Natuurlijk leider

Geldermalsen
Organisatie |

OFN

OFN gevestigd in Geldermalsen, is een jong, dynamisch innovatief familiebedrijf dat leidend is in de inrichting van de Nederlandse weg- en railinfrastructuur door onderscheidende duurzame oplossingen te bieden. Ze leveren projectinrichtingen van weg-infra haltes, projecten in bekleding, aankleding van volumineuze projecten en een landelijke service-dienstverlening die gericht is op structurele instandhouding van objecten in de buitenruimte. Denk hierbij aan abri’s, stationsinrichting, (digitale) wayfinding, (duurzame) verkeersborden, (duurzame) geluidschermen, (duurzame) bekleding van parkeergarages, een compleet tunnelveiligheidsportfolio en meer.

Hun visie is innovatie voor onderweg in de wereld van morgen, waarbij de producten slimmer, de diensten efficiënter en de impact op de wereld lager wordt. OFN draagt hieraan samen met hun partners en opdrachtgevers actief bij door het ontwikkelen van innovatieve en duurzame producten en hoogwaardige diensten. Directe klanten zijn gemeentes, provincies, aannemers en organisaties als NS en Prorail en hun indirecte klanten zijn feitelijk alle reizigers.

Op basis van hun kennis, ervaring en innovatiekracht komen ze tot mooie, duurzame oplossingen met een zichtbare positieve impact op de reizigers en hun leefomgeving. De organisatie is succesvol in wat ze doen omdat ze zich maximaal verplaatsen in de behoeften van de klanten. Voor 2022 is de keuze gemaakt om te focussen op het bieden van echte meerwaarde voor hun klanten en om hierin ook uit te blinken. De benoemde kernactiviteiten zijn:

 • (Plan en product) ontwikkeling
 • Projectmanagement
 • Assemblage
 • Productlevering
 • Installatie
 • Service en onderhoud

Met vertrouwen kijkt OFN naar de toekomst. Er ligt een stevige groei ambitie voor het team en om dat te realiseren wordt de organisatie met deze sleutelrol versterkt.

Functie | Operationeel Directeur

Als eindverantwoordelijke van de operationele organisatie (60 medewerkers) heb je de projectorganisatie, assemblage, installatie, inkoop en de serviceorganisatie in je pakket. Jij maakt je teams met o.a. projectleiders, werkvoorbereiders, planners, engineers en calculators sterker. De projectleiders werken nauw samen met account management  zodat de juiste dienstverlening wordt geleverd. Je draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering en de correcte opvolging van alle lopende projecten, gecontracteerde onderhoudscontracten, orders en opleveringen.

Hoofdopgaven:

 • Scherpe focus aanbrengen en continu de operationele processen verbeteren en keuzes hierin maken. Inzichten geven in de operatie. Gaan voor operational excellence zodat er rendement kan worden behaald met op ieder moment zicht op het rendement in de keten.
 • Het operationele team is een team met gedreven professionals dat goed en prettig samenwerkt. Je stimuleert de sfeer, helpt, coacht en ontzorgt zodat iedereen betrokken en met inzicht en overzicht kan werken. Je kijkt waar de individuele behoeftes liggen en je speelt daar op in. Je kunt de vinger op de zere plek leggen, doorziet de kernprocessen en je kunt dit ook goed inzichtelijk en bespreekbaar maken.

In deze sleutelfunctie vertegenwoordig je een groot deel (twee derde) van de FTE’s van de organisatie en dat aandeel groeit verder door. Het is van ultiem belang dat je samen met je team een mooi eindresultaat wilt behalen. Je bent positief kritisch, opbouwend en je hebt de drive om het met elkaar beter te willen doen. Je laat de OFN-ers trots zijn op hun organisatie.

Je ontwikkelt, bewaakt en realiseert het operationele plan en je rapporteert inzichtelijk en transparant de voortgang van de doelstellingen in het MT en aan de Raad van Advies. Je ontwikkelt en stuurt op KPI’s. Je schakelt, je houdt voldoende afstand maar bent dichtbij als het nodig is. Je analyseert de financiële overzichten en optimaliseert om de winstgevendheid te verbeteren. Je bent een echte sparringpartner van de Commercieel Directeur en de Algemeen Directeur. Samen met hen en de Financieel Controller vormen jullie het hart van de organisatie en het MT.

Fris Vernieuwend Energiek Opbouwend Resultaatgericht Scherp Stressbestendig Daadkrachtig-leider Helicopterview Natuurlijk-overwicht Communicatief Daadkrachtig Analytisch

Profiel | ambitieus

Je bent van nature een teamspeler die past in dit ambitieuze familiebedrijf. Je kiest bewust voor deze organisatie in deze fase en de duurzame en onderscheidende product portfolio vind je interessant. Je hebt ervaring in een productieomgeving, met projectmanagement en service processen en ziet wat er nodig is om deze mooie club te laten te laten floreren. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van business plannen en het beheren van budgetten.

Wat neem je mee:

 • HBO/WO werk- en denkniveau, een technische opleiding en of ervaring in een projectenorganisatie.
 • Ervaring in/met projectmanagement in een productie organisatie en bij voorkeur heb je ervaring met servicemanagement.
 • Ruime leidinggevende ervaring, zowel met direct als indirect leidinggeven.
 • Ervaring met het optimaliseren van processen.
 • Je bent besluitvaardig en je bent communicatief sterk.
 • Je hebt frisse energie en je bent een natuurlijk leider.
Aanbod
 • Je krijgt een aantrekkelijke functie met een grote verantwoordelijkheid in een innovatieve, groeiende organisatie met fijne collega’s.
 • Je hebt invloed om de organisatie verder te brengen.
 • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket, zowel primair als secundair.
Procedure

We starten met een speed date met de Algemeen Directeur en de Commercieel Directeur. Is er een goede ontmoeting dan vervolgen we met gesprekken met de Financieel Controller erbij. De  show is met enkele teamleden, de Raad van Advies en de investeerder er ook nog bij.

 • Speeddates op donderdag 20 januari waarin je kennis maakt met de Algemeen Directeur en de Commercieel Directeur en zij met jou.
 • Slow op maandag 24 januari in de ochtend; uitgebreid kennismaken met aandacht en meer diepgang.
 • Show op donderdag 27 januari waarin je je eigen casus presenteert aan een afvaardiging van de organisatie.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten met wie we verder gaan.

Geïnteresseerd | Interesse? Reageer snel!

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer uiterlijk zondag 16 januari door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Micha van Aart (06-46390312) en Johannes Arets (06-10260480). We hopen de procedure voor het eind van de maand januari af te ronden.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Operationeel Directeur
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.