Manager Productie - Phion

Veerkrachtige bouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Phion

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel heeft de missie om voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te zijn met live symfonische muziek. Daarom biedt Phion een scala aan muzikale belevenissen: klassieke concerten, muziektheatervoorstellingen, cross-over producties, wereldmuziek van formaat, projecten in de wijk en educatieve programma’s. Phion werkt graag samen met andere disciplines in de podiumkunsten en kijkt ook buiten de grenzen van de westerse klassieke muziek. Daarmee ontstaan nieuwe vormen waarin het symfonieorkest zich manifesteert. Phion laat vertrouwde en nieuwe geluiden horen. Er valt veel te ontdekken, binnen én buiten de concertzalen. Phion is een jonge organisatie, voortbouwend op de traditie van 130 jaar Het Gelders Orkest en 86 jaar het Orkest van het Oosten. Daarmee is het een orkest in ontwikkeling en staat aan het begin van een nieuw tijdperk.
Phion is het symfonieorkest van een groot landsdeel met 3,2 miljoen inwoners en werkt o.a. samen met 8 vaste concertzalen/theaters. De producties worden gerepeteerd in Arnhem (Musis) en Enschede (Muziekcentrum). Phion is een reizend orkest door Oost-Nederland met uitstapjes daarbuiten. De afdeling Productie is verantwoordelijk voor de productionele realisatie van alle producties, van kamermuziekconcerten, symfonische concerten, educatie projecten, operabegeleidingen tot en met cross over concerten en muziektheatervoorstellingen. Na het opstellen van de programma’s vanuit Artistieke Zaken is de afdeling realisatie- en budgetverantwoordelijk voor de inzet van eigen personeel, remplaçanten en alle materialen en middelen.

Phion zoekt een Manager Productie die samen met het team van productieleiders en productieassistenten de artistieke concepten van het orkest tot leven brengt in strak georganiseerde producties.

Functie

Manager Productie

De Manager Productie rapporteert aan de algemeen directeur, is onderdeel van het managementteam en geeft direct leiding aan productieleiders en -assistenten. Daarnaast geef je operationeel leiding aan 110 musici.

De belangrijkste opgaven zijn de volgende:

 • Afdeling productie zowel qua bezetting, financieel als processen naar een goed professioneel en eigentijds niveau brengen. Vanachter de schermen naar een totale belevenis voor het publiek. Deze veranderopgave vergt 1 tot 2 jaar is de verwachting.
 • Samenwerken met Artistieke Zaken, Marketing & Sales, Bedrijfsvoering en HR om effectieve en efficiënte producties te realiseren voor volle zalen. Dit doe je uiteraard samen met je team.
 • Heldere processen en financieel control zijn hierbij belangrijk.
 • Operationeel leidinggeven aan 110 musici met aandacht voor in-, door- en uitstroom en werkgeluk.
 • Actieve en professionele rol vervullen in het managementteam en zodoende elkaar versterken en aanvullen.

Je neemt het initiatief voor een goede inrichting en gaat ervoor zorgen dat de afdeling productie een geolied team wordt dat alle producties vlekkeloos laat verlopen. Je bent budgetverantwoordelijk voor de inzet van eigen musici, remplaçanten en materialen en middelen op basis van productiebegrotingen. Je bent verantwoordelijk voor de processen en de kwaliteit. Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe expertise en vaardigheden van het team, o.a. op het gebied van muziektheater, technische productie en hospitality. Je zorgt voor samenwerking vanuit je afdeling met de andere afdelingen en zorgt voor heldere processen.

Je bent operationeel verantwoordelijk leidinggevende van de musici, waarbij je o.a. aandacht hebt voor optimale inzetbaarheid, goede arbeidsverhoudingen, toekennen van verlof aanvragen, duurzame inzetbaarheid, permanente professionele ontwikkeling en leiderschap in het orkest. Je werkt voor deze onderwerpen nauw samen met de afdelingen Artistieke Zaken (kwaliteit) en HR. De drie productieleiders in je team zijn het dagelijkse aanspreekpunt voor de musici.

Je bent lid van het managementteam en daarmee medeverantwoordelijk voor uitvoering van het door het managementteam vastgestelde beleid, je geeft regelmatig feedback over de gang van zaken en zorgt voor de kwantitatieve en kwalitatieve managementinformatie.

Veerkracht Authentieke persoonlijkheid Rust Bouwer Samenwerker Procesmatig Leider met oog voor detail Realisator Communicatief vaardig Met beide benen op de grond

Profiel

 • Je hebt ervaring als manager productie binnen de podiumkunsten of in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld evenementen, sport of theater.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als leidinggevende binnen een veranderende omgeving.
 • Je brengt expertise mee die de producties van Phion versterkt en bent in staat om samen met het team de expertise en vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Je bent financieel en bedrijfskundig goed onderlegd.
 • Je bent in staat om zowel op hoofdlijnen als op detailniveau te denken.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, ook in de avond en het weekend, en veel te reizen.
 • Je werkt graag met mensen en bent in staat voldoende ruimte te geven voor de professionele ontwikkeling van je teamleden.
 • Je hebt een open houding, bent authentiek en in staat je de cultuur van ons bedrijf snel eigen te maken.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal omdat je zowel per mail als mondeling veel moet communiceren, ook met buitenlandse dirigenten, solisten en samenwerkingspartners.

Aanbod

Phion biedt een dynamische, muzikale werkplek met veel vrijheid om een eigen invulling te geven aan jouw rol. Geen dag is bij Phion hetzelfde. Het is een ambitieus orkest, persoonlijke en professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid zijn belangrijke aandachtspunten.
Alle Phion medewerkers kunnen zichzelf zijn: we streven een open en inclusieve bedrijfscultuur naar waar iedereen zich thuis kan voelen.
Phion heeft kantoren en repetitielocaties in Arnhem en Enschede. Werken bij Phion betekent dat je afwisselend op de verschillende locaties aanwezig bent. Ook kan je thuiswerken en ontmoet je al je stafcollega’s tijdens de maandelijkse stafdag.

Wij bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om flexibel vanaf diverse locaties en thuis te werken.
Het salaris van deze functie is gebaseerd op Phion’s eigen salarissystematiek en is ingeschaald in schaal 9, tussen € 4.492,– en € 6.418,– euro bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 8% eindejaarsuitkering. Wij bieden een contract voor bepaalde tijd (1 jaar), met zicht op een vaste aanstelling.

Procedure

K+V begeleidt het gehele proces en draagt zorg voor een eerste selectie met kandidaten die worden voorgesteld aan Phion. Phion werkt met een selectiecommissie en een adviescommissie.
De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 12 december, de gesprekken met de adviescommissie zijn op maandagmiddag 18 december.

Geïnteresseerd

Klinkt deze vacature als muziek in je oren en wil jij bijdragen aan deze mooie muzikale organisatie?
We ontmoeten je dan graag! We verzoeken je zo snel als mogelijk te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. De reactietermijn sluit op 3 december 2023. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-438 733 26). Roel begeleidt deze opdracht.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.