Stevige en ervaren strategisch vastgoedmanager

Almelo en Hengelo
Organisatie |

Ziekenhuisgroep Twente

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) is een Topklinisch ziekenhuis dat vanuit twee onderscheidende ziekenhuislocaties (Almelo en Hengelo) een breed zorgpakket biedt voor de Twentse patiënt. Daarmee heeft het ziekenhuis een belangrijke functie in de regio en heeft het voor verschillende specialisaties ook een bovenregionale betekenis. Bijvoorbeeld op het gebied van specifieke oncologische zorg, complexe diabetes en obesitas. Er wordt samengewerkt met andere (academische) ziekenhuizen en zorgaanbieders en ZGT is lid van de STZ. ZGT staat voor zorg op topklinisch niveau. Dit komt tot uiting in hoogwaardige medisch-specialistische expertise gevoed door wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, opleidingen en innovatie. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel. ZGT biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan.

Het primaire verzorgingsgebied van ZGT omvat een groot deel van Noordwest en Midden-Twente. Hieronder vallen de gemeenten: Almelo, Hengelo, Dinkelland, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen, Borne, Hof van Twente, Hellendoorn en Wierden; een verzorgingsgebied van ongeveer 390.000 inwoners.

Functie | Manager Vastgoed

In verband met pensionering van de huidige manager vastgoed is K+V voor de afdeling facilitair bedrijf van ZGT op zoek naar een ervaren Manager Vastgoed.

ZGT is aan het bouwen aan het ziekenhuis van de toekomst. In deze rol ga je op strategisch niveau vorm en inhoud geven aan de vastgoeduitdagingen die ZGT de komende jaren heeft door het veranderende zorglandschap en de energietransitie die zij doormaken.

Om ook in de toekomst zorg van topkwaliteit te kunnen leveren is het voor ZGT belangrijk dat er nu de juiste keuzes gemaakt worden omtrent het vastgoed. Dit is een zeer interessante fase om in te stappen en het ziekenhuis dankzij jouw inzet te helpen met het bepalen en uitrollen van het strategisch vastgoedbeleid.

Vanuit jouw rol geef je vorm en inhoud aan de vastgoedstrategieën die ervoor zorgen dat ZGT ook in de toekomst met succes haar zorgvisie kan realiseren. Daarnaast heb je een sleutelrol in het succesvol doorlopen van de energietransitie. Je werkt daarbij samen met in- en externe professionals en vakspecialisten en je begeeft je in het externe netwerk van andere zorgorganisaties, overheden, samenwerkingsverbanden en adviespartijen. Jouw rol binnen het ziekenhuis vergt de nodige politieke vaardigheden en het vermogen om goed de belangen te kunnen wegen tussen de verschillende interne stakeholders. Ook speelt de financiële factor vaak een belangrijke rol in het maken van keuzes en het geven van adviezen.

Naast deze strategische uitdagingen ben je verantwoordelijk voor het managen van de afdeling vastgoed (ongeveer 40 medewerkers). Daarbij hanteer je een leidinggevende stijl waardoor de vier coördinatoren, die de verschillende onderdelen reeds met succes aansturen, ook voor de toekomst gefaciliteerd worden om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De afdeling vastgoed is het aanspreekpunt voor huisvestingszaken en is verantwoordelijk voor het onderhoud van de gebouwen, gebouw-gebonden installaties en niet medische apparatuur. Het projectenbureau voert de regie over operationele bouw- en installatieprojecten op basis van huisvestingsplannen en meerjarige onderhoudsplannen. Het bedrijfsbureau voert het beheer over de commercieel verhuurde ruimtes. De afdeling vastgoed voert haar werkzaamheden uit op basis van kwaliteitsnormen en vigerende wet- en regelgeving.

Strateeg ervaren resultaatgericht samenwerken netwerken vasthoudend tactvol roadmap

Profiel

We zoeken een stevige ervaren vastgoedmanager met aantoonbare ervaring met strategisch vastgoed binnen de gezondheidszorg. Iemand die tactvol en resultaatgericht is, politiek slim is, flexibel is en gericht is op de relatie. Een sterke en inspirerend manager die goed kan netwerken. Hierbij ben je financieel goed onderlegd en beschik je over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen om de complexiteit binnen het ziekenhuis te doorgronden. Je bent in staat om de verschillende belangen af te wegen bij het maken van beslissingen en het geven van adviezen.

Wat neem je mee? 

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur een bouwkundige opleidingsachtergrond.
  • Meerdere jaren ervaring als vastgoedmanager binnen de gezondheidszorg op strategisch niveau waarbij je ons kunt meenemen in jouw eerder opgestelde meerjarenvastgoedplannen en roadmaps.
  • Kennis en expertise rondom duurzaamheid en de energietransitie.
  • Ervaring met het oplossen van vraagstukken rondom vastgoed, zoals nieuw- en verbouwprojecten, het beheer van gebouwen en installaties en de exploitatie van vastgoed.
  • Kennis van kwaliteitssystemen.
  • Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je tactvol, doortastend, betrokken, politiek sensitief en enthousiast.
Aanbod

Een verantwoordelijke en impactvolle baan in een cruciale fase op jouw vakgebied. In deze rol kun jij hèt verschil maken. Een baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en positief ingestelde collega’s waar het werk uitdagend en afwisselend is.

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het aantal uren bedraagt 36 uur (100%) gemiddeld per week.
  • De inschaling van de functie is afhankelijk van de kennis en ervaring die je als kandidaat meebrengt. Voor meer informatie over de inschaling, verzoeken we je telefonisch contact met ons op te nemen.
  • Daarnaast ontvang je uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling, een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33%, premiekorting op je verzekeringen.
  • Omdat ZGT haar medewerkers graag stimuleert om zich te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen.
Procedure

De procedure is erop gericht om in april een kandidaat te kunnen benoemen. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk, in overleg, digitaal plaats. De selectiegesprekken bij ZGT staan gepland op donderdag 7 april aanstaande, gevolgd door een eventueel assessment en aansluitend nog een gesprek met de Raad van Bestuur.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk zondag 13 maart aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 en Frank Wolff, partner, via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

 

Manager Vastgoed
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.