Strategische sparringpartner voor de vertaling van zorgvisie naar innovatieve woon-serviceconcepten

Huizen
Organisatie |

Vivium Zorggroep

Vivium Zorggroep is dé zorgspecialist in de regio Gooi en Vechtstreek voor thuiszorg, zorgeloos wonen, verpleeghuiszorg en services. De organisatie is ingericht naar klantgroepen waarbij de klant centraal staat: Psychogeriatrie, Zorgeloos Wonen en Zorg aan Huis en Geriatrische Revalidatie. Elk onderdeel heeft zijn eigen integraal verantwoordelijke directeur. Centraal is er een concernstaf, een centraal ondersteunende dienst en het Bureau Huisvesting.

Met 13 locaties voor ouderen- en revalidatiezorg en een bestuursbureau mag de vastgoedportefeuille groot genoemd worden (totaal ruim 120.000 m2). Bureau Huisvesting (9 medewerkers) houdt zich bezig met strategie, ontwikkeling, instandhouding en verhuur van het vastgoed ten behoeve van de klantgroepen. De komende planperiode staat een aantal omvangrijke bouwprojecten op stapel, waaronder de volledige nieuwbouw van de locatie voor intensieve behandeling (Naarderheem). De Manager Huisvesting geeft leiding aan het Bureau Huisvesting, rapporteert aan de Raad van Bestuur en is lid van het concernoverleg Huisvesting.

Functie | Manager Huisvesting

Als Manager Huisvesting heb je de opdracht om de dienstverlening van Bureau Huisvesting binnen Vivium Zorggroep verder te optimaliseren. Met het gegeven van een omvangrijke vastgoedportefeuille en een gedreven groep professionals kunnen vanuit het Bureau Huisvesting slagen worden gemaakt.

Deze slagen liggen in het ontwikkelen en implementeren van vastgoedportefeuillemanagement, het door ontwikkelen en laten excelleren van de medewerkers en op een vakkundige en verbindende wijze aansluiting vinden bij de klantgroepen van Vivium Zorggroep. Ook ben je de verbindende factor op het gebied van strategische vastgoed vraagstukken in de driehoek financiën, vastgoed en zorg. Je signaleert bijzonderheden en (nieuwe) ontwikkelingen en weet deze te beoordelen op relevantie voor de organisatie zodat Vivium Zorggroep op professionele wijze vertegenwoordigd wordt met betrekking tot het vakgebied.

Je weet een vastgoedstrategie te formuleren door een juiste analyse van de vastgoedportefeuille te maken waarbij je rekening houdt met de organisatiebehoefte en de marktkontwikkelingen. Vanuit deze visie wordt de strategie doorvertaald naar de dagelijkse operatie. In de praktijk betekent dit:

 • In samenspraak met de directies van de klantgroepen en concernstaf formuleren van de vastgoedstrategie en vastgoedvraagstukken, aansluitend bij de visie van Vivium Zorggroep;
 • De (door) ontwikkeling van het strategisch vastgoedbeleid en zorgen dat deze afgestemd blijft op zowel markt- als organisatieontwikkelingen;
 • Vakkundig en professioneel adviseren van zowel directie als Raad van Bestuur bij vastgoed- en huisvestingsvraagstukken;
 • Eindverantwoordelijkheid dragen voor de coördinatie van alle activiteiten rondom nieuwbouw, verbouw, onderhoud en verhuur, inclusief de inzet van en afstemming met externe deskundigen;
 • Contacten onderhouden en onderhandelingen voeren met lokale en/of centrale overheden en andere belanghebbende instanties;
 • Het opstellen van de begroting voor het totale vastgoed domein, de afzonderlijke bouwprojecten en de afdeling als geheel;
 • Opstellen van financiële overzichten in samenwerking met P&C.
Zelfstandig Stimulerend Verbindend
Profiel

Je voelt je aangetrokken tot en geschikt voor deze baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in de gevraagde mix van beleidsvorming en de dagelijkse aansturing van een omvangrijk vastgoedbedrijf.

De ideale kandidaat spreekt de taal van de (ouderen)zorg en kan zich goed verplaatsen in de wensen van de zorgmedewerkers en in het verlengde daarvan de cliënten. Natuurlijk geeft ervaring in deze branche extra houvast, maar we laten ons graag overtuigen door een kandidaat met gevarieerde ervaring in andere klant-georiënteerde organisaties en daar vergelijkbare functies heeft vervuld.

Je bent een tactvolle, ondernemende, proactieve, resultaat- en servicegerichte Manager Huisvesting met sterke strategische en adviserende kwaliteiten. Je hebt brede strategische vastgoedervaring zowel in beheer, ontwikkeling als met verhuur. Daarnaast ben je zowel sterk in het vakgebied als ook mens- en organisatiegericht met de mogelijkheid tot schakelen en het vermogen tot relativeren. Een breed handelingsrepertoire maakt jou een interessante gesprekspartner voor zowel bestuur, directie als ook voor de externe partners.

Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Academisch werk- en denkniveau, alsmede ruime relevante werkervaring;
 • Een afgeronde vakinhoudelijke opleiding op minimaal hbo-niveau richting bouwkunde, vastgoedkunde of vergelijkbaar;
 • Kennis van (ontwikkelingen in) gezondheidszorg, beleids- en besluitvormingsprocessen en bedrijfsprocessen;
 • Affiniteit met de zorg én ervaring met de zorg of aantoonbaar vermogen om zich een nieuwe bedrijfstak snel eigen te maken;
 • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen om complexiteit te doorgronden en terug te brengen tot de essentie;
 • Sterk in projectmatig werken;
 • Verbindend en communicatief, je weet draagvlak te creëren;
 • Je bent zelfstandig en daadkrachtig, je kan koers uitzetten, beslissingen nemen, overwicht bieden en hebt overzicht;
 • Ondersteunend aan maatschappelijk ondernemerschap, met een zakelijke blik.
Aanbod

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie als Manager Huisvesting? Wil jij werken bij een organisatie met een hoog ambitieniveau? Dan biedt Vivium Zorggroep jou de kans, binnen een informele en klantgerichte organisatie die volop in ontwikkeling is, het beste uit jezelf te halen.

Fulltime dienstverband, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie omgezet te worden in onbepaalde tijd. Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT met inschaling in FWG70, maximaal € 7.081,15 per maand op basis van 36 uur per week, dat in 2023 wordt geïndexeerd; aanvullend een eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld en een prima pensioenregeling. Flexibele werktijden en mogelijkheid om in overleg thuis te werken.

De Raad van Bestuur wil daarnaast de mogelijkheid openhouden voor de zeer ervaren kandidaat die op tijdelijke basis, gekoppeld aan de oplevering van Naarderheem in -naar verwachting- 2025, beschikbaar is en daarom een arbeidsmarkttoeslag kan krijgen.

Verdere secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een zeer ruime reiskostenregeling, namelijk voor woon-werkverkeer 2x de CAO VVT;
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met onder andere korting op sportverenigingen, fitness, fiets/E-bike/E-scooter of PC product zoals laptop, computer en tablet;
 • Dagelijks gratis soep en fruit én korting op overige maaltijden in de restaurants op onze locaties;
 • Kortingen tot wel 60% op diverse uitstapjes zoals bijvoorbeeld pretparken en dierentuinen;
 • Zoek je meer uitdaging in je werk? Dan kan je een opleiding volgen. En met ons interne leerportaal zorgen we ervoor dat jouw kennis en vaardigheden op peil blijven en dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Een Verklaring omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand februari 2023 af te ronden. De planning van de selectie- en adviesgesprekken bij Vivium Zorggroep volgt z.s.m. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met maandag 13 februari aanstaande de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Solliciteer direct’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Manager Huisvesting
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.