Daadkrachtige en resultaatgerichte procesverbinder

Utrecht
Functie | Manager Informatiemanagement

De Manager Informatiemanagement (IM) geeft richting en faciliteert bij het opstellen en het realiseren van de IT-visie en ondersteunt het proces om de behoeftes, prioriteiten en “roadmaps” op het gebied van Informatiemanagement op te stellen.

Je bent tevens de linking pin tussen SVMN en Jeugdzorg Nederland. Jouw rol is om de belangen van SVMN te vertegenwoordigen, en actief deel te nemen aan de programma’s die daar lopen op het gebied van informatiemanagementvraagstukken. De Manager IM is tevens verantwoordelijk voor de regiefunctie gericht op de vraag en de kwaliteit van de hieraan gerelateerde processen.

Als manager (IM) geef je dagelijks leiding aan het team Informatiemanagement (10 FTE) bestaande uit functioneel beheerders, ontwikkelaars, ketenregisseurs en data analisten. Het beheer van de ICT- en telefonievoorzieningen is uitbesteed aan externe partners, hier ben jij de contracthouder en aanspreekpunt binnen SVMN.

Samen met je collega’s van Hrm, Facilitair, Beleid en Expertise maak je deel uit van het MT-Service Center, en ben je mede verantwoordelijk voor de vertaling van de centrale doelstellingen / jaarplannen. Het gezamenlijke doel is om de primaire processen zo optimaal mogelijk te ondersteunen door te zorgen voor een heldere vertaling van doelstellingen naar informatievraagstukken, te prioriteren en overzicht te creëren en te zorgen voor besluitvorming.

Profiel
 • Je hebt een wo-denk- en werkniveau en bij voorkeur een opleiding op het gebied van (bedrijfskundige) informatica.
 • Je hebt 5-10 jaren ervaring in een dergelijke functie en het liefst in de zorg en bent gewend om het overzicht te houden, en niet bang, wanneer nodig, je handen uit de mouwen te steken.
 • Je kennis en ervaring met- en van methodieken als ITIL, LEAN, Agile /Scrum en Prince II en standaarden op het gebied van informatiemanagement, ontwikkeling en beheer informatiestrategie, -beleid, – planning, -architectuur en -beveiliging.
 • Je hebt ervaring met business intelligence (BI); kennis van wet- en regelgeving op het gebied van AVG en informatiebeveiliging zijn een pré.
 • Als persoon ben je een echte verbinder, in staat het grotere plaatje constant in het vizier te hebben en de juiste mensen met elkaar te verbinden.
 • Je leidinggevende stijl is bij voorkeur coachend en ondersteunend, gericht op zelfsturing en ontplooiing van mensen.
 • Je hebt ruime ervaring met verandermanagement en bent is staat adoptietrajecten van technologieën, werkwijzen en culturen met elkaar te verbinden en te begeleiden.
Besluitvaardig Vasthoudend Resultaatgericht Optimistisch Bruggenbouwer
Organisatie |

Samen Veilig Midden-Nederland

Samen Veilig Midden-Nederland (SVMN) komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer. Met 575 medewerkers zet SVMN zich in voor de veiligheid van inwoners van de provincies Utrecht en Flevoland. Het werk bij SVMN is georganiseerd in twee specialismen:

Veilig Thuis Utrecht: Voorkomen van kindermishandeling & huiselijk geweld
En
SAVE: Jeugdbescherming & jeugdreclassering

Beide specialismen vallen onder het bestuur van SVMN. Zij worden ondersteund door het servicecentrum.

Aanbod
 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie met een breed takenpakket en volop mogelijkheden voor eigen inbreng.
 • Een organisatie die er toe doet, met betrokken en bevlogen collega’s.
 • Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast
 • Op basis van de Cao Jeugdzorg een mooi pakket De functie is ingeschaald in schaal 12. Het fulltime bruto maandsalaris bedraagt met ingang van januari 2023 minimaal € 3.862,06 en maximaal € 6.078,06. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en ruimte om de werkweek flexibel in te richten.
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V. Mocht je worden uitgenodigd, dan is er eerst een online gesprek met K+V. Hierna volgen in februari gesprekken bij Samen Veilig. Hiervoor zijn bij Samen Veilig in ieder geval de volgende data gereserveerd:

1e ronde: vrijdag 24 februari in de ochtend, woensdag 1 maart in de ochtend, vrijdag 10 maart in de middag.
2e ronde: maandag 13 maart eind van de middag/begin avond en donderdag 16 maart eind van de middag.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, uiterlijk voor 5 februari, te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage, 06-5131 0178 of Frank Wolff, 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Manager Informatiemanagement
Vast
32 – 36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.