Programmamanager en sparringpartner voor directie en bestuur

Etten-Leur
Organisatie |

Avoord

Avoord is een innovatieve ouderenzorg-organisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Avoord biedt met meer dan 1.200 medewerkers en 700 vrijwilligers zorg aan 1.100 cliënten, in de wijk (Avoord Aan Huis en dagbesteding) en op de locaties, tijdelijk en langdurig. De medewerkers zijn het erover eens: de sfeer binnen Avoord is warm en betrokken. Ruimte voor kansen en nieuwe mogelijkheden wordt belangrijk gevonden; meedenken over veranderingen en oplossingen eveneens.

De ouderenzorg in Nederland is in beweging, en hoe. Het aantal ouderen stijgt veel sterker dan het aantal zorgprofessionals. Dus moet ook Avoord niet alleen werk maken van goede zorg, maar ook -en steeds meer- van het bevorderen van zelfzorg en samenzorg, veilig en vertrouwd langer thuis blijven en het ontwikkelen van nieuwe vormen van zorg. Kortom – we leven en werken in een fase van grote veranderingen, want blijven waar we zijn is geen optie.

Avoord wil hiermee serieus aan de slag met een strategie voor de komende jaren en belangrijke (financierings)opgaven op het terrein van vastgoed en zorgtechnologie.  Aansluitend op de nieuwe strategie is een meerjarenplan ontwikkeld alsmede een strategisch vastgoedplan. Het strategisch vastgoedplan duidt helder wat er te doen valt op het gebied vastgoed beheer en ontwikkeling, van bestaande en nieuwe locaties. Ook als het gaat om de facilitaire dienstverlening liggen er mooie uitdagingen. Niet alleen veiligheid, “reinheid” en gastvrijheid zijn daar belangrijke thema’s, maar ook een effectieve ondersteuning van de zorg collega’s. Alsmede hoe we ook op facilitair vlak zelf- en samenzorg kunnen ondersteunen.

De organisatie wordt geleid door een Bestuurder met een Managementteam bestaande uit de directeur Zorg, de directeur Bedrijfsvoering, de Manager PO&O, de Bestuurssecretaris en de Concerncontroller. De directeur Bedrijfsvoering stuurt o.a. de bedrijfsonderdelen Financiën, ICT en Vastgoed & Facilitair aan.

Functie | Manager Vastgoed & Facilitair

De Manager Vastgoed & Facilitair gaat ervoor zorgen dat het vastgoedplan wordt gerealiseerd en heeft daarin de voortrekkersrol. Samen met je team en externe partners geef je invulling aan de uitvoering van dit vastgoedplan en samen met de concern controller geef je inhoud aan de financiering en zorg je voor projectcontrol en -rapportage.  Als Manager Vastgoed & Facilitair ben je bovendien verantwoordelijk voor goede facilitaire dienstverlening en ondersteuning voor cliënten en de collega’s in de zorg. Met goed eten en drinken, gastvrijheid en frisse, goed onderhouden huisvesting draag je met je teams bij aan de leefwereld van onze cliënten. Daarbij heb je oog voor de balans in kwaliteit en kosten en zorg je voor een klimaat waarin vernieuwing en participatie de ruimte krijgen. 

Je geeft direct leiding aan 10 medewerkers en teamleiders op de portefeuilles projectmanagement, onderhoud, assetmanagement, huur en verhuur, duurzaamheid, facilitair (schoonmaak, horeca en logistiek), buitenruimte, inkoop en veiligheid. Je legt verantwoording af aan de Directeur Bedrijfsvoering. Met de komst van de Manager Vastgoed & Facilitair worden deze disciplines samengevoegd. In totaal werken 160 medewerkers (68 fte) binnen Vastgoed & Facilitair. Op dit moment zijn beide managementfuncties ad interim ingevuld.

Belangrijke uitdagingen voor de Manager Vastgoed & Facilitair zijn:

 • Verantwoordelijkheid zijn voor de coördinatie van alle activiteiten rondom nieuwbouw en verbouw, waaronder de inrichting van een professionele stuur- en projectorganisatie;
 • Vertalen van het vastgoed beleid naar tactische en operationele uitvoering;
 • Verder professionaliseren (o.a. door standaardiseren en harmonisering) en het bouwen van een stabiele en effectieve afdeling;
 • Beheer van het budget huisvesting en overall regie op vastgoed en huisvesting;
 • Afweging maken tussen zelf doen of uitbesteden, zowel in het kader van ontwikkeling als beheer;
 • Heroriëntatie op de facilitaire portefeuille en toekomstgericht (her)inrichten;
 • Contacten onderhouden en onderhandelingen voeren met gemeentes, woningcorporaties en andere belanghebbende instanties.

zelfstandig stimulerend verbindend

Profiel

Je voelt je aangetrokken tot en bent geschikt voor deze functie met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je voldoet aan de volgende profielkenmerken.

Je bent een ondernemende, proactieve, resultaat- en servicegerichte Manager Vastgoed & Facilitair met sterke strategisch-tactische en adviserende kwaliteiten, maar ook een track record als het gaat om waarmaken en implementeren. Je hebt brede vastgoedervaring zowel in de ontwikkeling als in het beheer. Maar ook op het gebied van facilitaire dienstverlening breng je kennis en ervaring mee. Je treedt op als de expert in het vakgebied maar je bent ook mens- en organisatiegericht met de mogelijkheid tot schakelen en het vermogen tot verbinden. Een breed handelingsrepertoire maakt jou een interessante gesprekspartner voor zowel bestuur, directie als ook voor de externe partners.

Je bent communicatief en weet op inhoud te overtuigen. Je bent zelfstandig en daadkrachtig, je kunt binnen de uitgezette kaders je mensen richten, beslissingen nemen, zorgen voor daadwerkelijk realiseren van ambities en prioriteiten en houdt het overzicht. Je bent een teamspeler, die de implementatie van het vastgoedplan en de facilitaire dienstverlening als een teamprestatie ziet. Je geeft verantwoordelijkheid en spreekt aan, kan delegeren en loslaten. Je enthousiasmeert, weet mensen te waarderen en te motiveren en denkt niet in problemen maar in oplossingen.

Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau, met een opleiding in een voor de functie relevante richting;
 • Inhoudelijke visie, kennis en ervaring van vastgoed en facilitair management;
 • Financieel inzicht;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en op de hoogte van recente ontwikkelingen in de wereld van (zorg-)vastgoed en duurzaamheid;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ruime ervaring als leidinggevende aan professionals;
 • Sterk in projectmatig werken.
Aanbod

Ben jij de vastgoedprofessional, die veel ervaring heeft met alle aspecten van ontwikkeling, nieuwbouw en beheer van objecten en feeling heeft met de exploitatie van huisvesting? Die met een team van professionals gaat bouwen aan eigentijdse en duurzame oplossingen voor de cliënten van deze zorgorganisatie?

Dan biedt Avoord jou een uitdagende en op ontwikkeling gerichte positie waar je samen met enthousiaste en betrokken professionals bijdraagt aan mooie opgaven.

 • Een fulltime dienstverband
 • Jouw salaris is conform de CAO VVT, met inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Een open en inspirerende werkcultuur met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen je functie
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Flexibele werktijden en goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand maart 2022 af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gespreksrondes bij Avoord, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijke volgen.

Het nemen van referenties is voor de benoembare kandidaat standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met donderdag 17 maart a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel.

Manager Vastgoed & Facilitair
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.