Stevige manager, verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers, die processen overziet en monitort op hoofdlijnen

Eindhoven
Organisatie |

Lumens

Welzijn en samen bouwen aan sociale veerkracht. Wat betekent ‘welzijn’ nu eigenlijk voor iedereen? Wat is welzijn en wat doen wíj daar dan aan? Lumens werkt al jarenlang voor en met inwoners in Eindhoven en de 21 omliggende gemeenten en weet dat mensen sterker en zelfstandiger worden in een omgeving waar men naar elkaar omkijkt: Waar mensen elkaar zien en gezien worden in hun etniciteit, geaardheid, levensstijl, talenten en vooral waar zij gezien worden in wat zij kunnen betekenen voor elkaar. Dát is VEERKRACHT.

Voor Lumens is het vanzelfsprekend dat ieder mens het liefst zelfstandig en in eigen regie functioneert en daarmee ‘eigenaar’ van het eigen leven is. Dit is hoe wij allemaal graag ons leven leiden. Dat is dan ook de basishouding waarmee Lumens 24/7 voor inwoners klaarstaat. Er is aandacht voor de behoefte die een inwoner heeft en voor de dingen die wél goed gaan. De onderscheidende rol die Lumens heeft is dat professionals en vrijwilligers van Lumens altijd oog en oor hebben voor de vraag achter de vraag en daarmee voor de context van de inwoner. Vanuit een signaleringsfunctie halen ze de (maatschappelijke) vragen op en leveren daarmee waardevolle input om het sociale beleid in gemeentes vanuit de behoefte van de inwoner vorm te geven. Lumens is een bevlogen welzijnsorganisatie met zo’n 175 fte.

De topstructuur van Lumens heeft in de afgelopen paar jaar de nodige wijzigingen gekend. Bij het inzetten van een nieuwe koers en positionering van Lumens hoort een bevlogen manager. In 2020 is met een klein MT gewerkt, bestaande uit een manager bedrijfsvoering, een manager regio en een manager Eindhoven. Daarnaast neemt de concerncontroller structureel deel aan het MT. De strategische koers van Lumens vraagt om een doorontwikkeling van de organisatiestructuur. In verband hiermee is er een vacature ontstaan voor een MT-lid met voorlopig het aandachtsgebied regio.

Functie | MT-lid

Jij bent verantwoordelijk voor het welzijn van de professionals in ongeveer 25 teams die in ontwikkeling zijn naar zelforganisatie. Zoals hierboven al beschreven is de organisatie bezig met een doorontwikkeling van de organisatiestructuur. Dat betekent dat jij als MT-lid beoogd clustermanager bent voor alle uitvoerende teams, maar dat we in de eerste periode focussen op de regio. Dat biedt ook mooi de gelegenheid om elkaar te leren kennen! Jij gaat de strategie vertalen naar de bedrijfsonderdelen, bepaalt doelstellingen en gaat dit vooral monitoren. In die eerdergenoemde verantwoordelijkheid voor het welzijn van jouw medewerkers ben jij vooral ook faciliterend en heb je aandacht voor je medewerkers. Jij laat de kwaliteiten van de medewerkers het beste tot hun recht komen.

De volgende punten kun je tot je verantwoordelijkheid rekenen:

 • De kwaliteit en continuïteit van jouw teams, waarbij je eindverantwoordelijkheid draagt voor de dienstverlening.
 • Het definiëren van het kader van de teamjaarplannen.
 • Continuïteit en het totaalbudget van de teams.
 • Op strategisch niveau verantwoordelijk voor personeelsplanning (wel/geen flexibele schil, arbeidsmarktproblematiek, e.d.).

Uiteraard word je hierbij ondersteund door een serviceorganisatie en een aantal gebiedscoördinatoren. Jij bent niet van de inhoud, maar je begrijpt haar uiteraard wel. Jij creëert en bewaakt structuur en processen en creëert eigenaarschap. Ook hier gaat de kost voor de baat uit, dus jij analyseert en richt je ook op de cijfers, je stelt bijvoorbeeld de begroting van de opdrachten op. Jij weet in ieder geval altijd de juiste situationeel bepaalde ondersteuning te bieden!

Duurzaam Stevig Eigenaarschap ‘Proces overzien’ ‘Strategisch vertalen’

Profiel

Jij hebt stevige ervaring als manager. Uiteraard heb je in ieder geval affiniteit met en bij voorkeur ervaring in het welzijnswerk en weet je ons te vertellen wat dat is en hoe en waar je dat eerder gedaan hebt. Daardoor heb jij ook een visie op (de ontwikkeling van) welzijnswerk en een verhaal waarom jij – net als Lumens – het verschil wil maken. Wat breng je dan mee?

 • HBO+ werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar relevante overeenkomende werkervaring.
 • Kennis van verandermanagement, organisatiekunde en groepsdynamische procesbegeleiding, bij voorkeur in de sector van welzijn en/of zorg.
 • Ervaring met zelforganiserende of zelfsturende teams is een pluspunt.
 • Je bent enthousiasmerend, ondernemend en tegelijk besluitvaardig.
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en de competenties overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, innovatief vermogen, kwaliteitsbewustzijn en samenwerken.
 • Jij bent een stevige sparringpartner voor de bestuurder en collega-managers.

Als manager monitor jij op hoofdlijnen en weet je te voorkomen dat je in de details gezogen wordt. Je hebt vertrouwen en je weet los te laten en daarbij altijd op het juiste moment zichtbaar en aanwezig te zijn. Relatiebeheer en netwerken is niet alleen iets wat je kunt en aantoonbaar eerder hebt gedaan, maar vooral iets wat je goed kunt omdat je het leuk vindt!

Hard op de inhoud en zacht op de relatie, je bent zeer analytisch en monitort op cijfers zonder daarmee de relatie te verliezen.

Als manager bouw je mee aan de groei en ontwikkeling van de organisatie en kun je je niet alleen vinden in de uitgangspunten strategie en speerpunten 2022, maar je hebt daar ook een mening over hoe dit vertaald wordt naar de praktijk.

Aanbod

Veerkrachtig, verbonden, vindingrijkheid en vertrouwen. Dit zijn de vier kernwaarden van Lumens. Samen bouwen aan sociale veerkracht en hier aan mee bouwen. Want samen werkt beter. De functie is in principe een fulltime functie en is ingeschaald in schaal 12 CAO Sociaal Werk (max. € 5.946,– o.b.v. 36 uur). Je krijgt een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en komt terecht in een gezond financieel bedrijfsklimaat. Daarnaast zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een loopbaanbudget, individueel keuzebudget met onder andere 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, pensioenregeling, reiskostenregeling, fietsenplan en hybride werken. En… last but not least: bij Lumens krijg je 285 super leuke en zeer gedreven collega’s!

Procedure

De procedure is erop gericht om over te gaan tot aanstelling voor eind maart. De online gesprekken bij K+V zijn in week 9 of 10. De eerste gespreksronde bij Lumens is in week 11, de adviesgesprekken zijn in week 12.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 27 februari, te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Als je na het lezen van dit profiel nog vragen hebt, dan kun je bellen met Frank Wolff, 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken. Een assessment kan mogelijk onderdeel uitmaken van de procedure.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.