Manager Exploitatie bij Sportbedrijf Raalte

Energiek en mensgerichte samenwerker
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Sportbedrijf Raalte

Sportbedrijf Raalte BV is in 2015 door de gemeente Raalte opgericht. In opdracht van de gemeente exploiteren wij de gemeentelijke sportvoorzieningen en stimuleren sport en bewegen onder inwoners van Raalte.  Als Sportbedrijf Raalte gaan wij voor een gezond, vitaal en sociaal leven voor iedereen door samen sportief en actief te zijn. Wij stimuleren een gezonde leefstijl door het aanbieden van sport- en beweegprogramma’s. Hiermee prikkelen wij jong en oud om in beweging te komen en grenzen te verleggen. Samen sporten voor iedereen en op elk niveau maken wij mogelijk in een veilige omgeving en moderne sportaccommodaties. Sportcentrum Tijenraan is daarbij onze grootste accommodatie die zeven dagen in de week, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, volop bruist door verschillende sport- en beweegactiviteiten.

Als Sportbedrijf willen wij de kennispartner zijn op het gebied van sport, bewegen en leefstijlverbetering. Dat doen wij door een actieve en verbindende rol te spelen in het ontwikkelen van gezamenlijke programma’s met onderwijs, (sport)verenigingen, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente. Met ruim 45 sportieve collega’s werken wij daar elke dag hard aan om dat samen mogelijk te maken.

Wij zoeken een manager exploitatie! Een manager die samen met het team en met passie voor sportaccommodaties verantwoordelijk is voor de exploitatie en het beheer van sportcentrum de Tijenraan, openluchtzwembad De Tippe in Heino en alle overige gemeentelijke sporthallen en gymzalen en buitenvelden in Raalte.

Functie

Manager Exploitatie

Als manager Exploitatie ben je een allround manager. Je zorgt voor een goede sport- en werkomgeving voor gasten en medewerkers en bewaakt de kwaliteit van onze accommodaties. Samen met jouw team werk je aan verbetering en vernieuwing. Samen zorg je er voor dat onze accommodaties schoon en veilig zijn, optimaal gebruikt en verhuurd worden en kunnen rekenen op een hoge gebruikerstevredenheid. Daarbij vertaal je de strategie naar beleid en uitvoering. Vanuit de exploitatie draag je echt bij aan onze groeiambities en benut je marktkansen. Jouw aandachtsgebieden en klantgroepen centreren zich rondom de accommodaties die wij exploiteren. Samen met de manager Sport, Bewegen en Vitaliteit rapporteer je aan de directeur. In het managementteam draag je bij aan het bepalen van de strategie, met maken van keuzes en het monitoren van de uitvoering.

De belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren als manager Exploitatie zijn:

  • Positioneren van de accommodaties en het ontwikkelen van activiteiten.
  • Professioneel beheer en onderhoud van de accommodaties en de samenwerking met de gemeente Raalte.

Als manager Exploitatie geef je leiding aan drie teams, je bent verantwoordelijk voor gezonde resultaten en bent als lid van het managementteam actief bezig met strategie, beleid en operatie.

Leidinggeven
Je geeft leiding aan ongeveer tien medewerkers: de beheerders, de verhuurafdeling en de frontoffice/receptie. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor externe en interne klanten. Je geeft energiek en mensgericht richting aan jouw medewerkers en je zorgt voor verbinding en samenwerking. Vanuit betrokkenheid, zelfstandigheid en met aandacht voor individuele medewerkersprestaties vertaal je gemaakte afspraken in (jaar)plannen en coacht en helpt om de beoogde resultaten te halen.

Gezonde resultaten
Je bent verantwoordelijk voor het afdelingsbudget, zorgt voor optimale bedrijfsvoering en een kostendekkend gebruik van de accommodaties. Je verhoogt het maatschappelijk rendement van onze accommodaties door samen met medewerkers en klanten activiteiten, producten, diensten en processen te ontwikkelen, verbeteren en borgen. Denk hierbij ook aan bedrijfssport, horeca buitenbad, evenementen en samenwerkingen met het onderwijs. Er is veel mogelijk. Kwaliteit en bezettingsgraad staan daarbij centraal en zijn voortdurend afgestemd op wensen en behoeften van de gebruikers. De programmering van onze eigen activiteiten in de zwembaden en sporthallen wordt afgestemd met de intern verantwoordelijken voor zwemzaken en de buurtsportcoaches.

Toekomst
Belangrijk voor jou als manager Exploitatie zijn onze huurders, de gemeente als eigenaar en leveranciers. Je bouwt een constructieve samenwerkingsrelatie met hen op om samen de kwaliteit te borgen en de accommodaties verder te ontwikkelen. Daarbij zet je ons sportbedrijf op de kaart en werk je aan structurele afspraken en financiering van ontwikkelingen.

Communicatief Samenwerken Ontwikkelen & Realiseren Sportief Energiek Zichtbaar Sensitief Servicegericht Commercieel Relaties opbouwen

Profiel

Energieke en mensgerichte samenwerker

Wij zoeken een allround manager met een duidelijke visie op en aantoonbare ervaring met de exploitatie van maatschappelijke voorzieningen. Een inspirerend leider gericht op verbinding, samenwerking en verdere ontwikkeling van een team en van individuele medewerkers. Iemand die beschikt over politieke sensitiviteit en goed is in het onderhouden en verdiepen van relaties met onze huurders en verhuurder. Iemand die zichtbaar is en een ambassadeur is van de organisatie. Een volwaardig MT-gesprekspartner die inbreng heeft in onze strategie en exploitatie overstijgende vraagstukken. Met goede adviesvaardigheden, proactief, ondernemend, realistisch en sturend op gezonde resultaten.

Wat neem je mee?

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare leidinggevende ervaring;
  • Ervaring met het ontwikkelen van proposities en samenwerkingen;
  • Affiniteit en gevoel voor cijfers;
  • Passie voor sport, bewegen en / of vitaliteit;
  • Service- en samenwerkingsgericht;
  • Energie en mensgerichtheid.

Aanbod

Wij starten in eerste instantie met een jaarcontract, waarbij jouw werkzaamheden ingeschaald zijn in schaal 11 met een maximum van
€ 5.599,- bruto per maand op basis van een fulltime functie (36 uur) binnen de CAO VERMO. Uiteraard voorzien wij jou van een laptop en mobiele telefoon/of een telefoonkostenvergoeding om jouw functie te kunnen uitvoeren. Wij bieden flexibiliteit om jouw werkuren en energie naar wens te kunnen inrichten. En bovenal bieden wij jou een sportieve, bruisende werkomgeving en de gelegenheid om heel Raalte in beweging te krijgen! Hoe mooi is dat!

Procedure

Sportbedrijf Raalte wordt begeleid door K+V in deze werving en selectie procedure. Het proces start met het insturen van je motivatie en een cv. Als je op gesprek gaat in Raalte dan zijn er twee rondes, de eerste op donderdag 8 juni 2023 en de tweede op dinsdagochtend 13 juni. We willen de procedure graag afronden voor eind juni.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wil je nog meer weten of even sparren over de rol? Bel gerust. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-4387 3326).
Roel begeleidt deze opdracht. Je kunt reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. De uiterste datum hiervoor is woensdag 31 mei 2023.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.