Manager HR – Phion

Authentiek en ervaren bouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Phion

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel heeft de missie om voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te zijn met live symfonische muziek. Daarom biedt Phion een scala aan muzikale belevenissen: klassieke concerten, muziektheatervoorstellingen, cross-over producties, wereldmuziek van formaat, projecten in de wijk en educatieve programma’s. Phion werkt graag samen met andere disciplines in de podiumkunsten en kijkt ook buiten de grenzen van de westerse klassieke muziek. Daarmee ontstaan nieuwe vormen waarin het symfonieorkest zich manifesteert. Phion laat vertrouwde en nieuwe geluiden horen. Er valt veel te ontdekken, binnen én buiten de concertzalen. Phion is een jonge organisatie, voortbouwend op de traditie van 130 jaar Het Gelders Orkest en 86 jaar het Orkest van het Oosten. Daarmee is het een orkest in ontwikkeling en staat aan het begin van een nieuw tijdperk.

Phion is het symfonieorkest van een groot landsdeel met 3,2 miljoen inwoners en werkt o.a. samen met 8 vaste concertzalen/theaters. De producties worden gerepeteerd in Arnhem (Musis) en Enschede (Muziekcentrum). Phion is een reizend orkest door Oost-Nederland met uitstapjes daarbuiten. De afdeling HR is compact en levert een belangrijke bijdrage aan de personele organisatie van Phion. Als Manager M&O adviseer je de directie over het ontwikkelen van de organisatie binnen de gedefinieerde strategie en geef je regie en uitvoering aan het personeelsbeleid. Je bent zowel adviseur voor de directie als voor de andere leidinggevenden.

Momenteel wordt de functie ad interim ingevuld en Phion zoekt nu een Manager M&O die in samenwerking de personele organisatie verder professionaliseert en duurzaam inricht.

Functie

Manager HR

De Manager HR rapporteert aan de algemeen directeur, is onderdeel van het managementteam en geeft direct leiding aan een medewerker M&O. Samen met deze medewerker vorm je een goed duo en werk je intensief samen.

De belangrijkste opgaven zijn de volgende:

  • Ondersteunen van het Management Team (Directeur en Managers Artistieke Zaken, Marketing & Sales, Productie en Bedrijfsvoering) in hun vertaling van het personeelsbeleid naar tactiek en operatie.
  • Samenwerking intensiveren met de afdeling Bedrijfsvoering om de dienstverlening aan de medewerkers van Phion verder te verbeteren.
  • Samenwerking intensiveren met de afdeling Productie waarin operationeel wordt leidinggegeven aan de 110 musici met aandacht voor in-, door- en uitstroom en werkgeluk.
  • De regelingen en structuur staan en de focus gaat de komende jaren op het ontwikkelen van inhoudelijke thema’s Phion breed als cultuur en inclusie, gesprekscycli, leiderschap, duurzame inzetbaarheid, arbeidsomstandigheden, omgangsvormen en ziekteverzuim.
  • Actieve en professionele rol vervullen in het managementteam en elkaar versterken en aanvullen om samen sterker te worden.

Je bent pro actief, hebt gevoel voor timing en prioritering en bent zichtbaar en aanspreekbaar. Je bent jezelf, authentiek, stevig en ontspannen. Phion leidt in feite een nomadisch bestaan en is een organisatie die continue op hoog niveau presteert. Een organisatie vol emotie en energie. De komende productie (repetitie en concert) is leidend. Je beschikt dus over een lange adem. Je houdt van de emotie en energie en brengt hierin rust en perspectief. Je leunt tegen de reizende karavaan aan, je staat voor de troepen of je werkt op de achtergrond zaken uit en adviseert en ondersteunt de leidinggevenden. Communiceren gaat je makkelijk af, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent oprecht geïnteresseerd en je zorgt voor samenwerking vanuit M&O met de andere afdelingen. Je zorgt voor heldere processen. Zo hebben musici en staf een andere CAO en de arbeidsvoorwaarden en regelingen zijn complex. Daarnaast zorgt de afdeling Productie voor de primaire HR contacten met de musici. Als professional zorg je voor helderheid en duidelijkheid en een goede ondersteuning. Tevens ben je met de algemeen directeur gesprekspartner van de OR.

Je bent lid van het managementteam en daarmee medeverantwoordelijk voor uitvoering van het door het managementteam vastgestelde beleid, je geeft regelmatig feedback over de gang van zaken en zorgt voor de kwantitatieve en kwalitatieve managementinformatie.

VEERKRACHT TOEGANKELIJK MENSENKENNIS ERVAREN PROFESSIONAL INHOUDELIJK AUTHENTIEKE PERSOONLIJKHEID BOUWER SAMENWERKER PROCESMATIG HELICOPTERVIEW REALISATOR COMMUNICATIEF VAARDIG EERLIJK & OPRECHT INTEGER

Profiel

– Je hebt ervaring als Manager HR binnen de podiumkunsten of in een vergelijkbare functie in zorg, onderwijs of consultancy.
– Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau alsmede over de nodige humor en relativeringsvermogen.
– Je hebt aantoonbare ervaring als leidinggevende binnen een veranderende omgeving.
– Je bent een enthousiaste, proactieve Manager HR die goed kan luisteren, kritisch kan sparren op inhoud en goed kan samenwerken.
– Je hebt een sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit, je bent toegankelijk en kent een goede balans tussen de korte en lange termijn.
– Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, ook in de avond en het weekend, en veel te reizen.
– Je hebt een open houding, bent authentiek en in staat je de cultuur van Phion snel eigen te maken met behoud van je professionele inhoudelijke bijdrage.
– Je hebt affiniteit met klassieke muziek.
– Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Phion biedt een dynamische, muzikale werkplek met veel vrijheid om een eigen invulling te geven aan jouw rol. Geen dag is bij Phion hetzelfde. Het is een ambitieus orkest, persoonlijke en professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid zijn belangrijke aandachtspunten.
Alle Phion medewerkers kunnen zichzelf zijn: het streven is een open en inclusieve bedrijfscultuur te realiseren waar iedereen zich thuis kan voelen.
Phion heeft kantoren en repetitielocaties in Arnhem en Enschede. Werken bij Phion betekent dat je afwisselend op de verschillende locaties aanwezig bent. Ook kun je thuiswerken en ontmoet je al je stafcollega’s tijdens de maandelijkse stafdag.

Wij bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om flexibel vanaf diverse locaties en thuis te werken.
Het salaris van deze functie is gebaseerd op Phion’s eigen salarissystematiek en is ingeschaald in schaal 9, tussen € 4.560,– en € 6.515,– euro bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 8% eindejaarsuitkering. Wij bieden een contract voor bepaalde tijd (1 jaar), met zicht op een vaste aanstelling.

Procedure

K+V begeleidt het gehele proces en draagt zorg voor een eerste selectie met kandidaten die worden voorgesteld aan Phion. Phion werkt met een selectiecommissie en een adviescommissie.

Geïnteresseerd

Klinkt deze vacature als muziek in je oren en wil jij bijdragen aan deze mooie muzikale organisatie?
We ontmoeten je dan graag! We verzoeken je zo snel als mogelijk te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. De reactietermijn sluit op 14 april. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-438 733 26). Roel begeleidt deze opdracht.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.