Vacature: Stichting Uniek - RvT

Externgericht verbindend

Ede
Organisatie |

Ketenstandaard Bouw & Techniek

De organisatie Ketenstandaard Bouw & Techniek (www.ketenstandaard.nl) werkt aan onbegrensd digitaal samenwerken in de bouw- en techniekketen. Als neutrale en onafhankelijke organisatie ontwikkelen, beheren en promoten ze standaarden voor deze sector. Standaarden, die nodig zijn om effectief en efficiënt eenduidige informatie te delen in de keten ten behoeve van succesvolle digitalisering van bedrijfsprocessen. Met als doel om de hele sector verder te helpen.

De organisatie, verticaal vanuit de keten georganiseerd, treedt op als verbinder van alle brancheorganisaties, kennispartners, implementatiepartners en ambassadeurs en ontsluit een breed netwerk in de hele bouwketen. De 4000 aangesloten deelnemers zijn actief in de hele bouwkolom, van opdrachtgevers, woningcorporaties, architecten, bestekschrijvers, ingenieurs, bouw- en/of onderhoudsbedrijven, installateurs, schilders en groothandels tot fabrikanten en softwarepartners in de bouw, infra en techniek.

Samen met de deelnemers en stakeholders zorgt Ketenstandaard voor de praktische toepasbaarheid van de standaarden zodat deze goed blijven aansluiten op de behoeften van de markt.

Je komt te werken in een divers team van 22 mensen, met ruimte voor ieders eigen aardigheden en allen met passie voor het vak. Er is een open cultuur, korte lijnen en er wordt nauw samengewerkt op een collegiale manier. Ieder heeft zijn/haar eigen en diverse projecten en dat alles heeft als doel om (potentiële) deelnemers verder vooruit te helpen op het vlak van digitalisering en standaardisering.

Functie | Manager PR & Community

Duurzaam, efficiënt en circulair bouwen is een grote opgave voor Nederland. Ketenstandaard Bouw en Techniek draagt hieraan bij door organisaties in de bouwketen te ondersteunen op het gebied van interoperabiliteit. De standaarden die Ketenstandaard ontwikkelt, beheert en promoot, zijn een belangrijk hulpmiddel. Want als iedereen in de keten digitaal samenwerkt aan en met dezelfde informatie, ontstaat bij ieder bouwwerk een stevig digitaal dossier met altijd actuele informatie. Dat is een positieve bijdrage leveren aan de grote opgave voor de bouw. En dit mag breder in de markt bekend worden gemaakt zodat er meer draagvlak wordt gecreëerd en betere bekendheid wordt verworven.

De PR & Community Manager wordt het gezicht naar de branchepartners en je bezoekt regelmatig netwerkbijeenkomsten (landelijk). Je vindt het leuk om aan tafel te zitten en te sparren hoe de markt nog beter kan worden geïnformeerd, over het belang van ketensamenwerking en het gebruik van standaarden. Je communiceert met de verschillende stakeholders en je weet als geen ander het verhaal aan hen over te brengen. Een groot deel van je tijd investeer je in het absorberen van informatie en deze informatie maak je geschikt voor de diverse doelgroepen. Je stelt inhoudelijke en kritische vragen en je kunt de opgehaalde informatie omzetten naar pakkende teksten. Je bent ook verantwoordelijk voor het communiceren van relevante boodschappen naar de markt en naar de doelgroepen en je begrijpt welke kanalen (nieuwsbrieven, website, persberichten, blogs, en dergelijke) worden ingezet zodat de zichtbaarheid van de organisatie wordt vergroot.

Je onderhoudt als eerste aanspreekpunt voor pers en media goede relaties en je benadert je netwerk op een proactieve manier. Je vormt bovendien een fijn team samen met de Marketingcommunicatie Manager en de Manager Events & Educatie; je spart met hen en je rapporteert aan de directeur.

Netwerker Communicatief Sparringpartner Diplomatiek Samenwerker Resultaatgericht Volhardend Ambitieus Enthousiast Hands-on Creatief Nieuwsgierig Vakmanschap Zelfstartend

Profiel | Contactueel vaardig

Wie ben jij?

Je bent enthousiast en resultaatgericht, je ziet waar het werk ligt en je gaat er direct mee aan de slag. Je weet anderen te enthousiasmeren voor jouw plannen, die je op een heldere manier uit de doeken kunt doen.

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau en meerdere jaren relevante ervaring binnen een complexe organisatie.
  • Je hebt goede interviewskills en je bent in staat om complexe materie voor een breed publiek toegankelijk te maken. Je hebt een goed ontwikkelde schrijfstijl.
  • Je hebt affiniteit met de bouw- en technieksector.
  • Je kunt conceptueel denken in combinatie met een hands-on mentaliteit.
  • Je bent een prettige collega en je werkt goed zelfstandig alsook in teamverband.
  • Je kunt goed presenteren.
  • Je haalt er plezier uit om een netwerk op te bouwen met relevante stakeholders.
  • Je hebt kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.
Aanbod | Is dit jouw kans?

Je krijgt een uitdagende, zelfstandige functie binnen een groeiende organisatie waarbij je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid hebt om de functie naar eigen inzicht in te vullen. Je krijgt voldoende ruimte om je verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen en/of cursussen. Het salaris is afhankelijk van ervaring en ligt tussen € 4.500,– en € 6.000,– per maand exclusief pensioencompensatie van 7% en 8% vakantietoeslag. Je hebt thuiswerkdagen en een aantrekkelijk pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Je start met een contract voor 12 maanden met de intentie deze om te zetten in een vaste overeenkomst.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking, bij K+V in Veenendaal of digitaal, naar aanleiding van je kandidatuur.
Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever; een eerste gesprek op maandag 9 mei en het vervolggesprek op dinsdag 10 mei.

Geïnteresseerd

Ben jij die vakprofessional die deze groeiende organisatie verder gaat helpen? Dan zien wij graag uiterlijk 18 april aanstaande jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Micha van Aart(06-463 903 12) en Helga Bijker (06-226 985 99).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager PR & Community
vast
32-40

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.