Manager Kwaliteit en Veiligheid voor CuraMare

Daadkrachtig, verbindend en faciliterend, vooruitstrevend
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Kwaliteit en Veiligheid

Ben jij de ambitieuze manager met ervaring in het ontwikkelen, implementeren en bewaken van kwaliteitsbeleid? De kwaliteit van zorg geleverd door CuraMare, wordt door de patiënten en cliënten hoog gewaardeerd en CuraMare wil dat dit zo blijft. Voor jou als Manager Kwaliteit en Veiligheid ligt dus een belangrijke taak te wachten.

Om aan dit doel te voldoen, zoekt K+V voor CuraMare een daadkrachtige en vooruitstrevende Manager Kwaliteit en Veiligheid. Een inhoudskundige manager die de relevante thema’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid van zorg met alle interne en externe stakeholders weet te verbinden.

Naast aansturing van de afdeling is de nieuwe Manager Kwaliteit en Veiligheid verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van:

 • een organisatie gedragen visie op het gebied van Kwaliteit en Veiligheid
 • een heldere kwaliteitsstructuur met duidelijke taken en verantwoordelijkheden
 • een kwaliteitsdashboard gevoed door een goedgevuld kwaliteitsmanagementsysteem

Eén van de pijlers van CuraMare’s hoge waardering door haar cliënten en patiënten is de inzet van onze medewerkers. De medewerkers die door betrokkenheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheidsgevoel continu op zoek zijn naar het leveren van de best passende zorg. CuraMare wil graag investeren in verdere professionalisering van de kwaliteitsorganisatie. Hiervoor is een doorontwikkeling van de afdeling Kwaliteit en Veiligheid nodig waarbij een effectief samenspel gerealiseerd wordt tussen het Van Weel Bethesda Ziekenhuis en de thuis- en ouderenzorg van Stichting ZVGO.

Als Manager Kwaliteit en Veiligheid beschik je over de vaardigheden om de zorg die CuraMare levert in al haar facetten te overzien en te vertalen in een duidelijke visie op kwaliteit en veiligheid. Je bent een zichtbaar, benaderbaar, duidelijk en daadkrachtig lid van het MT van CuraMare. Je rapporteert aan de bestuurder met de portefeuille Kwaliteit en Veiligheid. Je werkt samen, in partnership, met de managers zorg en bedrijfsvoering van het ziekenhuis, de thuis- en ouderenzorg, met de voorzitter van de centrale meldingscommissie en de medische staf. Ook geef je leiding aan een team van junior en senior kwaliteitsadviseurs en verpleegkundigen. Samen met jouw team bevorder je op actieve wijze de onderlinge samenwerking en samenhang tussen de verschillende organisatieonderdelen en zorg je voor de doorontwikkeling van kwaliteit en veiligheid. Daarnaast heb je oog voor de ontwikkeling en het welbevinden van de individuele collega. Je initieert kwaliteitsverbetering en methodiekontwikkeling en stimuleert een open en lerende cultuur in jouw afdeling. Je bewaakt de consistentie, kwaliteit en voortgang van de uitvoering van het inhoudelijke beleid en methodieken, signaleert en analyseert afwijkingen en knelpunten en coacht hiertoe de medewerkers.

Als Manager Kwaliteit en Veiligheid ondersteun je de bestuurders bij de RvT-vergaderingen over het onderwerp kwaliteit en veiligheid. Daarnaast zorg je er samen met de organisatie voor dat CuraMare transparant is. Je levert kwaliteitsinformatie aan bij externe stakeholders en toezichthouders, zoals de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ), het Zorginstituut, verzekeraars en zorgkantoor. Als Manager ben je voorzitter van de Stuurgroep kwaliteit en veiligheid van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis en de ZVGO.

Door een inspirerende visie op kwaliteit en veiligheid in de zorg en de gewenste ontwikkeling binnen de organisatie, kom jij tot een heldere inbreng in het MT.

Profiel

Heb je de volgende achtergrond, dan ben jij dé Manager Kwaliteit en Veiligheid die wij zoeken:

 • Een wo/hbo ++ werk- en denkniveau.
 • Relevante managementervaring.
 • Kennis en ervaring op het gebied van kwaliteits- en veiligheidsmanagement bij voorkeur in de (ziekenhuis)zorg.
 • Ervaring met het werken in een uitdagende omgeving, waarbij er sprake is van verschillende werkmaatschappijen en belangen.
 • Intrinsiek gemotiveerd om van waarde te zijn voor de zorg.
 • Wilt pionieren en vervolgens tot concrete resultaten komen.
 • Schakelt gemakkelijk tussen, operationele, tactische en strategische vraagstukken.
 • Overziet en bent in staat om over de grenzen van de eigen organisatie heen te kijken.
 • Maakt gemakkelijk contact, weet relaties te ontwikkelen en te binden.
 • Bezit overtuigingskracht met een analytische blik.
 • Een flexibele instelling en natuurlijke reflectie.

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week.

Toegankelijk Verbindend Ontwikkelingsgericht Empathisch Relativerend Humor Daadkrachtig Betrouwbaar

Over de organisatie

CuraMare

CuraMare geeft zorg met hart en ziel en biedt ziekenhuiszorg, thuis- en ouderenzorg (ZVGO) voor de bewoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Meer dan 3300 professionals zorgen ervoor dat patiënten en cliënten de best mogelijke zorg krijgen. CuraMare biedt een fijne plek dichtbij huis om te werken, of als vrijwilliger aan de slag te zijn en geeft medewerkers de ruimte om te leren en door te ontwikkelen in de zorg.

Aanbod

Een organisatie die werkt vanuit hun kernwaarden: deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen. Salaris en arbeidsvoorwaarden conform schaal FWG 70 en een 13e maand, een uitstekende pensioenvoorziening en collectieve ziektekostenverzekering.

Procedure

Kandidaten worden uitgenodigd voor een (online) oriënterend gesprek met K+V.

De eerste gesprekken met CuraMare in Dirksland staan gepland op 5 oktober einde middag, of begin van de avond, voor een aantal kandidaten gevolgd door een tweede ronde op 10 oktober in de middag. Het doel is de procedure in oktober af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 september 2023 te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt bellen met Frank Snethlage, partner, voor vragen of om te sparren op 06-5131 0178.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.