Orthopedagoog voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek

Energieke, onafhankelijke specialist met lef
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek heeft als missie voor ieder kind een passende plek te vinden binnen het basisonderwijs. Samen met de ouders en de basisschool werken wij aan een ononderbroken ontwikkelingsproces voor de leerling. Leerlingen in de Rijnstreek kunnen zich op deze manier zo optimaal mogelijk ontwikkelen.
Binnen Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek kom je in een team te werken die zich elke dag bevlogen inzet om samen met de ouders/verzorgers (lees verder als ouders) ervoor te zorgen dat kinderen de juiste ondersteuning krijgen. Er wordt samengewerkt met verschillende partners zoals gemeenten, jeugdhulp, ministerie van onderwijs en alle samenwerkende scholen. De basis van de samenwerking in het team is gelijkwaardigheid. Iedereen wordt gewaardeerd om zijn inbreng. Binnen ons team zetten we graag een stapje extra als het om de kinderen gaat.

Functie

Orthopedagoog

Voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek zoeken we een orthopedagoog/psycholoog. Binnen de organisatie noemen we de functie onderwijsspecialist. Je komt terecht in een team met andere onderwijsspecialisten en onderwijsadviseurs. Elke maandag stemmen jullie samen de voortgang af en verdelen jullie de casussen. In de rol van onderwijsspecialist ben je een stevige gesprekspartner. Je bent een verbindende factor tussen ouders en school waarbij het kind centraal staat. Als onderwijsspecialist ben je verantwoordelijk voor de trajectbegeleiding als er binnen het ondersteuningsteam onafhankelijk advies gewenst is. Je helpt het zoeken naar een passende plek waar de extra ondersteuning geboden kan worden. Je draagt zorg voor het eerste deskundige advies voor de afgifte van een Toelaatbaarheidsverklaring S(B)O.

De rol van onderwijsspecialist is dynamisch en je bent veel op pad. Je zoekt samenwerkingen met scholen en samenwerkingspartners op vanuit je onafhankelijke rol. In het netwerk vertegenwoordig je de organisatie en ben je eindverantwoordelijk voor een aantal samenwerkingspartners. Ook ben je een stevige gesprekspartner bij verschillende multidisciplinaire overleggen. Al deze kennis neem je weer mee en vertaal je naar beleid en naar interne projecten.

Kortom, een prachtige zelfstandige rol waar veel te onderzoeken en te beleven valt!

Lef Verbindend Analytisch Energiek Reflectief Adviseur Puzzelaar Super Nieuwsgierig Onafhankelijk Onbevooroordeeld Afstemmend Communicatief

Profiel

Super nieuwsgierig
Je bent nieuwsgierig, hebt het lef om de juiste vragen te stellen. Je bent scherp en durft aan te spreken. Je blijft in verbinding met je samenwerkingspartners, ook als het schuurt. Als anderen het niet meer weten, dan pak jij de casus op. Je gaat graag zelfstandig op zoek naar antwoorden. Van puzzelen en het zoeken naar oplossingen krijg je veel energie. Scholen weten je goed te vinden. Dit vraagt van jou ook dat je je grenzen makkelijk aangeeft. Dat je zaken terug kunt leggen en anderen aan durft te spreken op de professionaliteit. Grenzen bewaak je goed. Ook die van jezelf. Je vraagt makkelijk hulp en durft naar je eigen handelen en functioneren te kijken. Je kan in verbinding zijn en blijven met je samenwerkingspartners, ook als het schuurt.

Onbevooroordeeld
In deze functie heb je te maken met heel veel verschillende mensen met diverse achtergronden en belangen. Denk aan ouders en aan samenwerkingspartners. Hier krijg je energie van! Je hebt een open blik. Voor jou is elk verhaal een nieuw verhaal met als gemene deler dat je ervan uitgaat dat alle ouders en samenwerkingspartners het beste willen voor het kind.

Onafhankelijk adviseur
Je bent een stevige gesprekspartner en bewust van je onafhankelijke rol. Je stelt je belangeloos op naar de casussen en trajecten. Je laat je niet snel meeslepen. Je hebt natuurlijk overwicht in gesprekken. De rol als specialist en adviseur past je goed. Je hebt een overstijgende blik en maakt makkelijk de vertaalslag van de opgedane kennis naar beleid. Ook heb je een groot aanpassingsvermogen. Je werkt graag in een omgeving waar niet alles vaststaat en je kan goed met veranderingen kan omgaan.

Wat heb je in huis?
Jij bent de expert die gewend is om aanwezig te zijn bij multidisciplinaire overleggen met ouders en professionals. Ervaring in het onderwijs is gewenst, omdat je dan makkelijk kan invoegen. Kom je uit een ander werkveld? Ook dan ontmoeten we je graag.

Aanbod

Werken als onderwijsspecialist betekent je inzetten voor optimale groei en bloei van de leerlingen. Een baan waar je echt iets kan betekenen! Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de kinderen. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. De functie is ingeschaald in salarisschaal 11 van de CAO-PO. De cao kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en je bent elke schoolvakantie vrij! Hybride werken is uiteraard mogelijk.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. We zijn nieuwsgierig naar jou! Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek.

De selectiegesprekken zijn gepland op donderdag 26 oktober.

Geïnteresseerd

Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd? Wil je graag samen met het team gaan bouwen en ontwikkelen? Dan zien wij graag uiterlijk 22 oktober jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.