Manager ICT - De Connectie

Stevig energiek doorzettingsmacht richtinggevend open communicatief
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

De Connectie

Op 1 juli 2017 is De Connectie als bedrijfsvoeringorganisatie gestart. Als gemeenschappelijke regeling biedt De Connectie bedrijfsvoeringsdiensten onder andere aan de deelnemende gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden, maar ook aan andere organisaties. De Connectie bedient daarmee ruim 230.000 inwoners. Een kleine vierhonderd professionals maken deze organisatie. De Connectie bestaat uit de afdelingen Basisregistraties en Belastingen, Inkoop & aanbesteding en Administratie en beheer, Management Support (secretariaat), DIV, ICT en het Bedrijfsbureau

De organisatiedoelstellingen zijn op basis van 4K’s geformuleerd. Door producten en diensten te harmoniseren en te digitaliseren wordt er efficiënter gewerkt wat ertoe leidt, dat de kosten omlaag gebracht worden. De kwaliteit blijft minimaal hetzelfde en door de krachten te bundelen wordt de kwetsbaarheid in bedrijfsvoering voor de gemeenten verminderd. De laatste ‘K’ staat voor kansen voor medewerkers.

De Connectie is een ‘platte’ organisatie met vakgeoriënteerde afdelingen, aangestuurd door managers en soms met teamleiders, die het vak kennen en daarnaast een bedrijfsbureau.

Visie op harmonisatie, standaardisatie en digitalisering

Recent is de ‘staat van de totale IV-keten vanaf besturing tot en met de operationele ICT dienstverlening’ onderzocht. Dit heeft geleid tot een foto van de huidige situatie van de gehele keten, die naast inzicht in de huidige situatie ook in beeld heeft gebracht wat de huidige mechanismen zijn, en hoe deze verbeterd dienen te worden. Dit onderzoek biedt de basis voor een plan van aanpak met verbeterpaden. Deze verbeterpaden gelden voor De Connectie breed (bijvoorbeeld governance en ICT continuïteit en beveiliging) en voor de afdeling ICT specifiek, zoals processen (basis op orde brengen), de infrastructurele basis, consolidatie en harmonisatie van applicaties. Cultuur, samenwerking, klantgerichtheid en professionaliteit en andere personele consequenties. Deze paden vormen samen de pijlers van het Programma 1!Connect; het programma voor de komende jaren voor de manager ICT; zij/hij zal hierbij nauw betrokken worden als trekker of als deelnemer.

Functie

Manager ICT

De afdeling ICT bestaat met ca. 80 medewerkers: projectleiders, medewerker gegevens, relatiemanagers, beheerders, medewerker systemen en ICT-adviseurs. Goed werkende ICT-diensten zijn van cruciaal belang voor de gemeenten en andere partijen, die gebruik maken van de dienstverlening van De Connectie. Door de snel veranderende digitale wereld is de afdeling ICT volop in ontwikkeling, waarbij de gemeenten actief betrokken worden. Kortom, een afdeling met verschillende functies en vakgebieden in een snel veranderende digitale wereld.

Voor de afdeling ICT is de keuze gemaakt om te gaan werken met drie teamleiders. Iedere teamleider heeft een aandachtsgebied:

 • Klant en regie, advies change en processen (ontwikkeling).
 • Beheer en ontwikkeling en ICT-infra (beheer).
 • Beheer en ontwikkeling applicaties (beheer).

Als manager ICT kun je je eigen team samenstellen, doordat je rol hebt bij de werving en selectie van de teamleiders. Als eindverantwoordelijke voor de ICT-diensten naar de gemeenten heb je regelmatig overleg met hen. Je stuurt daarbij op verdere kwaliteitsverbetering, professionalisering van deze diensten en de aansluiting bij toekomstige ontwikkelingen.

Je bent deelnemer aan het regionale CIO-beraad. Je ondersteunt de gemeenten bij de te maken ICT-keuzes en vertaalt dit naar mogelijke (nieuwe) ICT-diensten. Daarbij volg je landelijke ICT-ontwikkelingen, specifiek van de overheid en van de VNG. Daarbij kun je denken aan de mogelijkheden van ICT voor de dienstverlening aan inwoners en de mogelijkheden die datagedreven sturing biedt. Je weet deze ook te vertalen naar effectieve en efficiënte kansen voor de jouw afdeling te leveren ICT-diensten. Als afdelingsmanager lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling en harmonisatie van de cultuur, werkprocessen en systemen van de afdeling.

Je bent lid van het MT van De Connectie en rapporteert aan de directeur. Voor de directeur ben je een belangrijke sparringpartner.

 • Je hebt wo-werk- en denkniveau op ICT-gebied (vakkennis).
 • Je bent een ervaren ICT-manager met ruime kennis en relevante ervaring, in een politiek-bestuurlijke context.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het omgaan met veranderingen zoals het samenvoegen van (ICT-) afdelingen en medewerkers hierin te motiveren.
 • Je hebt ervaring met het zorgen voor een veilige en ongestoorde werking van ICT, maar ook van het standaardiseren, harmoniseren en vernieuwen.
 • Je helpt mee om de organisatie richting te geven naar een meerjarige ICT-visie en strategie.

Stevig Energiek Doorzettingsmacht Richtinggevend Open Communicatief

Profiel

 • Je bent een prettige gesprekpartner, een doorpakker.
 • Je weet weerstand op een effectieve manier om te buigen.
 • Je bent empathisch, resultaatgericht, netwerkvaardig en service- en oplossingsgericht.
 • Je houdt de grote lijnen stevig vast en stelt juiste prioriteiten.
 • Je passie is het aansturen van de teamleiders, het coachen en ondersteunen van de afdeling en de individuele medewerkers; je bent mensgericht.
 • Je handelt besluitvaardig en bedrijfsmatig: pragmatisch en daadkrachtig.
 • Je bent vertrouwd met adviseren aan politieke en ambtelijke bestuurders.
 • Je professionaliseert de afdeling en ontwikkelt door om de dienstverlening kwalitatief te verbeteren.
 • Je beschikt over (financiële) kennis van de bedrijfsvoering.

Aanbod

De Connectie biedt

een zeer dynamische en uitdagende functie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden (36-urige werkweek) en de mogelijkheid om thuis te werken (als de werksituatie het toelaat). En niet onbelangrijk, een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris. Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is nodig om bij De Connectie te kunnen werken.

Vanzelfsprekend met een bijpassende beloning: afhankelijk van je opleiding en ervaring is je salaris tussen het minimum van schaal 13 (€4490,00) en het maximum van schaal 14 (€6574,00).

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan vragen wij je uiterlijk maandag 26 augustus aanstaande te reageren, door jouw CV en motivatie te uploaden bij ‘Solliciteer Direct’. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 698 599); je kunt contact met haar opnemen voor vragen over de functie en procedure.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken. Een ontwikkelassessment behoort tot de mogelijkheden.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.