Operationeel Directeur - Kinderopvang Mundo

Moreel kompas die organiseert en inspireert
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Kinderopvang Mundo

Met ruim 30 opvanglocaties (1.700 kindplaatsen) is Kinderopvang Mundo een waar begrip in de regio Rijnmond. Met opvanglocaties in Schiedam, Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Spijkenisse en Vlaardingen biedt Mundo een compleet pakket producten en diensten aan voor baby’s, peuters, kleuters en jeugd én hun ouders. De organisatie wil met hart en ziel een wereldopvoeder zijn en dat zegt iets over de kwaliteit van de dienstverlening en professionaliteit van de ongeveer 400 medewerkers. Met een breed en gedreven blikveld wordt nieuwsgierig gekeken naar mensen, culturen en de dynamiek in de wereld om ons heen. Bij Mundo is er begrip hoe de wereld van het kind bij het opgroeien verandert. De kernwaarden zijn autonoom denkend, op eigen wijze, professioneel vanuit het hart en de echte wereld als inspiratiebron. Elk kind verdient het om op te groeien tot een uniek en zelfstandig mens.

Monique Dongelmans heeft de afgelopen twintig jaar deze mooie organisatie op het snijvlak van zorg en onderwijs met passie op- en uitgebouwd. Zij draagt graag het stokje van het directeurschap over en neemt vervolgens de rol van bestuurder op zich. In deze nieuwe setting houdt ze zich bezig met het landelijke beleid en de vertegenwoordiging van de organisatie op landelijk niveau, waarbij ze dus een sparringpartner is voor de directeur.

De nieuwe Operationeel Directeur met frisse kijk op zaken krijgt het vertrouwen en het mandaat voor de gehele operatie en zij/hij wordt ook uitgenodigd om een eigen stempel te gaan drukken, passend bij de kernwaarden en de geformuleerde strategie. Dit biedt kansen en mogelijkheden voor de doorontwikkeling van de organisatie, waarbij focus op modern werkgeverschap het verschil kan gaan maken voor de toekomst. Een meer dan interessante uitdaging voor een mensgericht leider met passie voor zorg en kind!

Functie

Operationeel Directeur

Het hoofdkantoor in Schiedam ademt een huiskamersfeer uit. In het pand zijn ruimtes gecreëerd met bijvoorbeeld kroonluchters, zitjes, flexibele werktafels en deze inrichting draagt bij aan het samenwerken en elkaar ontmoeten. Dat werkt stimulerend om creatief te kunnen denken en initiatieven te kunnen ontplooien. Een fout maken mag want iedereen heeft nog iets te leren en bovendien, vernieuwing gaat niet zonder nieuwe dingen uit te proberen. Op het kantoor in Schiedam is meer dan voldoende kennis in huis over de wet- en regelgeving en pedagogisch beleid zodat hierop verder voortgebouwd kan worden. Op de kinderopvanglocaties werken kundige, betrokken en verantwoordelijke collega’s. Achter de schermen is het hier goed geregeld waarbij er zeker nog meer dan genoeg te ontwikkelen is, een mooi vertrekpunt voor de nieuwe directeur.

Als goede werkgever wordt in vitale, trotse en blije medewerkers geïnvesteerd. Ook in deze organisatie gaat het tenslotte om dienstverlening en de medewerkers maken het verschil. Mundo is er heel trots op om ouders te kunnen ondersteunen door de zorg voor hun kinderen op zich te nemen terwijl zij zelf deelnemen aan het werkzame leven.

Wat ga je doen?

Je gaat op inspirerende wijze leidinggeven aan vier clustermanagers en aan de adviesorganisatie. Je bewaakt sámen met elkaar de merkessentie, de visie, de strategie en de middelen. Als voorzitter van het managersoverleg bepaal je met elkaar hoe er vervolgens invulling aan wordt gegeven. Je houdt overzicht en je stimuleert eigenaarschap en ondernemerschap.

Na een uitdagende periode in de afgelopen (corona)jaren met veel personele wisselingen, is er meer ruimte en luchtigheid ontstaan in de organisatie. Mundo heeft een mooie visie ontwikkeld op een leven lang leren en het boeien en binden van de beroepskrachten door het opzetten van een netwerkorganisatie. Zo is er onder meer een netwerk pedagogiek – kwaliteit – communicatie en leren & ontwikkelen. Senior collega’s met ambitie en talent die zich willen specialiseren en doorgroeien naast het werk op de groep, kunnen hieraan hun bijdrage leveren. De netwerkorganisatie biedt nog ruimte voor verdere implementatie, bestendiging en doorontwikkeling.

Het is belangrijk om met aandacht prettige en professionele relaties te onderhouden. Je onderhoudt netwerken met verschillende stakeholders. Met gemeentes over het vormgeven van huisvestingsbeleid. Met andere lokale en regionale kinderopvangorganisaties en met scholen ten behoeve van voorschoolse educatie. Je begrijpt hoe Mundo zich verhoudt tot het onderwijs.

Verbinder naar de werkvloer en met oprechte interesse 

Je volgt de visie en je ontwikkelt het beleid in de breedste zin. Als linking pin naar de vier clustermanagers zorg je voor een goede verbinding met de werkvloer op de verschillende locaties. Budgetten en begrotingen worden opgesteld door de clustermanagers in nauw overleg met de business controller.

Je ontwikkelt en bewaakt de interne processen. Letterlijk geef je ruimte en je bent tegelijkertijd ook duidelijk waar de stip op de horizon staat, zodat er geen onverwachte verrassingen zijn. Je balanceert tussen praktisch en strategisch en waar nodig doseer en accelereer je. Altijd met oprechte interesse voor je medewerkers en dienend als verbindende smeerolie tussen de teams.

Samenwerken Resultaatgericht Communicatief Energiek Praktisch Besluitvaardig Betrokken Verbindend Vernieuwend Organisatie-sensitief Stakeholdermanagement

Profiel

Energieke stimulator

Een eigen manier van werken, authentiek, verbindend en efficiënt, heb jij inmiddels ontwikkeld. Je hebt een passie voor mensen en ontwikkeling van het kind. Als mensen-mens haal je energie uit het inspireren, stimuleren en verder brengen van je teams en individuen. Je hebt stevige integrale leidinggevende ervaring opgedaan in het maatschappelijke werkveld en een goed gevoel bij de bedrijfsvoering waar jij eindverantwoordelijk voor bent.

Je bent een vrijdenker en je snapt hoe je als modern werkgever je plek in de markt kan innemen. Met je frisse blik en open houding voeg je waarde toe en durf je mensen op een plezierige manier feedback te geven en aan te spreken. Je communiceert uitstekend en je bent veerkrachtig. Je hebt zin om deze mooie organisatie met bevlogen medewerkers verder te brengen en te laten floreren.

Je hebt goed voor ogen dat deze rol zich bevindt tussen de operatie en de bestuurder in.

Aanbod

Mooie maatschappelijke rol

Deze mooie mensgerichte organisatie biedt een unieke kans om ondernemerschap te combineren in een eindverantwoordelijke functie in de Kinderopvang. Mundo is een lerende organisatie met fijne collega’s waar ruimte is voor initiatief. De insteek is eerst een arbeidscontract voor een jaar. Inschaling is in schaal 13; tot € 6.577,- bruto per maand (m.i.v. april 2024 € 6.850,-) op fulltime basis met daarbij een auto, laptop en telefoon. De intentie is om het jaarcontract om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Mundo heeft de wens om de nieuwe Operationeel Directeur voor tenminste vier jaar aan zich te binden.

Procedure

Procedure met speeddates en ruimte voor aandacht en diepgang

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een digitale ontmoeting met K+V.

De eerste ronde selectiegesprekken bij Mundo staat gepland op donderdag 23 november. De tweede ronde selectiegesprekken staat gepland op donderdag 30 november. Het streven is de procedure voor het einde van dit jaar af te ronden.

Geïnteresseerd

Ook nieuwsgierig geworden?

Herken jij je in het profiel en past deze mooie organisatie bij jou? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door uiterlijk 16 november 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature is in behandeling bij Micha van Aart (06-4639 0312). Uiteraard is ze bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.