Rector Citadel College voor @voCampus Nijmegen

Een warm en toegankelijk onderwijsmens met een zakelijke inslag
Locatie: Nijmegen
Organisatie |

Citadel College @voCampus Nijmegen

Fijn dat je er bent!

Welkom op het Citadel College. Bij ons ontdek je je talenten, leer je jezelf beter kennen en krijg je alle ruimte om je van je beste kant te laten zien. Leren groeien en schitteren noemen wij dat. Dat geldt voor leerlingen en dus ook voor medewerkers. Dat zit in ons jonge DNA. Het Citadel College bestaat sinds 2007 en is dus een jonge, moderne school met een relatief jonge populatie docenten. Ooit begonnen we klein, maar intussen zijn we een scholengemeenschap met zo’n 1.400 leerlingen en momenteel 200 medewerkers op twee locaties. Nog steeds zijn we de school waar iedereen elkaar kent. Met dank aan een sterk mentoraat en onze bewuste keuze om leerlingen in al hun facetten te zien en te kennen.

Eigenaarschap
Het Citadel College is een school met oog voor de verschillende talenten en leerbehoeften van haar leerlingen. Onze aanpak is persoonlijk en resultaatgericht, ons onderwijs uitdagend en vernieuwend. Op onze school krijgen niet alleen leerlingen alle ruimte om zich te ontwikkelen, maar ook onze docenten geven we de kansen en middelen om verder te groeien en eigenaar te zijn van hun leerproces.

Je leert, je groeit, je schittert
We bereiden leerlingen optimaal voor op hun diploma en de periode erna, waarin ondernemingszin en een onderzoekende houding nodig zijn om mee te groeien met onze snel veranderende wereld.

Leerlingen die het Citadel College met een diploma verlaten, hebben geleerd en zijn gegroeid: ze hebben zelfkennis en sociale vaardigheden, kunnen keuzes maken, zijn kritisch en weten waar hun krachten en drijfveren liggen.

Functie | Rector

Als rector heb je verschillende rollen:

Binnen de school stimuleer, inspireer en spoor je de ander aan zijn/haar talenten optimaal te benutten. Je weet wat er speelt en hebt oog voor collega’s. Je bent eindverantwoordelijk voor de school en tevens sparringpartner op verschillende niveaus. Je kijkt naar nieuwe onderwijsontwikkelingen, de veranderlijke markt en andere maatschappelijke uitdagingen. Daarbij heb je altijd het belang van de leerling voor ogen. Je levert als lid van het directieteam van @voCampus in Nijmegen een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen en het beleid van de hele groep in de regio Nijmegen.

Citadel College staat natuurlijk voor uitdagingen. Mooie onderwijsvernieuwingen Lumen en Onderweg vragen vasthouden en doorzetten. Ruimte, autonomie en eigen regie zijn belangrijke pijlers van het Citadel College. De goede balans vinden is de uitdaging. Samenwerking is zo’n uitdaging op twee locaties en met de verschillende werkwijzen. Realiseren, organiseren en verantwoorden is zo’n andere uitdaging. Je hoeft bij het Citadel College de vernieuwing niet te brengen; meer helpen de vernieuwingen te bestendigen.

Natuurlijk kent ook Citadel College de uitdagingen van Nijmegen en de landelijke politiek. Overaanbod van scholen, de krappe arbeidsmarkt, wegvallende NPO-gelden, etc.

Dat doe je allemaal niet alleen, maar samen met een jong en sterk team van medewerkers, een groeiende woonomgeving in Lent en een sterk onderwijsaanbod voor de nieuwe leerling. Plus de kansen die @voCampus biedt, de samenwerking met collega-scholen en collega-rectoren.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Aandacht Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Open Inspirerend
Profiel | Een warm zakelijk zichtbaar onderwijsmens

Warm zakelijk

Jij snapt dat leren gaat met vallen en opstaan, eigen regie, eigen ruimte. Dat geldt voor de leerling en ook voor de medewerker. Jij snapt ook dat ruimte zonder kaders geen ruimte is. Hoe doe je dat? Hoe creëer je samen de ruimte en bepaal je ook samen de kaders. Waar kan het scherper, waar kan het losser. Zakelijk, want je wil wat bereiken, zichtbaar voor iedereen en voelbaar voor elke leerling. Warm, want de dialoog kan altijd in de relatie. Maar hij mag wel scherp. Verantwoording, naar elkaar, maar ook naar de stakeholders, ouders, bestuur, collega-rectoren.

Zichtbaar onderwijsmens

Het gaat om de groei van leerlingen, ze echt zien en laten schitteren. Een zichtbaar onderwijsmens omarmt deze passie. Laat de school schitteren en geeft ruimte aan alle talenten om dat te kunnen doen. Snapt de passie die ook soms de valkuil is. Helpt met goed organiseren en inrichten. Spreekt aan op de kaders en kan zo zorgen voor de rust die in de ruimte ook nodig is. Je bent ook zichtbaar, naar binnen en naar buiten, communicatief prettig en duidelijk. Fijn vertellen, vaststellen en dan ook vasthouden.

Als rector weet je wat er moet gebeuren om een school op een gezonde manier draaiende te houden en deel je transparant de inzichten en de eventuele consequenties voor de school en de medewerkers. Je brengt ervaring mee als leider in het (brede) onderwijs met oog voor een goede basis op financiën en personeel. Je hebt een academisch werk- en denkniveau.

Aanbod | Pak jij ons aanbod aan?

Een zeer afwisselende en uitdagende rol als rector van een prachtige middelbare school in Nijmegen met een enthousiast en creatief team. Voor deze rol biedt @voCampus een prima arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO-VO. Daarnaast een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Procedure | Eerst onbevangen ontmoeten en dan doorgaan

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op woensdag 12 april waarin je in drie korte gesprekken met zeer kleine commissies kennismaakt met je collega’s, maar vooral de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op vrijdag 14 april waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op dinsdag 18 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 mei af te ronden.

Geïnteresseerd | Ga jij met passie voor het Citadel College?

Ben je geïnteresseerd in en pas je in de uitdaging? Dan zien wij graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 3 april jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Johannes Arets (06-1026 0480) die de werving begeleidt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.