Doortastende regisseur en sterke verbinder

Amsterdam
Organisatie |

ROC van Amsterdam (MBO West)

Voor ROC van Amsterdam zoeken we voor MBO College West een opleidingsmanager DHZW (Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn – niveau 2).

Op het MBO College West werken studenten en docenten met hart voor zorg en welzijn aan hun toekomst en die van de sector. Kwetsbare kinderen, jongeren en ouderen, mantelzorgers, mensen met een beperking of een chronische ziekte; ze kunnen allemaal rekenen op de ruim 5.000 studenten van Zorg & Welzijn en Laboratoriumopleidingen. Het College staat erom bekend studenten de aandacht en begeleiding te geven die ze nodig hebben, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle professionals. In het moderne schoolgebouw streven ze naar een warme sfeer en een goed opleidingsklimaat. De praktijklokalen zijn ingericht met moderne apparatuur en in de buurt zijn veel zorg- en welzijnsinstellingen waarmee wordt samengewerkt. Denk aan vele Zorg- en Welzijnsinstellingen van de sociale kaart van Amsterdam. MBO College West zorgt er graag voor dat studenten én medewerkers met plezier naar school komen en trots zijn op hun opleiding.

Functie | Opleidingsmanager Zorg en Welzijn

Als opleidingsmanager ga je leidinggeven aan het team DHZW (Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn). Dit team verzorgt opleidingen op niveau 2, zowel BOL als BBL, en bestaat bestaat uit ongeveer 35 betrokken medewerkers. Binnen het team is de passie voor zorg voelbaar. Gedreven om de student, die soms ook extra zorg en ondersteuning nodig heeft, op te leiden voor een sector die in de huidige maatschappij onder druk staat en meer aandacht verdient.  Als opleidingsmanager stuur je op kwaliteit van het onderwijs, ben je een verbinder en houd je het resultaat vanuit je integrale rol in de gaten. Als coach ben je in staat om zowel de individuele medewerker als het team te stimuleren in de professionele ontwikkeling en prestaties.

De functie van opleidingsmanager is een veelzijdige en uitdagende functie, waarin het van belang is prioriteiten te kunnen stellen en focus aan te brengen. Je valt direct onder een directielid, maakt deel uit van het managementteam en werkt actief mee aan de koers van het MBO College.  Samen met het team ga jij de volgende stap zetten in het verder ontwikkelen van betekenisvol, toekomstgericht onderwijs. Dit doe je door onder andere de komende jaren een aantal uitdagingen aan te gaan:

 • Samenzijn en verbinding binnen het team vergroten.
 • Vakmanschapsroute nieuwe aandacht geven.
 • Simulatie leren en onderwijskundige vernieuwingen verder vormgeven.
 • Samenwerking met instroom (niveau 1 en VMBO) en uitstroom intensiveren.
 • Jaarcyclus opstellen, volgen en borgen.
 • Profilering naar externe stakeholders vergroten als vanzelfsprekende gesprekspartner.
 • Samenwerking met de sector en stagebedrijven opzoeken.
 • Digitalisering en eigenaarschap laten groeien.

Sensitief Resultaatgericht Communicatief  Energiek Besluitvaardig Teamspeler Betrokken

Profiel | Doortastende regisseur en sterke verbinder

Doortastende regisseur

Je vindt het leuk om als regisseur het proces te sturen en schakelt graag op allerlei borden, van strategisch naar tactisch, van tactisch naar operationeel. De ene keer proactief en ondernemend, de andere keer meebewegend en servicegericht. Maar altijd doelbewust en betrouwbaar. Je houdt van de dynamiek die elke dag anders is en lijkt te zijn dan vooraf bedacht. Continu aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Daarbij pak je vol zelfvertrouwen je eigen domein en je stelt je niet afhankelijk op bij het halen van de doelen en de integrale rol die van je verwacht wordt. Je bent intermediair, kennisdeler, inspirator en coach, geeft duwtjes, schouderkloppen, laat los en houdt focus op de grote lijnen en het resultaat. Zo ontstaat ruimte voor creatie en initiatieven waar de ander graag een bijdrage aan levert. Je organiseert slim en handig. Geen luchtfietsen maar daadwerkelijk stappen maken. Daarbij overzie je de complexiteit van het werk en leg je de juiste verbanden. En wat je niet weet…. daar ga je naar op zoek.

Sterke verbinder

Je bent sensitief, mensgericht en ondersteunt graag anderen. Jij bent ervan overtuigd dat het samen altijd beter is dan alleen en van nature zoek je de samenwerking. Je voelt je betrokken bij de opgave waar jouw team maar ook jouw maatschappelijke stakeholders voor staan. Met passie en energie blijf je de missie en strategie overbrengen. Je bent altijd geïnteresseerd in de ander. Je wilt weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent en oplossingen aanreiken en toepassen. Daarbij zoek en breng jij proactief en volhardend de verbinding. Door vragen te blijven stellen, ruimte te geven voor reflectie en samenwerking te organiseren en te faciliteren. Je erkent en herkent het fundament dat er nu ligt en gebruikt dit om samen te werken aan verdere verdieping. Je stimuleert ook anderen om verantwoordelijkheid te nemen en projectmatig en afdeling overstijgend te werken. Op zoek naar de inbreng van de ander. Op zoek naar de passie van de mensen. Onderwijs, zorg, opleiden, het brengt het beste bij je naar boven.

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een verbindende persoonlijkheid die betrokken blijft, ook als het moeilijk wordt. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld, ben je communicatief sterk en heb je zichtbaar passie voor de doelgroepen van de opleidingen. Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau, kent het DNA van het (MBO) onderwijs en/of de sector zorg of wilt deze zo snel mogelijk leren kennen. Je hebt integrale leidinggevende ervaring op MT niveau en aantoonbaar teams naar een hoger plan gebracht.

Aanbod | Kansen creëren voor jongeren en de zorg

De werkwereld om je heen verandert continu. Daarom zet ROC van Amsterdam vol in op je ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, wordt mogelijk gemaakt. Daarnaast kun je rekenen op doorgroeikansen en prima arbeidsvoorwaarden.

 • Een salaris in schaal 12 (cao mbo) van maximaal € 5.685,- bruto per maand, als je fulltime (36 uur) werkt
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Ruime vakantieregeling
 • Deelname aan het ABP pensioen
 • Dienstverband van een jaar met de intentie dit na een jaar om te zetten in een vast contract
Procedure | gericht op persoonlijkheid en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op 23 maart waarin je in twee korte gesprekken met kleine commissies kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op 1 april waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op 7 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 mei 2022 af te ronden met zorg, zorgvuldigheid en veiligheid voor iedereen. We stellen onze procedure flexibel op, live waar het moet en digitaal waar het kan, inspelend op de actuele ontwikkelingen. Heb je vragen over het proces dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd | Staat bij jou ontwikkeling centraal?

Ben jij deze manager die sensitief, doortastend is en integraal werkt? Dan zien wij graag uiterlijk 15 maart jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351).  Natuurlijk is Martine bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Opleidingsmanager Zorg en Welzijn
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.