Manager Facilitair voor NUOVO Scholen

Aantrekkelijke sparringpartner en deskundige bouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

NUOVO Scholen

NUOVO Scholen bereidt iedere leerling zo goed mogelijk voor op actieve deelname aan een duurzame, inclusieve en steeds veranderende maatschappij. De kernwaarden helpen daarbij als kompas bij onze missie. Lef om samen de grenzen op te zoeken van leren, genieten omdat dat bij leren en werken hoort, verbinden omdat je het met elkaar doet, zelf leiden omdat je ook echt zelf in actie komt met je eigen verantwoordelijkheid en moreel omdat wij moreel willen handelen door bij te dragen aan kansengelijkheid en een inclusieve samenleving.

Wij maken dit waar als NUOVO Scholen in een stichting voor openbaar voortgezet onderwijs die zich op een proactieve en vooruitstrevende manier inzet voor het verzorgen en bevorderen van het openbaar voortgezet onderwijs in de gemeenten Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Utrechtse Heuvelrug. NUOVO Scholen is verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan circa 12.000 leerlingen. Vijftien openbare scholen bieden onder de vlag van NUOVO Scholen samen een breed aanbod: van praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium tot en met internationaal georiënteerd onderwijs. De scholen worden ondersteund door ons bedrijfsbureau; waar we onze scholen helpen op het gebied van onder andere HR, financiën, administratie, facilitair en communicatie.

Functie

Manager Facilitair

Als Manager Facilitair ben je verantwoordelijk voor huisvesting en inkoop (8 FTE). Je rapporteert direct aan het College van Bestuur (CvB) en bent onderdeel van de senior staf van het Bedrijfsbureau. Met 12.000 leerlingen, 1.500 medewerkers en een exploitatie van € 146 mln ben jij samen met je collega’s van het bedrijfsbureau de backbone van NUOVO.

In deze functie ben je het gezicht van NUOVO voor huisvesting en inkoop. Je bent een betrokken adviseur voor het CvB en de schoolleiders en voorziet hen van gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van huisvesting en inkoop. Op jouw terreinen ben je verantwoordelijk en aanspreekbaar en bewaak je de langetermijnbelangen van NUOVO. Je werkt nauw samen met de rest van de senior staf om zo een consistent en versterkend integraal beleid te krijgen voor de hele organisatie vanuit de verschillende disciplines.

De uitdagingen bestaan uit een aantal onderdelen. Voorop staat de betrokken leiding van het team. Het team is jong in haar bestaan en vraagt dus een echte leider die weet wat bouwen en ontwikkelen is. Coachend leidinggeven en ruimte creëren voor groei terwijl er ook directe vraag is waarop geacteerd moet worden. Rollen en verantwoordelijkheden door ontwikkelen, prioriteiten stellen en niet overnemen, maar wel meedoen. Er wordt ook meteen een sparringpartnerrol verwacht voor het CvB en voor de schoolleiders. Huisvesting vraagt op veel plekken veel aandacht. De dossiers zijn stevig en dat vraagt kunde. De groei van de organisatie vraagt integrale stappen op inkoop (ICT), slim organiseren en uitstekende communicatievaardigheden met alle collega’s. Extern is de belangrijkste partner de gemeente en haar rol in de huisvesting. Dat vraagt politiek bestuurlijke vaardigheden en een uitstekende samenwerking met CvB en schooldirecties. Een lange termijn huisvestingsstrategie voor NUOVO, een goede en gedragen inkoopstrategie zijn stappen die gezet moeten worden om te helpen bij de keuzes die gemaakt moeten worden.

Als vakkundig professional ben je aanspreekbaar en spreek je aan. Je bent instaat om altijd vanuit de bedoeling te werken met oog voor wat nodig is voor de ander. Je weet de juiste toon te raken tussen het collectieve belang van de stichting en het individuele belang van de scholen die daar deel van uitmaken. In de taal van de scholen en met oog voor wat voor de school van belang is. Jij zoekt naar de waarom-vraag. Je bent nieuwsgierig naar die wereld en denkbeelden en bent uitstekend in staat om de ander mee te nemen in jouw wereld. Je hebt het lef om dan ook in te stappen, het avontuur aan te gaan. Dat maakt je een aantrekkelijke sparringpartner. Je bent in staat om een grote diversiteit aan processen en belangen met elkaar te verbinden. Vanuit opgebouwd vertrouwen weet je draagvlak te creëren voor het gekozen beleid en eigen initiatieven. Je geeft richting, ruimte en vertrouwen aan jouw team. Je weet hen hierbij te coachen en de professionaliteit, het zelf leiden, voor te leven.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Luisterend Ontwikkelen Strateeg Professioneel Samenwerkend Warm Inspirerend Deskundig

Profiel

Aantrekkelijke sparringpartner en deskundige bouwer

Aantrekkelijke sparringpartner

Jij brengt je adviesvaardigheden en je persoonlijkheid mee en dat maakt jou een aantrekkelijke sparringpartner. Voor natuurlijk het CvB en directie en je directe collega’s, maar ook voor externe stakeholders. Vanuit jouw kennis en kunde en je betrokkenheid vraagt iedereen je graag aan tafel. Omdat je breder kijkt en denkt altijd vanuit waarvoor het bedoeld is. Zo maak je verbinding en zoek je naar verbetering, vooruitgang voor NUOVO Scholen en voor haar leerlingen en medewerkers. Je brengt creativiteit mee. Zoekt mee naar mogelijkheden en durft nieuwe wegen in te slaan. Voor je team ben je een uitstekende coach, inhoudelijk en persoonlijk. Je haalt het beste naar boven, bent aanspreekbaar, leerbaar en kwetsbaar.

Deskundige bouwer

Je bouwt aan je eigen team en maakt er een echt deskundig, adviesvaardig en fijn team van. Elkaar zien en gezien worden. Vanuit dat team zijn jullie op huisvesting en inkoop de experts. Ontwikkelt een sterke strategie en helpt de collega’s om die strategie te realiseren. Soms letterlijk met bouwen en soms figuurlijk, maar altijd om de scholen beter te maken. Jij bent als Manager Facilitair ook een deskundige gesprekspartner. Nodigt uit om plannen beter en creatiever te maken, zoekt bij de gemeenten de mogelijkheden op, daagt uit en scherpt aan. Zorgt bij de collega’s voor het draagvlak. Speelt het spel met stakeholders en blijft daarin ook echt en integer.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een stevige facilitaire (huisvesting) achtergrond en relevante werkervaring.
  • Ervaring als leider in in ieder geval complexe maatschappelijke organisaties.
  • Je hebt strategisch inzicht en project- en programmamanagementervaring.
  • Je hebt expertise, maar weet complexe zaken simpel te maken.
  • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Prachtige maatschappelijke rol voor een inspirerende facilitaire bouwer

Een uitdagende, veelzijdige functie binnen een jonge organisatie met leuke en gemotiveerde collega’s, die op een open en informele manier met elkaar samenwerken.

  • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan bieden we je een vaste aanstelling.
  • Een salaris van € 5.187.– tot € 7.225.– bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 13 CAO VO).
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Grotendeels de schoolvakanties vrij.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen voor jou en voor de organisatie

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een eerste korte ontmoeting met verschillende mensen van NUOVO. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie vanuit jouw ervaring.

Speed op maandag 20 november waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jou.
Slow op maandag 27 november waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op donderdag 30 november waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt met een voorbeeld uit jouw eigen ervaring.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor half december 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs in Utrecht?

Ben je geïnteresseerd en vooral gecommitteerd aan de mooie opdracht die er ligt? Dan leren wij je graag kennen. Wij kijken uit naar jouw cv en motivatie! Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. We ontvangen deze graag uiterlijk 13 november. Wil je voordat je solliciteert nog iets over de functie of de procedure weten? Neem dan gerust contact op met Johannes Arets via 06-1026 0480.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.