Rector Beatrix College voor Stichting SOVOT

Ruimdenkende en doelgerichte bruggenbouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Beatrix College - Stichting SOVOT

Het Beatrix College is een openbare school voor vmbo tl, havo, atheneum, tweetalig havo en atheneum en 5M ‘Anders Leren’. Het Beatrix College ligt in het hart van de wijk De Reeshof. Op het Beatrix College staat de leerling en zijn leerproces centraal. De school helpt leerlingen het maximale uit zichzelf te halen.

Je in brede zin ontwikkelen. Dat is de missie van het Beatrix College. Deze missie kan worden samengevat met de woorden: betrokken, betrouwbaar en bevlogen. Die missie komt overal terug. De docenten van het Beatrix College zijn respectvol en interactief naar en met elkaar. Je kunt tenslotte alleen leren als je je comfortabel en veilig voelt. Leren begint ook met nieuwsgierigheid. De leraren willen ‘het vuur aanwakkeren in de leerling’.

ERVARINGEN VOOR HET LEVEN

Wij weten niet hoe de toekomst eruitziet. Toch gaat het Beatrix College alle leerlingen voorbereiden op het leven straks. Hier doet de leerling onmisbare kennis en ervaringen op voor de toekomst. Dat nemen we bij het Beatrix College heel serieus: Wij willen álle leerlingen een goede start in het leven geven.

We zien de leerling
Dus zijn onze docenten goed in hun werk: het overbrengen van kennis en vaardigheden. Onze docenten herinneren zich nog dat ze zelf jong waren en snappen dat je soms stevig afgeleid kunt zijn door persoonlijke omstandigheden. Ze weten hoe ze de leerling daarbij kunnen helpen, zodat deze zo goed mogelijk het onderwijs kan blijven volgen. Uiteindelijk wil elke leerling het eindexamen halen en de stap zetten naar het vervolgonderwijs dat het beste bij hem past.

Mooie cijfers én gelukkig zijn
In de loop van de schooltijd op het Beatrix College zorgen we er samen voor dat de leerling de benodigde ‘know how’ krijgt om succesvol eindexamen te doen. We gunnen de leerling hierbij ook een tijd vol belevenissen, ervaringen en herinneringen. Een tijd waarin geleerd wordt om door te zetten, samen te werken, vrienden te maken, problemen op te lossen en jezelf van je beste kant te laten zien. Want wiskunde en taal zijn goed en nuttig, maar zonder sociale vaardigheden en zelfvertrouwen kom je er niet ver mee.

Dat zijn onze prioriteiten op het Beatrix College voor ongeveer 2.000 leerlingen.

Functie

Rector Beatrix College

Van een prachtige school voor de wijk naar een uitmuntende school voor Tilburg en omgeving. Dat is de opdracht die centraal staat. Er is een uitstekende basis met innovatief onderwijs en onderwijs op maat. Deze stappen door ontwikkelen, de school meenemen naar het speelveld buiten in de wereld en daarbij de onderlinge verbindingen versterken. Elkaar zien, de professionals herkennen en erkennen en verantwoordelijkheid laten nemen. Vanuit die samenwerking leren en ontwikkelen, voor iedereen. Dat start met een sterkere onderlinge professionele betrokkenheid en verbondenheid in de school en gaat vloeiend over naar betrokkenheid en verbondenheid met de ouders, de wijk, Tilburg en de regio. Het mag een maat groter om de school te verrijken, met een open mind, het oordeel even uit te stellen en nieuwsgierig te zijn naar de ander.

In deze fase van het Beatrix College past de verbinding, het aanspreken van elkaar en nog meer één school zijn. Focus aanbrengen op de onderwijsontwikkeling en iedereen meenemen in de keuzes. Met het volle behoud van de goede sfeer, de goede onderwijsinhoud en de goede resultaten. Voor de nieuwe rector een uitdaging om met elkaar weer een volgende sprong te maken.

Als rector van het Beatrix College heb je verschillende rollen:

  • binnen de school ben je zichtbaar, stimuleer, inspireer en spoor je de ander aan zijn/haar talenten optimaal te benutten. Elkaar vinden en verrijken, samenwerken, niemand uitsluiten. Je weet wat er speelt en hebt oog voor collega’s en leerlingen;
  • je bent eindverantwoordelijk voor de school en tevens sparringpartner op verschillende niveaus. Van leerling tot bestuur. Je bent toegankelijk en de vanzelfsprekende gesprekspartner;
  • je kijkt naar nieuwe onderwijsontwikkelingen, de veranderlijke (onderwijs)markt en andere maatschappelijke uitdagingen. Je haalt buiten naar binnen om de school te laten groeien. Daarbij heb je altijd het belang van de leerling voor ogen;
  • jouw leiderschap zorgt voor scherpte op de basiskaders van onderwijs en pedagogiek, zorgt voor focus, keuzes, een prettige sfeer en natuurlijk voor zichtbare resultaten voor leerlingen, ouders en medewerkers;
  • je levert als lid van het Directieteam van SOVOT een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen en het beleid van de hele stichting.
Communicatief Betrokken Open minded Zichtbaar Netwerker Doelgericht Teamspeler Stimulerend Nieuwsgierig

Profiel

Ruimdenkende en doelgerichte bruggenbouwer

Ruimdenkend

Dat bedoelen we echt tweeledig, ruim als in de wereld en ruim als in open staan voor iedereen. Inclusief en samen, binnenhalen van buiten en vervolgens samen groeien. Dat is niet vrijblijvend bij jou. Met als doel dat leerlingen en collega’s elkaar zien, elkaars talenten ontdekken en elkaar ontwikkelen. Jij sluit mensen in en niet uit en vraagt anderen dit ook te doen. Jij omarmt de openbare gedachte en durft dat uit te bouwen in Tilburg.

Doelgerichte bruggenbouwer

Bruggen bouw jij, in de school en buiten de school. Je helpt door je nieuwsgierigheid naar de ander en het stimuleren van het onderzoek. Je brengt de school naar buiten en nieuwe inzichten naar binnen. Om daarna samen verder te bouwen, begripvol naar het verleden en koesterend voor al het goede dat aanwezig is. Als leider zet je daarin de ingeslagen weg koersvast door. Neem je mee, leg je uit en betrek je de ander. Maar help je ook met kiezen en niet doen, liefdevol begrenzen noemen we dat. Hierdoor wordt zichtbaar en herkenbaar waar de school voor staat en welke resultaten zijn behaald, binnen en buiten. Dat doe je met een doel voor ogen, de school een interessante en inspirerende plek maken voor alle leerlingen, binnen en buiten de wijk.

Wat neem je mee? 

We zijn op zoek naar een echte persoonlijkheid met een natuurlijk stijl van leiderschap, verbindend en laagdrempelig. Iemand die talenten en kansen ziet en deze aan elkaar weet te verbinden. Je neemt mensen mee in de richting die je met elkaar gekozen hebt, durft keuzes te maken en te sturen. Daarbij gaat het niet om jou of jouw mening maar wat nodig is om het doel van de school te halen. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld, bezit je de nodige sensitiviteit en ben je een goede netwerker (intern en extern). Je hebt leidinggevende ervaring in een eindverantwoordelijke functie en je hebt aantoonbaar teams naar een hoger plan gebracht.

Aanbod

Vol passie werken aan kansengelijkheid

Een zeer afwisselende en uitdagende functie als rector van een bijzonder mooie middelbare school in Tilburg. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de leerlingen. Voor deze positie biedt SOVOT een prima arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO-VO. Het betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling. Er wordt gezorgd voor een gedegen inwerkprogramma en er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te versterken.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op maandag 23 januari waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op donderdag 26 januari waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op maandag 30 januari waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 februari af te ronden.

Geïnteresseerd

Ga jij voor inclusief onderwijs?

Ben je geïnteresseerd in deze mooie uitdaging bij deze bijzondere school? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 15 januari tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Martine van der Velpen (06-50603351) die de werving begeleidt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.