K+V werving selectie interim management

Inhoudelijke en communicatieve daadkracht

Purmerend
Functie | Manager expertisecentrum Zodiak

Zodiak is het (regionale) expertisecentrum van Prinsenstichting en bestaat uit begeleidende en behandelende functies zoals (ortho)pedagogiek en psychologie (gedragsdeskundigen), geneeskundige zorg, tandheelkundige zorg, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Deze deskundigen verrichten hun werkzaamheden op basis van multidisciplinaire (poliklinische) advisering en begeleiding van zowel in- als externe zorgvragers. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de zorginhoudelijke rol van de vakgroepen, via dienstvertegenwoordigers en aan de integrale samenwerking tussen de vakgroepen (‘integraal tenzij’). Tevens is aandacht besteed aan de productiviteit en aan de bedrijfsvoering. Er staat een organisatie van circa 115 professionals, een stevige eenheid, met een goede kwaliteit, die graag door willen groeien. De professionals zijn ambitieus en leggen de lat hoog. De koers moet worden gecontinueerd.

Zodiak loopt voorop in het ontwikkelen van zorgpaden en doelgroepen en gaat hiermee voorop in de regio’s. Zodiak is als (regionaal) expertisecentrum een belangrijk gezicht van de organisatie en van de missie om een ‘deskundige partner’ te willen zijn. Externe vertegenwoordiging door Zodiak is van belang én het aanpassen van de dienstverlening op vraag van de ‘markt’ of als reactie op bewegingen in die markt. Evenals deelname aan de totstandkoming van afspraken rond contractering, met name in de gemeenten en zorgverzekeraars. Hier kunnen in de nabije toekomst nog stappen worden gezet.

Zodiak maakt onderdeel uit van externe zorgketens, deze vasthouden, door ontwikkelen en nieuwe allianties zoeken is cruciaal voor goede regionale zorg en instroom nieuwe cliënten.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Zet de visie van Prinsenstichting door in een heldere inhoudelijke lijn die richting geeft aan de keuzes die gemaakt zijn en worden in de organisatie van het dagelijks werk, samenwerking en ontwikkeling van de onder Zodiak vallende vakgroepen en poli’s.
 • Daartoe wordt de dagelijkse leiding van Zodiak belegd in samenspraak met de vakgroep-vertegenwoordigers (orthopedagogen, AVG-artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten en secretariaat, paramedische zorg, korte en langdurige agogische behandeling) de ingezette lijn wordt geconsolideerd.
 • Leiding en vormgeven aan de externe vertegenwoordiging: adequaat en snel opvolgen van wat buiten gebeurt naar wat we intern doen en organiseren, ontwikkelen visie op ambulantisering, verbinding met jeugdteams. Mede ontwikkelen en ‘vermarkten’ van producten en diensten.

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau, aangevuld met een managementopleiding.
 • Ruime leidinggevende ervaring en kennis van zorg en welzijn.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, de gemeentelijke omgeving, de omgevingsfactoren en relevante externe ontwikkelingen.
 • Strategisch inzicht en kennis van het inrichten van organisaties en bedrijfsprocessen.
 • Zet strategische en tactische lijnen uit, stelt prioriteiten en bewaakt de voortgang, óók bedrijfsmatig!
Profiel
 • Een natuurlijk overwicht, uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden en de vaardigheid om activiteiten goed te organiseren en te (laten) plannen.
 • Reflecterend vermogen, analytisch, strategisch inzicht, professioneel, resultaatgericht, stressbestendig/rust, doorpakken, verbindend.
 • Affiniteit met zorg voor mensen met een beperking en (participerende) dagbesteding.
 • Durft besluiten te nemen en deze te communiceren, ook wanneer er sprake is van tegengestelde belangen.
 • Zorgt voor een goede reputatie bij relaties. Sociaal vaardig: luisteren, empathie, enthousiasmeren, weten hoe mensen voor zich te winnen, creatief zijn in het creëren van ruimte voor nieuwe oplossingsrichtingen, overtuigingskracht en flexibiliteit voor het aangaan en onderhouden van in- en externe contacten op diverse niveaus.
 • Onafhankelijke teamspeler: kritisch en loyaal.
 • Initiatief en ondernemend en goed in netwerken met regionale stakeholders en partners.
 • Ervaring met het vermarkten van complexe concepten én een drive om Zodiak én Prinsenstichting ‘buiten’ nog beter bekend te maken!

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Organisatie |

Prinsenstichting

Prinsenstichting maakt deel uit van Stichting De Opbouw. De Opbouw bestaat uit verschillende werkmaatschappijen gericht op verpleging en verzorging (inclusief thuiszorg en revalidatie) en verstandelijk gehandicaptenzorg. Prinsenstichting is binnen De Opbouw een van de werkmaatschappijen die zich richt op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Prinsenstichting werkt vanuit de principes van Gentle Teaching aan de ondersteuning, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking.

Het wonen, werken en de vrijetijdsbesteding voor cliënten wordt binnen Prinsenstichting vormgegeven in zelforganiserende teams verdeeld over 7 regio’s. Iedere regio kent diverse woon- en dagopvang voorzieningen. Deze voorzieningen vallen direct onder de verantwoordelijkheid van de regiomanager. De teams worden (onder andere in de ontwikkeling naar effectieve zelforganisatie) ondersteund door teamcoaches. De zorgverantwoordelijkheid wordt gedragen door gedragsdeskundigen die samenwerken met regiomanagers en teamcoaches, en die de teams ondersteunen in de omgang met cliënten. Prinsenstichting heeft onder andere locaties in Schagen, Zaandam en Purmerend en werkt intensief samen met deze gemeenten. Het facilitair bedrijf ondersteunt de cliënten via de teams in de regio’s.

Aanbod

Een buitengewoon aantrekkelijke functie in een uitdagende omgeving met een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden: functiegroep 65 conform FWG CAO-G, een 36-urige werkweek, waarbij de mogelijkheid tot een flexibele invulling van de werktijden groot is, en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een arbeidsmarkttoelage).

Procedure

De procedure is er op gericht om deze voor 1 september af te ronden. Gesprekken bij K+V vinden plaats in week 33. Gesprekken bij Prinsenstichting in Purmerend vinden plaats in week 34. In week 35 vindt het verdiepende assessment plaats. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de maatregelen / richtlijnen vanuit het RIVM inzake de 1,5 meter regel.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken via ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. De vacature staat vooralsnog open tot en met 2 augustus. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature mogelijk eerder. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker (06-2269 8599), en Frank Wolff, (06-1595 4079). Uiteraard kun je Helga en Frank bellen voor vragen.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een verdiepend assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Manager expertisecentrum Zodiak
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.