Zorgvuldige regisseur, gericht op samenwerking

Naarden
Organisatie |

SKBNM

Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM) is al bijna 40 jaar een professionele en dynamische kinderopvangorganisatie. Met ruim 340 medewerkers bezorgt zij wekelijks meer dan 3.500 kinderen een fijne, leerzame (mid)dag. SKBNM staat voor betrouwbare, betrokken en betaalbare kinderopvang, waarbij kwaliteit, niet prijs, de leidraad is en dat kwalitatieve kinderopvang voor alle kinderen toegankelijk moet zijn. Elke opvanglocatie heeft een eigen sfeer, maar alle locaties hebben één ding gemeen: kindontwikkeling staat centraal. Kinderen ontwikkelen zich namelijk het beste door spelenderwijs op ontdekking te gaan en daarvan te leren. Spelen, Ontdekken en Leren is dan ook het uitgangspunt van ons pedagogisch beleid. Leven lang leren en eigenaarschap staat hoog in het vaandel vanuit de pedagogiek dus ook in de omgang met elkaar.

SKBNM-ers hebben hart voor kinderen en voor de zaak. Zij zijn trots te werken voor een organisatie waar het kind altijd centraal staat, waar ze investeren in echte kwalitatieve opvang door te werken met een eigen pedagogische methode. SKBNM-ers zijn creatief en mogen zelf vorm geven aan hun pedagogisch klimaat. Daarvoor krijgen ze veel vrijheid, de benodigde middelen en ruimte en tijd voor kwalitatieve inzet.

Functie | Manager HR

Voor SKBNM zoeken we een Manager HR met een creatieve blik op de sterk wijzigende arbeidsmarkt.
De functie van Manager HR is er een van tactisch operationeel karakter, waarbij de groei naar een strategisch niveau mogelijk is. De processen voor een volwaardige actuele dienstverlening van HR zijn ingezet en moeten nog verder worden uitgewerkt, geprofessionaliseerd en uitgevoerd. De contouren van de groei van “personeelsadministratie plus” naar volwaardige en actuele HR dienstverlening zijn reeds zichtbaar maar vragen nog wel de aandacht zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Zodat de processen helder zijn en de taken zorgvuldig worden uitgevoerd.

De manager HR geeft leiding aan een afdeling met 4 medewerkers/adviseurs. De medewerkers van de afdeling zijn nog niet lang bij SKBNM werkzaam en moeten de juiste afstemming met de wijzigingen in het primaire proces nog fine tunen. Energie, enthousiasme en creativiteit is aanwezig om dit met elkaar verder vorm te geven. Als manager kan je op een coachende manier van leiding geven de afdeling verder opbouwen en structureren. Je bent in staat in deze sterk wijzigende arbeidsmarkt om samen met de afdeling (nieuwe) medewerkers met creatieve ideeën te boeien en te binden. Voor de manager HR is een pro-actieve houding van belang om naast alle lopende zaken ook de nieuwe ontwikkelingen aan te kunnen en het management hierover op strategisch niveau mee te nemen.

Communicatief procesmatig Dienstverlenend Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler

Profiel | zorgvuldige regisseur, gericht op samenwerking

Zorgvuldige regisseur

Het script ligt er maar de film moet nog gemaakt worden. Als manager geef je sturing en bijsturing aan dit proces. Door aanwijzingen te geven, te anticiperen, te schakelen, te monitoren en ook zelf mee te werken. Je brengt scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er volgordelijk moeten worden genomen en legt uit waarom. Je organiseert slim en handig en wilt daadwerkelijk stappen maken. Soms met een kleine omweg maar altijd gericht op realiseren.

Je geeft kop en staart aan zaken, hebt oog voor het proces en tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt. Daarbij durf je keuzes te maken, bij te sturen en te begrenzen. Juist om de ruimte te creëren voor vrijheid, eigenaarschap en groei van de rol van HR binnen de organisatie. Daarnaast ben je een autoriteit op jouw vakgebied. Je houdt vast aan je eigen expertise en deelt dit vanzelfsprekend proactief met jouw collega’s.

Je bent zakelijk warm, transparant, voert het eerlijke gesprek en maakt zaken bespreekbaar. Voor jou staat zorgvuldigheid voorop. Of het nu gaat om de vraag of je de juiste dingen nog doet met elkaar of dat processen zorgvuldig zijn opgebouwd en worden nageleefd. Hierdoor kan worden nageleefd wat is afgesproken en voelen medewerkers zich gezien en gehoord.

Samenwerking

Van nature zoek je de samenwerking op. Jij bent ervan overtuigd dat het samen altijd beter is dan alleen. Maar hoe doe je het met elkaar? Als manager kom je in een organisatie terecht waar verschuiving van rollen en verantwoordelijkheden net hebben plaatsgevonden. Het begeleiden en verbinden van bijvoorbeeld managers kinderopvang met de adviseurs van jouw afdeling verdient veel aandacht. Samen bouwen aan een SKBNM die toekomstbestendig is en waarbinnen men elkaar weet te vinden en besluiten worden gedragen, over de afdelingen heen, staat de komende jaren centraal.  Daarbij vervul je een voorbeeldrol. Jij weet de mensen te vinden en iedereen weet jou te vinden. Daar hou je van en dit stimuleer je.

Wat breng je mee
Je hebt kennis van de (CAO) kinderopvang of bent in staat deze in korte tijd eigen te maken. Je bent goed in staat om de strategie om te zetten naar concrete acties. Je hebt een coachende houding en kan goed prioriteiten stellen. Je (her)kent de complexiteit van de functie en hebt aantoonbaar teams naar een hoger plan gebracht.

Aanbod | dynamische rol

Heb jij zin om met SKBNM verder te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie? Waarbij jij jouw expertise kan gaan inzetten om te stroomlijnen, helderheid en rust te brengen en ontwikkeling te stimuleren? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je. De functie is fulltime (36 uur) en ingeschaald in schaal 12 volgens CAO kinderopvang. Daarnaast wil SKBNM graag investeren in jouw ontwikkeling en wordt uiteraard goed (thuis) kunnen werken gefaciliteerd.

Procedure | onbevangen ontmoeten en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een speeddate met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

  • Speed op maandag 18 oktober waarin je in drie korte gesprekken met zeer kleine commissies kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op vrijdag 22 oktober waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op woensdag 27 oktober waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 november, maar vooral met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden, passend bij de huidige omstandigheden. Flexibel, digitaal waar het kan en live waar het moet. Inspelend op de actuele ontwikkelingen.

Geïnteresseerd | ontwikkelen en bouwen?

Ben jij de Manager HR die het als een uitdaging ziet om een in gang gezette transitie verder te begeleiden en uit te voeren. Dan zien wij graag uiterlijk 10 oktober jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Gerard van Rij (06-2824 6127). Natuurlijk zijn Martine en Gerard bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.