Marketing Manager Werving & Behoud voor Omroep ZWART

Growth Marketeer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Omroep ZWART

Omroep ZWART is de nieuwste omroep in Nederland. Zwart is wat je krijgt als je alle kleuren mengt. Omroep ZWART staat voor: inclusief, divers, kleurrijk.” In plaats van eenvormigheid willen wij variëteit. In mensen, ideeën en uitingen. Wij willen een gemeenschap zijn waarin iedereen zich kan herkennen. Waar iedereen de kans krijgt om zelf programma’s te maken, ongeacht kleur, afkomst, religie, gender, seksuele voorkeur, levensovertuiging of handicap.”

Omroep ZWART is opgericht door twee ambitieuze ondernemers van kleur: Akwasi en Gianni, zij willen iets teweegbrengen in de Nederlandse mediawereld. Met beiden een artistieke achtergrond hebben ze een drive om hun droom te verwezenlijken. Deze mannen met een missie willen Nederland laten zien hoeveel talent, creativiteit en positiviteit er is, waar soms nog aan voorbij wordt gegaan. Onvoorwaardelijk jezelf mogen zijn is een van de basisvoorwaarden en vormt een verrijking voor de samenleving. Als je oprecht nieuwsgierig bent naar de belevingswereld van de ander, en de ander staat open voor jou, dan volgt de verbinding vanzelf. Dat maakt het leven zoveel meer de moeite waard. De waarden van Omroep ZWART zijn: uitgesproken, grensverleggend, verrijkend en open. Casestudy: https://vimeo.com/572936563

Er is veel aan gelegen dat de omroep exponentieel groeit met nieuwe leden, zodat ze ook in de toekomst hun diverse en inclusieve producties kunnen voortzetten. Dat de actualiteitenprogramma’s, reportages, podcasts en content resoneert bij de Nederlanders, is al gebleken. Zeven vaste medewerkers en een schil van freelancers zetten zich met passie in om belangrijk en inclusief productie- en redactiewerk te doen. En er zijn nog zoveel meer ideeën en plannen om te realiseren, zelfs om meer te worden dan een omroep. Voorwaarde is het bereiken van een kritische massa van de community. En die Omroep ZWART ondersteunt op wat voor manier dan ook. Met als stip op de horizon het magische doel van 150.000 leden binnen drie jaar. Dit is nodig om uit te groeien van aspirant naar bekende status. Wat betekent dat Omroep ZWART een volwaardige omroep is.

Functie

Marketing Manager Werving & Behoud

Aan jou de eer en uitdaging om deze ultieme opgave, samen met je team, planmatig en gestructureerd te gaan realiseren. De strategie is zo goed als bepaald, alleen de wijze waarop moet verder ingekleurd en uitgewerkt gaan worden. Je staat zelf aan het roer, je bouwt aan het merk en je maakt keuzes op basis van onderzoek. Onderzoek is nodig om planmatig en gestructureerd naar je doel toe te kunnen werken.

Je speelt een leidende functie in de ledenwerving en je hebt een voorlopers rol in de organisatie. Je definieert samen met je team en andere stakeholders de beste manieren om Omroep ZWART verder te laten groeien en je werkt hierin zelf ook mee. De groei zal grotendeels digitaal zijn: je draait aan de marketing knoppen: SEO, SEA, e-mail marketing, social media en je bouwt op een slimme manier funnels. Vanuit klantgericht denken begrijp je wat er nodig is om te converteren en hoe je leden duurzaam aan je bindt. Samenwerken met je collega’s is een van je kerntaken; je betrekt je collega’s en neemt ze mee in je plannen. Je spart, informeert, overtuigt en evalueert.

Met een creatieve en onderzoekende houding kies je oprechte haakjes die je vertaalt naar concepten. Je beheert het marketingbudget en je zet het in voor de juiste converterende campagnes zodat je beheersmatig en stap voor stap je doelen behaalt. Je hebt het lef om nieuwe initiatieven uit te proberen en te onderzoeken of het aanslaat. Hierin optimaliseer je en evalueer je. Niet alles zal succesvol kunnen zijn, dat is niet erg en fouten maken mag, zolang je ervan leert. Je brengt de organisatie verder vanuit de startup naar de scale-up fase.

Deelgebieden waarin je actief bent:

 • Marktonderzoek (laten) uitvoeren om de wensen van de consument te begrijpen en om onderbouwde keuzes te maken en uit te proberen;
 • Op basis van beschikbare data zorg je voor een zo hoog mogelijke conversie rate en een zo laag mogelijke churn rate;
 • Een growth en performance ecosysteem bouwen, dat effectief is en aansluit bij de actuele wet- en regelgeving;
 • A/B testen uitvoeren om het rendement van de marketinginspanningen continu te verbeteren;
 • Benodigde kennis en expertise inwinnen om de gestelde doelen te behalen;
 • Je voert zelf marketingprojecten uit, met een hands-on instelling;
 • Bureaus in performance marketing, reclame en PR aansturen;
 • Leidinggeven aan de ledenmanager en naarmate de organisatie groeit, bouw je een eigen team. Je rapporteert aan de algemeen directeur.
Visionair Verbinder Vrijdenker Nieuwsgierig Ambitieus Resultaatgericht Samenwerker Dienstverlenend Communicatief Divers Proactief Gestructureerd Saamhorig

Profiel

Inspirerend leider

 • Je bent een energiek, inspirerend leider met een eigen visie, een verbinder gericht op samenwerking binnen én buiten het team die zowel strategisch denkt als hands-on is ingesteld en hiertussen kan schakelen.
 • Je bent een ervaren growth marketeer met aantoonbare ervaring in het succesvol fact-based werven van abonnees/leden of donateurs. Je kunt de processen vanaf scratch opbouwen en je hebt een data gedreven mind-set.
 • Je bent besluitvaardig, communicatief en als sparringpartner van de directie kun je ook een moeilijke discussie voeren.
 • Als ondernemende professional neem je zelfstandig onderbouwde strategische en tactische beslissingen.
 • Je vindt het belangrijk om je marketing growth kennis up-to-date te houden.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving die inclusiever mag worden.

Wat neem je verder mee:

Voor deze cruciale rol is ervaring met ledenwerving per se noodzakelijk. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen in b2c marketing, branding en alle kanalen van online marketing. Je durft buiten de lijntjes te kleuren. Je hebt visie op hoe je abonnees, gebruikers, leden en of donateurs converteert. Je bent bekend met de leden-journey: Awareness, Acquisition, Activation, Revenue, Retention en Referral.

Aanbod

Inclusief en betekenisvol

Een fantastische kans bij deze inclusieve en diverse organisatie. Je kunt van betekenis zijn en deze organisatie verder vorm en kleur geven. Je neemt plaats in het managementteam en je gaat samenwerken met een creatief team in een inspirerende kantooromgeving. Het kantoor is op loopafstand van Amsterdam CS.
Je mag rekenen op een jaarcontract en als de samenwerking over en weer goed bevalt wordt dit omgezet naar een vast contract. Het basissalaris is ingeschaald in schaal J van de CAO omroeppersoneel met een maximum van € 6.485, — per maand. Inschaling is afhankelijk van je ervaring en niveau. Pensioenvoorziening en reiskostenvergoeding conform CAO.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je beknopte motivatie en CV. De procedure bestaat uit een tweetal gesprekken bij Omroep ZWART waarvan een casepresentatie. Als we met de juiste kandidaat in gesprek zijn dan schakelen we door. Reageer daarom snel!

Een online assessment maakt deel uit van de procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Uiteraard kun je je inhoudelijke vragen stellen aan Micha van Aart (06-46390312), zij begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

 

 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.