K+V werving selectie interim management

Innovatief, ondernemend en talentvol

Arnhem
Organisatie |

MEE Gelderse Poort

MEE Gelderse Poort draagt dagelijks bij aan een inclusieve samenleving, waarbij kwetsbare mensen met een beperking of met psychosociale problematiek worden geholpen. Het gaat erom dat kwetsbare mensen zich staande kunnen houden in de dynamische samenleving van welzijn, zorg, wonen, school, werk en inkomen (de belangrijke ketenpartners). MEE is de rots in de branding in deze complexe wereld voor cliënten/mensen, voor de gemeenten, voor (zorg)professionals en voor werkgevers. Werk dat er dagelijks toe doet in het (nieuwe) sociale domein.

Bij MEE Gelderse Poort werken een kleine 100 professionals. Een groot deel werkt gestationeerd in de wijkteams in het werkgebied: Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen en Rivierenland (in totaal twintig gemeenten). Het andere deel werkt vanuit het Expertisecentrum als projectleider, adviseur, trainer of consulent; voor opdrachtgevers, cliënten en hun omgeving. Medewerkers werken vanuit ‘de bedoeling’ als MEE-medewerker om meedoen mogelijk te maken, ongeacht hun standplaats.

Alle medewerkers zijn HBO / Academische professionals, hebben een ‘hands on’-mentaliteit en werken vanuit hun bevlogenheid. MEE Gelderse Poort is gericht op preventie , verbetering van zelfredzaamheid en kwaliteit van leven, en een gepast beroep op tweedelijnszorg. Via Sociale Netwerk Versterking (SNV) helpt MEE mensen hun eigen informele netwerken en ondersteuning te organiseren. Deelname aan de samenleving vindt MEE belangrijk. Professionele dienstverlening of zwaardere hulp en zorg helpen wij te regelen als dit noodzakelijk is. In dat geval is de MEE professional, de wegwijzer in het sociaal domein.

Het Expertisecentrum is hét kenniscentrum van de organisatie. Deze medewerkers vertalen hun specialistische ervaring in onafhankelijke cliëntondersteuning, expertdiensten voor hulp bij specifieke aandoeningen, casemanagement, projectmanagement, opleidingen en advisering. Bij het Expertisecentrum staan kennis delen, verbinden, ontzorgen en innoveren centraal. Hierbij gaat het (vooral) om een integrale aanpak en werkbare oplossingen bij kennisoverdracht, transformatie lokaal sociaal en actuele maatschappelijke vraagstukken.

MEE Gelderse Poort
Functie | Manager Business Development

Je bent als Manager Business Development naast de Manager Expertise Centrum verantwoordelijk voor de groei en innovatie bij klantgroepen uit de keten zoals politie, justitie, diverse fondsen (niet zijnde de gemeentelijke opdrachtgevers). Het gaat vooral om ‘business-to-business’. De manager Business Development is verantwoordelijk voor het opstellen van business cases voor de kansrijke gebieden zoals Opleidingen, Advies, Arbeid en Projecten (met financiering door fondsen).

Deze ‘new business’ is cruciaal voor een bestendige toekomst van MEE Gelderse Poort, waarvoor commerciële kwaliteiten nodig zijn. De manager Business Development heeft in aanvang vooral een acquisitietaak, hij/zij gaat het relatiebeheer met de andere klantgroepen vormgeven, het portfolio opstellen, samen met de betrokken medewerkers. De manager Business Development is verantwoordelijk voor de medewerkers die aan deze businesscases werken, met als doel deze nieuwe teams te ontwikkelen. Bij deze groei en ontwikkeling is het van belang de werkzaamheden van de medewerkers goed te structureren.

Je bent lid van het MT van MEE Gelderse Poort en je werkt nauw samen met je collega’s in dit team. De belangrijkste opgaven voor het MT de komende periode is relatiebeheer met bestaande opdrachtgevers, realiseren van groei bij nieuwe opdrachtgevers, talentontwikkeling van medewerkers en implementatie van marktgericht werken. Beoogd is dat het Expertisecentrum zich verder ontwikkelt tot een belangrijke pijler van MEE. Het betreft een nieuwe functie om de ontwikkeling te versterken.

Twee managers zijn verantwoordelijk voor de medewerkers (circa 40; consulenten en adviseurs) die werkzaam zijn in het Expertisecentrum. De andere manager is verantwoordelijk voor ‘business-to-consumer’; voor verdieping van de contracten bij de aangesloten gemeenten (zoals onder andere Bovenlokale taken, Expertdiensten en Onafhankelijke Cliëntondersteuning).

Ondernemend Innovatief Energiek Gedreven Pionier Zelfstartend Motiverend Inspirerend Verbindend Talentvol

Profiel
 • Je bent aantoonbaar ondernemend, innovatief, energiek en gedreven, een pionier
 • Je bent zakelijk en zelfstartend; conceptueel met overzicht
 • Je bent motiverend en inspirerend, verbindend op de inhoud
 • Je beschikt over durf en moed om ook wat groter te denken en nieuwe relaties aan te gaan
 •  Je beschikt over politiek-bestuurlijke ‘snapkracht’
 • Je bent proactief, lost problemen doeltreffend op

FUNCTIE-EISEN
De ideale kandidaat heeft:

 • HBO /academisch werk- en denkniveau, bedrijfskundige invalshoek
 • Leidinggevende ervaring binnen een complexe organisatie
 • Leidinggevende ervaring aan zelfstandig opererende professionals
 • Succesvolle ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten aan de hand van business cases
 • Ervaring met (ook koude) acquisitie met beoogde klantgroepen en/of met gemeenten
 • Goede onderhandelingsvaardigheden
 • Ervaring met contractmanagement
 • Commercieel talent om de organisatie te vernieuwen
 • Actuele kennis van de ontwikkelingen in het sociaal domein
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden
 • Aantoonbare affiniteit met de missie van MEE en haar doelgroep
Aanbod | MEE Gelderse Poort biedt

Werken bij MEE Gelderse Poort betekent werken in een collegiale, ambitieuze en innovatieve omgeving met professionele en betrokken collega’s. Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden: FWG (Gehandicaptenzorg) 65 voor 32 – 36-urige werkweek. Flexibele werktijden.

Procedure

Gesprekken bij K+V zijn in week 6 – 8 , de gesprekken bij de opdrachtgever worden gepland in week 9 en 10; we streven ernaar de procedure vóór medio maart 2019 af te ronden. Beoogde startdatum is 1 mei 2019.

Geïnteresseerd | Ben jij de pionier die wij zoeken?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo spoedig mogelijk te reageren door onderaan op ‘Solliciteer direct’ te klikken. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 698 599) en Henk van der Velde, partner (06 51 75 86 77).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Manager Business Development
Vast
32 – 36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.