Projectcontroller Gemeente Dordrecht

Sparringpartner bij complexe en politiekgevoelige grote projecten
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Projectcontroller

Als projectcontroller kun je met je kennis en kunde de organisatie echt verder brengen! Bij de gemeente Dordrecht zijn belangrijke opgaven en grote projecten gepinpoint waaraan jij je bijdrage gaat leveren. Met de agenda 2030 investeert Dordrecht in de kwaliteit van de stad en het welzijn van alle Dordtenaren: een fijne duurzame leefomgeving, uitstekende voorzieningen en een goed vestigingsklimaat.

Als projectcontroller ben je de adviseur en sparringpartner voor de projectmanager/programmadirecteur en de opdrachtgever voor complexe en politiekgevoelige projecten.
Vanuit een positief kritische houding geef je gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van de (brede) projectcontrol. Je beoordeelt voorstellen op financiële haalbaarheid en risico’s en draagt bij aan de opzet en het onderhoud van de projectadministratie en systematisch risicomanagement van de projectbeheersing.

Je bent dé verbindende schakel tussen verschillende organisatieonderdelen, stakeholders en je bent de sparringpartner van het management. Je bewaakt dat opdrachtgever, bestuur en gemeenteraad tijdig, volledig en transparant worden geïnformeerd zodat besluitvorming op de juiste wijze plaatsvindt.
Je toetst het (financiële) handelen aan geldende kaders en richtlijnen. Je geeft advies over (on)mogelijkheden binnen de bestaande wet- en regelgeving en de gemeentelijke kaders en richtlijnen.
Je adviseert over bestuurlijke voorstellen, ontwikkelingen en bijdragen aan de planning & control cyclus. Je adviseert bij geconstateerde gebreken over oplossingen, herstelacties en structurele verbeteringen en weet in voorkomende gevallen tijdig en adequaat te escaleren.

Welke opgaven staan op de agenda?

 • Een belangrijke control-rol in de projecten die bijdragen aan de (stedelijke) ontwikkeling, waarbij je een belangrijke sparringpartner bent van het verantwoordelijke management.
 • Een belangrijke P&C-rol in het project en het meebouwen aan het professionaliseren van de P&C-taak.
 • Samen met je collega-projectcontrollers ontwikkelen van een dashboard om de projectrapportages te verbeteren. Tevens ontwikkel je samen rapportages ‘Grote Projecten’ ten behoeve van management, College en Raad.

Profiel

Het team Planning & Control  is volop ontwikkeling en in beweging en wordt uitgebreid om optimaal bij te dragen aan de grote ambities van de stad. Het team van 20 medewerkers is enthousiast, zelfstandig en vakkundig. Ze voelen zich zowel individueel maar ook als team verantwoordelijk voor alle P&C taken. Binnen het team zijn er momenteel twee senior- en drie juniorcontrollers, deze kunnen overigens ook deels worden ingezet als P&C-adviseur en bijdragen aan de P&C-producten.

Er wordt flink geïnvesteerd in de expertise van de mensen, in innovatie en professionalisering.  Het team werkt nauw samen met het team van Strategie & Control (business control en audit) en het Centraal Bedrijfsbureau. Planning & Control bestaat grofweg uit vier onderdelen: projectcontrol, advisering van het bestuur en organisatie op de uitvoering van de agenda Dordrecht 2030, de begroting en het Politiek Akkoord, coördinatie van de P&C-cyclus en brede financiële advisering en kaderstelling. Verandering en optimalisatie is noodzakelijk om de P&C organisatie op een hoger plan te tillen zodat aan de enorme groeiambities de goede follow-up gegeven kan worden. Een mooi traject waarin jij dus je rol kunt pakken en je jouw waarde en kwaliteit kunt gaan toevoegen. Er wordt nagedacht over de herinrichting van de complete financiële kolom; ook daarbij word je betrokken.

Wat neem je mee:

 • Je hebt een afgeronde hbo en/of wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring in een vergelijkbare functie met actuele kennis van gebiedsontwikkeling/binnenstedelijk ontwikkelen, gemeentelijke financiën en regelgeving, zoals het BBV (Besluit Begroting & Verantwoording), aanbestedingsbeleid, staatssteun en andere wettelijke aspecten.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen waarbij je in staat bent het gehele werkveld te overzien en tegelijkertijd heb je het lef om anders te denken en te doen.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en bent bekend met de GROTICK-onderdelen.
 • Je beschikt over stevige adviesvaardigheden en stakeholdermanagement en weet anderen hierin mee te nemen en te overtuigen.
Initiatiefrijk Rolvast Verbinder Communicatief Proactief Netwerker Aanpakker Organisator Strategisch Adviseur Oplossingsgericht Vasthoudend Visionair Coach Lef

Over de organisatie

Gemeente Dordrecht

Dordrecht is één van de oudste steden van Nederland en kent een rijke historie. In de gemeente wonen circa 120.000 inwoners en dat aantal wordt in de toekomst flink uitgebreid. Er liggen enorme ambities op het gebied van ruimtelijke groei en ontwikkeling, klimaat, duurzaamheid en het sociaal domein. Link: Agenda Dordrecht 2030. Bijna de hele organisatie is met dit omvangrijke meerjarenplan aan de slag en vanuit de audit functie zit je hier met je neus bovenop.

Aanbod

De gemeente Dordrecht biedt je een mooie en uitdagende baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur (4×9 uur is bespreekbaar) om een goede balans te hebben tussen privé en werk. Als dit van beide kanten bevalt mag je rekenen op een vaste aanstelling.
 • Beloning volgens CAO gemeenten schaal 12.
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Daarnaast ontvang je een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 144 uur) of uitruil woon-/werk kilometers of de aanschaf van een nieuwe fiets. Het bedrag uit laten betalen kan ook.
 • Verder kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting, en een reiskostenvergoeding bij het werken op kantoor of thuiswerkvergoeding bij thuiswerken.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen. Ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden.

Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. De gemeente Dordrecht hecht zeer aan diversiteit en gelijke kansen.

Procedure

De begeleiding van deze werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het sturen van je cv en motivatie. Als je wordt uitgenodigd op ons kantoor in Veenendaal (of online) gaan we in op je talent, waar je energie van krijgt, wat je drijft en wat het team en de organisatie nodig hebben. Samen komen we tot de conclusie bij wederzijds interesse of het zinvol is om met de selectiecommissie in gesprek te gaan. Het streven is de procedure met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben jij de inspirerende ontwikkelaar? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Micha van Aart (06-4639 0312) en Helga Bijker (06-2269 8599) begeleiden deze opdracht. Bel gerust voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.