Ondernemer

DEVENTER
Organisatie |

Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer (NV) heeft begin dit jaar haar strategische visie in Deventer High Five 2020 vast laten stellen. De doelen uit de visie wil Sportbedrijf bereiken door de samenwerking met sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties, het bedrijfsleven en de onderwijs-instellingen uit te breiden en te intensiveren. Het hogere doel is om de fitste regio van Nederland te worden en Be-leef Deventer. Als kernwaarden gaat het om verantwoord ondernemen, met de gast centraal en voor het Sportbedrijf is er voor iedereen. Concreet zijn de doelen: 55% van de 45-+’ers beweegt elke dag minstens 30 minuten (thuis/werk/club); kinderen tussen 4 – 12 jaar bewegen minimaal 1 uur per dag en de leerlingen die de basisschool verlaten zijn ‘zwemveilig’. De Scheg staat in de top 25 van de dagattracties en we scoren een 8+ voor organisatietrots en gasttevredenheid.

Er werken circa 150 medewerkers, naast de stagiaires en vrijwilligers. Sportbedrijf Deventer kent een aantal accommodaties: Sport- en Belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad en de sporthallen Keizerslanden, de Uutvlog en De Kroon.

KV_Opdrachten_sportbedrijf-deventer
Functie | Manager Exploitatie

De manager exploitatie is verantwoordelijk voor het exploiteren van de sportaccommodaties, geeft leiding aan de managers van de afdeling Exploitatie en legt verantwoording af aan de directeur. De afdeling Exploitatie bestaat uit vijf operationele managers:  IJsbaan, Zwembaden, Sport, Hospitality, Facilitair en Sportief.

De concrete doelen uit High Five zijn leidend voor het succes; dit betekent, dat buiten het goed laten verlopen van de processen, ondernemerschap, creativiteit en gastvrijheid hoog op de agenda staan. Van de manager exploitatie wordt verwacht deze drie elementen tot in de haarvaten van de organisatie te implementeren. De teams onder leiding van hun manager hebben de verantwoordelijkheid om de operationele zaken (het open rooster en het personeelsrooster) goed in te regelen.

Op hoofdlijnen is de manager exploitatie verantwoordelijk voor het behalen van een optimale exploitatie, een goed georganiseerde werkomgeving (met aandacht voor de medewerkerstevredenheid) en kwaliteit: het voldoen aan interne kwaliteitsnormen en wettelijke vereisten. En dat is meer dan een checklist. 

De ideale kandidaat is een ervaren manager met:

 • HBO/WO- werk- en denkniveau
 • Vijf jaar relevante ervaring als coachend manager met een groot delegerend vermogen
 • Strategisch inzicht, innovatief en analytisch om de link tussen strategisch beleid en het operationele proces te voeden, te vertalen en te implementeren
 • Expertise om de productie-, financiële en bedrijfsmatige resultaten te behalen
 • Goede sociale vaardigheden, ingevoerd in de wereld van sport en recreatie waarin persoonlijke aandacht, zorgt voor terugkeer van de bezoeker, werkt naast klanttevredenheid aan medewerkerstevredenheid.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden
 • je bent een inspirerend leider, weet goed te delegeren maar bent ook besluitvaardig en daadkrachtig
 • Je snapt en voelt je thuis in de combinatie van twee werelden: ondernemend-commercieel en politiek-ambtelijke wereld
 • Je bent sterk analytisch, bent zakelijk en pragmatisch ingesteld
 • Je beschikt over een goede dosis humor en over relativeringsvermogen
 • Je laat met regelmaat je gezicht zien op de werkvloer en staat voor resultaat met de menselijke maat
 • Je bent authentiek, dienstbaar, verbindend en hebt gevoel voor timing
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.