Operationeel Manager voor Fith

Samenwerker, authentiek en procesmatig
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Fith

Ieder mens heeft kwaliteiten die kunnen bijdragen aan de arbeidsmarkt. Wat de uitgangssituatie ook is. De arbeidsmarkt is echter complex. Met enorme tekorten in specifieke branches. Terwijl tegelijkertijd veel mensen om uiteenlopende redenen de weg naar werk niet weten te vinden of vastlopen in de baan waarin ze zitten. Met mogelijke uitval of verloop als gevolg.

Fith gelooft in de kracht van de mens én de kracht van werk. Werk dat past bij de kandidaat én parallel de werkgever helpt bij het realiseren van zijn of haar bedrijfsdoelen. Een winnende wisselwerking waarin we kennis van zaken en oprechte interesse in de kandidaat en werkgever combineren. En waarin we de benodigde tijdsinvestering verenigen met persoonlijke aandacht. Essentieel, want iemand naar (ander) passend werk begeleiden is meer dan een eenvoudige match tussen vraag en aanbod.

Daarom werkt Fith bewust met een landelijk netwerk van goed opgeleide senior adviseurs. Professionals die hun sporen in het werkzame leven ruimschoots verdiend hebben. Omdat juist zij beschikken over de kennis, tijd en netwerken om kandidaten en werkgevers verder te helpen.

Iedere adviseur in ons landelijke netwerk vormt een tandem met een vast lid van ons kernteam op kantoor. Door intensieve samenwerking met elkaar, de kandidaat en opdrachtgever borgen zij onze kwaliteit en brengen zij de trajecten tot een maximaal resultaat.

Fith doet al meer dan 20 jaar wat bewezen werkt. In nauwe samenwerking met de wetenschap werken we iedere dag aan de verrijking van onze kennis en methoden en effectiviteit van onze aanpak. Met het doel iedere dag nog beter te worden in wat wij doen. Voor onze kandidaten én onze werkgevers/opdrachtgevers.

Het resultaat is een mensgerichte 1-op-1 benadering van re-integratie, outplacement en loopbaanadvies. Dé maatwerk aanpak die kandidaten en werkgevers op basis van ieders toegevoegde waarde duurzaam aan elkaar verbindt.

Functie

Operationeel Manager

Als operationeel manager ben je verantwoordelijk voor verschillende zaken en taken rond het primaire proces. Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur. Waar moet je aan denken bij de verschillende zaken en taken:

 • Behoud en uitbreiding van het sterke landelijke netwerk van 100 gemotiveerde senior adviseurs aan de hand van strategische capaciteitsplanning.
 • Een succesvolle implementatie van nieuwe opdrachten in ons adviseursnetwerk.
 • Facilitering van de adviseurs zodat de afgesproken KPI’s en resultaten bij opdrachtgevers behaald worden. Denk hierbij aan ons opleidingsprogramma, intervisie en netwerkbijeenkomsten, facilitering in systemen en applicaties, tooling en methodes, in procesbewaking en netwerkdeling.
 • Een effectieve, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering van bestaande en nieuwe opdrachten door de senior adviseurs conform afgesproken KPI’s, liefst verwachtingen overtreffend, zich vertalend in een hoge opdrachtgevers- en kandidaat tevredenheid.
 • Monitoring van de kwaliteit van dienstverlening die wordt uitgevoerd door de senior adviseurs en bijsturen waar nodig.
 • Het invoeren van evidence based inzichten die kwaliteit en resultaten van de dienstverlening verhogen.

Waardoor bestaande opdrachtgevers en kandidaten goed bediend worden en de organisatie weer verder kan groeien én adviseurs en medewerkers graag bij Fith werken.

Naast het externe deel van ons primaire proces (ons landelijke netwerk van senior adviseurs) ben je verantwoordelijk voor enkele ondersteunende functies binnen de organisatie:

 • Het officemanagement.
 • Interne informatievoorziening en communicatie.
 • ICT- en applicatiebeheer.

De organisatie draait succesvol en is volop in ontwikkeling. In jouw functie stuur je pro-actief op afgesproken doelstellingen en (capaciteit)planning/formatie, waarbij het binden en boeien van het bestaande netwerk aan adviseurs en een deel van onze medewerkers van zeer groot belang is. Je vervult een belangrijke rol in de verbinding tussen adviseurs en medewerkers. In jouw manier van werken zorg je ervoor dat de organisatiedoelen operationeel vertaald worden en dit in een duidelijk herkenbare werkstructuur georganiseerd wordt. Je hebt kennis van operationele zaken en kunt goed procesmatig denken. ICT is een essentieel component van het proces en hier ben je in thuis. Je hebt ervaring met strategische personeelsplanning.

Vanuit jouw gedegen bedrijfskundige inzicht lever jij, als operationeel manager, een substantiële bijdrage aan het realiseren van een optimaal functionerende organisatie. Je zorgt ervoor dat werkprocessen geborgd zijn en verder ontwikkeld worden binnen de afgesproken kaders. Je bent in jouw rol (mede) verantwoordelijk voor kwaliteit en zorgt voor een goede opdrachtgevers-. kandidaat- en medewerkerstevredenheid.

Je bent onderdeel van het managementteam. Samen ben je verantwoordelijk voor de organisatie en werk je aan de duurzame ontwikkeling en groei van Fith en de opdrachten. Op een mensgerichte en analytische wijze wordt de organisatie aangestuurd en ontwikkeld. Met zorg voor elkaar. Het gevoel van samen verantwoordelijk zijn is essentieel. Samen aan het stuur, ieder vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Je brengt rust en overzicht en zorgt voor de juiste prioritering en duurzame ontwikkeling. De organisatie zit vol ambitie en groei en zoekt naar een bepaalde mate van rust en structuur voor de langere termijn. Op authentieke wijze geef je hier invulling aan. Gewoon omdat je zo bent. Met het juiste gevoel voor urgentie en prioritering.

Samenwerken Communiceren Structureren Analyseren Commitment Doelgericht Sensitief Aanpassingsvermogen Sturen

Profiel

Als operationeel manager voel je je thuis in de familie van Fith. Samen met het gedreven managementteam ga je aan de slag. De klik en match met hen is essentieel. Eerst invoegen en dan toevoegen. Er is veel gevoel voor visie, strategie, kwaliteit en commercie. Jij voegt toe door je executiekracht. Je kunt als geen ander op basis van inzicht en overzicht zaken operationeel vertalen, rust creeren, vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid de juiste prioriteiten stellen en op gestructureerde wijze opdrachten tot een succes maken. Je denkt mensgericht en redeneert logisch, bent een dienstverlener pur sang en gaat voor het maximale resultaat.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn?

 • Affiniteit met de doelgroepen waarvoor wij werken en onze maatschappelijke verankering.
 • Een wo werk- en denkniveau en meerjarige leidinggevende ervaring in een dienstverlenende organisatie.
 • Een mensgerichte, verbindende en ontwikkelingsgerichte managementstijl.
 • Meerjarige ervaring in het begeleiden en coachen van medewerkers op diverse niveaus.
 • Samenwerkingservaring in B2B of opdrachtgeverservaring.
 • Ervaring in de toepassing en bewaking van diverse ICT systemen.
 • Bedrijfskundig inzicht en een duidelijke visie op processen en de operationele ontwikkeling van de organisatie.
 • Kennis en ervaring op het gebied van capaciteitsplanning en formatie.
 • Resultaatgerichte instelling en je weet projecten tot een goed resultaat te brengen.
 • Communicatief vaardig, mens- en resultaatgericht, analytisch sterk.
 • Goed ingevoerd in de domeinen van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt, dan wel de wens om in korte tijd hierin materiedeskundig te worden.

Aanbod

Een mooie rol in een bedrijf met veel oog en zorg voor elkaar. Een rol met goede primaire en secundaire voorwaarden. We starten met een jaarcontract en als het wederzijds een goede match is gaan we graag door.

Procedure

De begeleiding van deze procedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je CV en motivatie en een eventuele eerste ontmoeting in Veenendaal of digitaal. Hierna volgt een aantal gesprekken in Veenendaal / Den Bosch met de mensen van Fith om te zoeken naar de juiste fit!

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie in deze bevlogen organisatie? We vragen je tot en met woensdag 1 februari te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V via 06 – 4387 3326. Bel rustig om even te sparren en te overleggen over deze rol. We helpen je graag.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.