Manager Pedagogiek en Ontwikkelen

Bouwen aan talent, kwaliteit en pedagogische innovatie

Over de organisatie

Doomijn Kinderopvang

Stap in de kinderwereld bij Doomijn en verwonder je! Doomijn biedt een plek waar kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken, fouten te maken en vies te worden – want daar leer je van. Hier mag je spelen zonder te presteren en kleuren zonder lijntjes.

Doomijn Kinderopvang is actief in Zwolle en omliggende gebieden, met locaties in steden zoals Apeldoorn, Meppel, Hoogeveen, Assen en diverse plaatsen in Friesland. Met meer dan 800 medewerkers biedt Doomijn dagelijks opvang en ontwikkelingskansen aan duizenden kinderen. Verspreid over ruim 120 locaties verzorgt Doomijn een breed aanbod van kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang, passend bij elke levensfase. Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie zet Doomijn zich in voor gelijke kansen voor alle kinderen, ongeacht achtergrond of omstandigheden. Het rendement wordt volledig geïnvesteerd in de kwaliteit van de opvang, de ontwikkeling van kinderen en een sterke pedagogische basis. Als onderdeel van Stichting Travers is Doomijn een toonaangevende organisatie met een sterke maatschappelijke verankering in de regio.

Bij Doomijn staat de ontwikkeling van kinderen centraal. Een veilige, uitdagende en inspirerende omgeving is essentieel om kinderen te laten groeien en bloeien, nu en in de toekomst. Dit begint bij goed opgeleide en betrokken medewerkers. Daarom investeert Doomijn in een continu lerende organisatie, waar medewerkers en managers zich blijven ontwikkelen om met kwaliteit en toewijding het verschil te maken voor elk kind.

Functie

Manager Pedagogiek & Ontwikkelen

Als Manager Pedagogiek & Ontwikkelen ben je een sleutelfiguur in de strategische aansturing van Doomijn Kinderopvang. Samen met de directeur-bestuurder en je twee collega-managers, de Manager Klant & Capaciteit en de Manager Samenwerking & Innovatie, geef je leiding aan de (locatie) managers kinderopvang. Deze managers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de locaties en vormen de essentiële schakel tussen de strategische koers en de praktijk op de werkvloer.
Jouw rol gaat verder dan alleen je eigen aandachtsgebied. Als verbindende kracht binnen het managementteam ben jij medeverantwoordelijk voor het succes van de organisatie en de focus van het team van managers kinderopvang. Vanuit deze integrale rol geef je tevens invulling aan jouw aandachtsgebied binnen Doomijn: Ontwikkelen en Leren.

Je opereert op strategisch niveau en vertaalt de koers van Doomijn naar concrete plannen en beleid, waarbij je samen met je collega’s bouwt aan een organisatie die klaar is voor de toekomst. Vanuit jouw aandachtsgebied “Ontwikkelen en Leren” werk je aan het versterken van medewerkers en teams, zodat zij optimaal kunnen bijdragen aan de pedagogische kwaliteit en innovatie die Doomijn kenmerken.

Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om strategische doelen te verbinden aan de dagelijkse praktijk. Daarom werk je nauw samen met de managers kinderopvang om ervoor te zorgen dat zij de ruimte en ondersteuning krijgen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Dit alles met als doel een inspirerende en veilige omgeving te creëren waarin kinderen en medewerkers kunnen groeien en bloeien.

Belangrijke thema’s waar jij je op richt:

Strategisch Leiderschap:

• Strategische koers: Je werkt mee aan het ontwikkelen en implementeren van beleid dat bijdraagt aan de duurzame groei en professionalisering van Doomijn.
• Leiderschapsontwikkeling en teamcoaching: Samen met de leidinggevende van het team PKO (Pedagogiek, Kwaliteit & Opleiding) ondersteun en coach je de managers van de locaties.
• Procesverbetering en structuur: Je brengt structuur aan in processen en zorgt ervoor dat afspraken worden nageleefd. Je stelt heldere kaders vast en zorgt dat deze breed worden gedragen.
• Werkgeverschap en positionering: Je helpt Doomijn positioneren als een aantrekkelijke werkgever die maatschappelijke impact combineert met kansen voor professionele ontwikkeling en innovatie.
• Zichtbaarheid en ambassadeurschap: Je vertegenwoordigt Doomijn als boegbeeld van de strategie, zowel binnen als buiten de organisatie. Je vertaalt markt- en maatschappelijke ontwikkelingen naar beleid en speelt in op kansen die bijdragen aan de positionering van Doomijn.

Jouw aandachtsgebied Ontwikkelen & Leren:

• Visie op leren en ontwikkelen: Je implementeert een strategische visie die gericht is op de continue professionele ontwikkeling van managers, medewerkers en een hoogwaardige pedagogische omgeving waarin kinderen kunnen groeien.
• Kwaliteit en pedagogische groei: Je borgt en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening door medewerkers te ondersteunen in hun pedagogische en professionele vaardigheden en door het pedagogisch beleid consistent te implementeren.
• Innovatie en talentontwikkeling: Je maakt van Doomijn een broedplaats voor talent en innovatie door traineeships te ontwikkelen en een omgeving te creëren waarin nieuwe ideeën ontstaan en worden uitgevoerd.
• Kennisdeling en samenwerking: Je stimuleert kennisdeling en versterkt samenwerkingen met onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties om gezamenlijk personeel te werven, op te leiden en te laten groeien.
• Kwaliteit en samenwerking in voorschoolse educatie: Je werkt samen met gemeenten en andere partijen om VVE-programma’s effectief af te stemmen en te implementeren.

Energiek Verbindend Inspirerend Innovatief Strategisch Maatschappelijk Betrokken Toekomstgericht Taakgericht

Profiel

Wat breng jij mee?

Voor deze rol is een stevige en resultaatgerichte leider nodig, iemand die niet alleen plannen maakt, maar ook daadwerkelijk zorgt dat deze worden uitgevoerd. Een strategische en verbindende leider die als boegbeeld van de organisatie de maatschappelijke opdracht met passie uitdraagt en medewerkers inspireert om het beste uit zichzelf te halen.

Een essentieel onderdeel van deze rol is jouw vermogen om de managers kinderopvang aan te sturen en te ondersteunen, zodat zij in hun rol excelleren en de dagelijkse praktijk soepel verloopt. Dit vraagt om sterk leiderschap, het vermogen om vertrouwen te creëren en een strategische blik waarmee je verbinding legt tussen beleid en uitvoering.

Je brengt energie en vasthoudendheid mee en bent taakgericht. Je zorgt ervoor dat beleid niet op papier blijft staan, maar in de praktijk wordt gebracht. Je bent besluitvaardig en schroomt niet om moeilijke beslissingen te nemen, terwijl je altijd blijft kijken naar nieuwe kansen en innovatief durft te zijn.

Als leider houd je de regie en weet je mensen mee te nemen in het beleid. Je faciliteert samenwerking en creëert structuur, zodat duidelijke kaders worden nageleefd en afspraken worden omgezet in actie. Hoewel je empathisch bent en oog hebt voor de mensen om je heen, blijf je ook doelgericht. Je weet compassie en professionaliteit in balans te houden: je luistert, begrijpt en ondersteunt, maar houdt de focus op wat nodig is om verder te komen.

Je hebt een duidelijke visie op leren en ontwikkelen, waarin medewerkers de ruimte krijgen om te groeien en hun talenten in te zetten. Daarbij houd je altijd in gedachten dat dit uiteindelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen waarvoor Doomijn zich dagelijks inzet.

Kortom, je bent een visionaire en daadkrachtige leider die de managers kinderopvang inspireert en ondersteunt in hun rol. Samen met hen en jouw team geef je betekenis aan ontwikkelen en leren, waarbij je strategische doelen vertaalt naar een zichtbare en voelbare impact binnen de organisatie. Door jouw verbindende leiderschap creëer je een omgeving waarin medewerkers en teams groeien en bloeien, en waarin pedagogische kwaliteit continu wordt versterkt.

Aanbod

WERKEN AAN ONTWIKKELING VAN KINDEREN ÉN MEDEWERKERS

Doomijn biedt een inspirerende werkomgeving waarin deze rol het verschil kan maken voor medewerkers én kinderen. Als maatschappelijke organisatie draagt Doomijn bij aan een betere startpositie voor kinderen in de maatschappij en investeert continu in de kwaliteit van haar dienstverlening. Het effect van jouw werk is dagelijks zichtbaar op de gezichten van de kinderen.
Het is een functie met veel impact, waarbij je samen met een betrokken team werkt aan een toekomstbestendige organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Kinderopvang, schaal 13 (afhankelijk van opleiding en werkervaring tussen € 5.287 – € 7.258 bij een 36-urige werkweek).

Procedure

ONBEVANGEN WILLEN WE KENNISMAKEN MET JOU!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure begint met een eerste korte kennismaking met verschillende mensen uit de organisatie. Als deze kennismaking positief verloopt, nodigen we je uit voor een verdiepend gesprek, waarbij ook volop ruimte is voor jouw vragen. Na dit gesprek hoor je van ons of jij de nieuwe manager bij Doomijn wordt. Deze procedure noemen we: Speed, Slow, Go.

• Speed: Op 12 december maak je in drie korte gesprekken kennis met kleine commissies. Het belangrijkste doel is dat de organisatie vooral jou leert kennen.
• Slow: Op 16 december is er ruimte voor meer aandacht en verdieping in een uitgebreider gesprek.
• Go: Aan het einde van de slow-gesprekken laten we je zo snel mogelijk weten met welke kandidaat Doomijn verder wil.

We streven ernaar om de procedure voor 20 december 2024 af te ronden.
Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure om een goed beeld te krijgen van jouw leiderschapsstijl en competenties.

Geïnteresseerd

IS DEZE FUNCTIE VOOR JOU PERSOONLIJK EEN KANS OM JEZELF TE ONTWIKKELEN?

Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 5 december. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. De begeleiding van deze procedure is in handen van K+V. Wil je voordat je solliciteert nog iets over de functie of de procedure weten? Neem dan vooral contact op Trudy van Iwaarden (06-1212 1230), adviseur voor Onderwijs & Kinderopvang.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.