontwikkeling en innovatie;
 • Je bent in staat praktische oplossingen te vinden en hier draagvlak voor te realiseren (organisatorisch, personeel, budgettair);
 • Als manager houd je overzicht, kun je goed prioriteren en ben je een spin in het web;
 • Je begrijpt professionals en bent vanuit dat begrip in staat hen te faciliteren;
 • Je bent zichtbaar aanwezig voor zowel de behandelaren en de zorg als de organisatie;
 • Je kunt schakelen tussen de verschillende disciplines van de organisatie waarbij de eigen koers niet uit het oog verloren wordt.

Dit doe je met stevigheid en flair, waarbij jij je doelen realiseert zonder de relatie te verliezen.

Stevig Daadkrachtig Professioneel Zichtbaar en Laagdrempelig

Over de organisatie

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel is een ambitieuze zorgorganisatie met de sterke wil te vernieuwen. De behoefte van de cliënt en medewerkers staat centraal door persoonsgericht te werken. De Zorgcirkel zet nadrukkelijk in op het versterken van het zorg thuis domein. Dit betekent dat ook de behandeling van ouderen in de thuissituatie verder vorm krijgt.

Met 3.900 medewerkers, 30 VVT-locaties, thuiszorg en huishoudelijke hulp biedt De Zorgcirkel persoonsgerichte zorg aan ruim 7.500 ouderen en hun naasten in midden Noord-Holland. Thuis, in een andere (woon)vorm, of in één van haar verpleeghuizen of revalidatielocaties. Het zorgconcept baseert zich op Persoonsgericht Werken, oftewel focus op de mens en op diens optimaal blijven functioneren. De Zorgcirkel wil in de toepassing van dit eigentijdse zorgconcept toonaangevend zijn.

Aanbod

Werken bij De Zorgcirkel betekent meer dan een mooi salaris (in dit geval: FWG 65 (min. €4.263,- en max. €5.939,- o.b.v. 36 uur) cao VVT), fijne collega’s en een uitdagende baan. Samen met collega’s en medewerkers bouw je mee aan de visie en het concept van Persoonsgericht Werken. De Zorgcirkel is een grote organisatie die medewerkers veel kansen biedt.

En verder:

Een jaarcontract met de intentie tot onbepaalde tijd en fijne extra’s zoals een eindejaarsuitkering (13e maand), 8% vakantietoeslag, pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage, fietsplan, uitruil reiskosten en een mooie bijdrage aan je sportabonnement. Woon je in (de regio) Purmerend en heb je kinderen tussen de 0-12 jaar? Wij hebben daar onze eerste eigen kinderopvang, met ruime openingstijden.

Procedure

De procedure is erop gericht om voor eind maart de kandidaat aan te kunnen aanstellen. De eerste oriënterende gesprekken vinden digitaal plaats met K+V in week 6 en/of 7. De selectiegesprekken bij De Zorgcirkel vinden plaats op 9 en 14 maart.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel – maar uiterlijk 5 februari – te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt bellen met Frank Wolff (Partner) op 06-15954079 voor vragen of om over deze mooie functie te sparren.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.