K+V werving selectie interim management

Projectmanager voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum

Hilversum
Organisatie |

Tergooi

Tergooi is het ziekenhuis waarvan patiënten zeker weten dat de kwaliteit van hun leven centraal staat. Een ziekenhuis gevestigd in een groene en gastvrije omgeving, waarin patiënten en hun naasten zich welkom voelen. Een plek waar mensen voor mensen werken en in ieder opzicht zinvolle, doordachte en duurzame zorg bieden. Tergooi is een omgeving waar specialisten en medewerkers dagelijks groeien door wat ze leren en doen. Een ziekenhuis waarmee vele partners graag samenwerken om ook morgen kwaliteit te garanderen. Een zorgorganisatie die doorlopend ontdekt hoe zorg beter kan.

Tergooi is een ziekenhuis in beweging waar jij als Manager Nieuwbouw juist nu volop uitdagingen kunt vinden. Met de nieuwbouw heb jij veel impact op de toekomst van het ziekenhuis. Hiermee wil Tergooi tot de kopgroep van beste ziekenhuizen in Nederland blijven behoren. Naast het bouwkundige deel wordt er ook geïnvesteerd in de laatste medische technologie en de ontwikkeling van een virtueel ziekenhuis (bricks & clicks). Tergooi heeft een aantal programmalijnen ontwikkeld, waarvan de belangrijkste zijn: optimale service, continue verbetering, centers of excellence en dienstverlening ondersteund door e-health en in samenwerking met netwerkpartners. In het ziekenhuis werken 2700 medewerkers, 200 medisch specialisten en 400 vrijwilligers.

Tergooi staat aan de vooravond van de realisatiefase van fase 1 van nieuwbouw. Deze fase van circa 38.000 m2 BVO bestaat voornamelijk uit acute en intensieve zorg. De nieuwbouw is ontworpen om in een sterk veranderende zorglandschap de zorgprofessionals optimaal te ondersteunen met veel aandacht voor ICT, groen en duurzaamheid. De aanbesteding is afgerond en de bouwteampartner is gekozen. In de tweede helft van 2019 zal de bouw fysiek starten en oplevering staat gepland voor eind 2021. Daarna start een uitgebreide renovatie van de bestaande gebouwen op de locatie Hilversum om de resterende – veelal poliklinische – functies van de locatie Blaricum over te brengen naar de locatie Hilversum.

Functie | Manager Nieuwbouw

De Manager Nieuwbouw stuurt onder leiding van de Directeur Bouw, Huisvesting & Vastgoed de projecten die onderdeel uitmaken van de nieuwbouw integraal aan. Voor geïnteresseerde en interessante kandidaten is meer informatie over de projectorganisatie beschikbaar.

De nieuwbouw betekent naast een veranderende fysieke omgeving voor de gebruikers ook nieuwe werkprocessen. De Manager Nieuwbouw moet oog hebben voor deze organisatieverandering en wat dat betekent voor de samenwerking.

Kerntaken zijn:

 • Je bent integraal verantwoordelijk voor de realisatie en inrichting van het nieuwbouwproject alsmede de veilige verhuizing naar de nieuwbouw
 • Je zorgt er daarbij voor dat afgesproken projectdoelen binnen tijd en budget worden gerealiseerd zonder de kwaliteit, organisatie-, informatie- en risicoaspecten uit het oog te verliezen;
 • Je stuurt deelprojectmanagers voor de realisatie van de nieuwbouw aan;
 • Je bent ook betrokken bij noodzakelijke aanpassingen van de bestaande bouw en terreininfrastructuur in Hilversum en de afstoot van de locatie Blaricum en onderzoek naar mogelijke alternatieve scenario’s voor fase 2 van de nieuwbouw;
 • Je werkt nauw samen met de zorgprofessionals en ondersteunende diensten, bevoegd gezag en omwonenden;
 • Je organiseert de aansturing van de aannemer(s) via de bouwdirectie en het toezicht. De basis is professioneel projectmanagement bijvoorbeeld op basis van Prince II.

Resultaatgericht Structurerend Sensitief

Profiel

De kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

 • Je bent een ervaren professional met een bouwkundige en/of installatietechnische achtergrond;
 • Je hebt ervaring met de aanbesteding, realisatie en nazorg van complexe en grootschalige bouwprojecten in de zorg en of vergelijkbare utiliteitsprojecten;
 • Je bezit academisch denk- werkniveau met minimaal 5 jaar projectmanagementervaring.

Kerncompetenties zijn:

 • Samenwerken en resultaatgerichtheid;
 • Groepsgericht leidinggeven;
 • Plannen en organiseren;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Flexibel gedrag en vasthoudendheid.

Tergooi geeft veel aandacht aan de governance rondom de bouw van het nieuwe ziekenhuis, waarbij de onafhankelijkheid van de Manager Nieuwbouw ten opzichte van (toekomstige) contractpartijen dient te worden gewaarborgd. Kandidaten zijn bereid om volledig inzicht te geven in hun zakelijke relaties in de bouw- en installatie sector en daarover desgevraagd een verklaring te ondertekenen.

Aanbod

Tergooi biedt een topfunctie voor een kandidaat die deze belangrijke fase voor het ziekenhuis in goede banen wil leiden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao-ziekenhuizen. Het betreft een vaste aanstelling, fulltime, en deze functie wordt marktconform ingeschaald.

Procedure

De procedure is gericht op een zo spoedig mogelijke benoeming van de Manager Nieuwbouw. De procedure start met een eerste gespreksronde bij K+V. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Geïnteresseerd

Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd bent verzoeken wij je uiterlijk vrijdag 1 maart te reageren, door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Emile Douma (06-1045 2989), partner.

Manager Nieuwbouw
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.