Programmamanager en sparringpartner voor directie en bestuur

Etten-Leur
Organisatie |

Avoord

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert (tussen Breda en Roosendaal) en heeft een breed palet aan zorg en welzijn; in de wijk en op de locaties. Samen met meer dan 1.200 medewerkers en 700 vrijwilligers biedt Avoord elke dag de beste zorg aan 1.100 cliënten. Werken bij Avoord betekent werken bij een inspirerende zorgorganisatie die vooruit kijkt in een informele, warme werksfeer met bevlogen en betrokken collega’s. Zij hebben een groot hart voor de ouderenzorg, zijn ondernemend en denken mee in mogelijkheden om dát te doen wat de cliënt belangrijk vindt.

De ouderenzorg is in beweging, en hoe. Het aantal ouderen stijgt veel sterker dan het aantal zorgprofessionals. Dus moet Avoord niet alleen werk maken van goede zorg, maar ook en steeds meer van het bevorderen van zelfzorg en samenzorg, en het ontwikkelen van nieuwe vormen van zorg. Een fase van grote veranderingen, want blijven waar we zijn is geen optie. Avoord wil hiermee serieus aan de slag met een strategie voor de komende jaren en belangrijke (financierings) opgaven op het terrein van vastgoed en zorgtechnologie.  Aansluitend op de nieuwe strategie is een meerjarenplan ontwikkeld alsmede een strategisch vastgoedplan.

Avoord staat voor een grote huisvestingsuitdaging in ver- en nieuwbouw, herbestemming, renovatie en huur. De volledige vastgoedportefeuille is beoordeeld en voor ieder pand zijn keuzes gemaakt voor de toekomst. Die keuzes zijn vastgelegd in een vastgoedplan, met een looptijd van 15 jaar. Het vastgoedplan vraagt een forse investering en de voorbereidingen voor het nieuwbouw- en renovatieprogramma zijn nog niet gestart. Om deze opgaven succesvol te kunnen realiseren is een steviger vastgoed organisatie qua bemensing, proces inrichting en toepassing van PDCA noodzakelijk.

De organisatie wordt geleid door een Bestuurder met een Managementteam bestaande uit de directeur Zorg, de directeur Bedrijfsvoering, de Manager PO&O, de Bestuurssecretaris en de Concerncontroller. De directeur Bedrijfsvoering stuurt o.a. de bedrijfsonderdelen Financiën, ICT en Vastgoed & Facilitair aan.

Functie | Manager Vastgoed & Facilitair

De Manager Vastgoed & Facilitair gaat ervoor zorgen dat het vastgoedplan een groot succes wordt, heeft daarin de voortrekkersrol en neemt iedereen daarin mee. Samen met je team geef je invulling aan de uitvoering van dit vastgoedplan, samen met de concern controller geef je inhoud aan de financiering en zorg je voor projectcontrol en -rapportage. Je legt verantwoording af aan de Directeur Bedrijfsvoering.

Als Manager Vastgoed & Facilitair zul je de dienstverlening van jouw bedrijfsonderdeel naar een hoger niveau brengen. Dit alles vanzelfsprekend in samenspraak en afstemming met het team en de gebruikers, waarbij cliëntgerichtheid het uitgangspunt is. Je bent als Manager Vastgoed & Facilitair gericht aan het werk met de verdere groei en ontwikkeling van dit domein. Je geeft direct leiding aan 7 medewerkers en teamleiders op de portefeuilles projectmanagement, onderhoud, assetmanagement, huur en verhuur, duurzaamheid, facilitair (schoonmaak en horeca), inkoop en veiligheid. In totaal werken 170 medewerkers binnen Vastgoed & Facilitair.

 

Belangrijke uitdagingen voor de Manager Vastgoed & Facilitair zijn:

 • Vertalen van het vastgoed beleid naar tactische en operationele uitvoering;
 • Verder professionaliseren (o.a. door standaardiseren en harmonisering) en het bouwen van een stabiele en effectieve afdeling;
 • Beheer van het budget huisvesting en overall regie op vastgoed en huisvesting;
 • Verantwoordelijkheid zijn voor de coördinatie van alle activiteiten rondom nieuwbouw en verbouw, waaronder de inrichting van een professionele stuur- en projectorganisatie;
 • Afweging maken tussen zelf doen of uitbesteden, zowel in het kader van ontwikkeling als beheer;
 • Heroriëntatie op de facilitaire portefeuille en toekomstgericht (her)inrichten;
 • Contacten onderhouden en onderhandelingen voeren met gemeentes, woningcorporaties en andere belanghebbende instanties.

Met de komst van de Manager Vastgoed & Facilitair worden deze disciplines samengevoegd. Op dit moment zijn beide managementfuncties ad interim ingevuld.

zelfstandig stimulerend verbindend

Profiel

Je voelt je aangetrokken tot en geschikt voor deze functie met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je voldoet aan de volgende profielkenmerken.

Je bent een tactvolle, ondernemende, proactieve, resultaat- en servicegerichte Manager Vastgoed & Facilitair met sterke strategische en adviserende kwaliteiten. Je hebt brede vastgoedervaring zowel in de ontwikkeling als in het beheer. Je treedt op als de expert in het vakgebied maar je bent ook mens- en organisatiegericht met de mogelijkheid tot schakelen en het vermogen tot relativeren. Een breed handelingsrepertoire maakt jou een interessante gesprekspartner voor zowel bestuur, directie als ook voor de externe partners.

Je bent communicatief en weet op inhoud te overtuigen. Je bent zelfstandig en daadkrachtig, je kunt binnen de uitgezette kaders je mensen richten, beslissingen nemen, zorgen voor daadwerkelijk realiseren van ambities en prioriteiten en houdt het overzicht. Je bent een teamspeler, die de implementatie van het vastgoedplan en de facilitaire dienstverlening als een teamprestatie ziet. Je geeft verantwoordelijkheid en spreekt aan, kan delegeren en loslaten. Je enthousiasmeert, weet mensen te waarderen en te motiveren en denkt niet in problemen maar in oplossingen.

Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau, met een opleiding in een voor de functie relevante richting;
 • Inhoudelijke visie, kennis en ervaring van vastgoed en facilitair management;
 • Financieel inzicht;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en op de hoogte van recente ontwikkelingen in de wereld van (zorg-)vastgoed en duurzaamheid;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ruime ervaring als leidinggevende aan professionals;
 • Sterk in projectmatig werken.
Aanbod

Ben jij de vastgoedprofessional, die veel ervaring heeft met alle aspecten van ontwikkeling, nieuwbouw en beheer van objecten en feeling heeft met de exploitatie van huisvesting? Die met een team van professionals gaat bouwen aan eigentijdse en duurzame oplossingen voor de cliënten van deze zorgorganisatie?

Dan biedt Avoord jou een uitdagende en op ontwikkeling gerichte positie waar je samen met enthousiaste en betrokken professionals bijdraagt aan mooie opgaven.

 • Een fulltime dienstverband
 • Jouw salaris is conform de CAO VVT, met inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Een open en inspirerende werkcultuur met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen je functie
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Flexibele werktijden en goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand januari 2022 af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gespreksrondes bij Avoord, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijke volgen.

Het nemen van referenties is voor de benoembare kandidaat standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met maandag 10 januari aanstaande de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel

Manager Vastgoed & Facilitair
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.