Regiodirecteur Midden Nederland voor Humankind Kinderopvang en ontwikkeling

Plezierige navigator, open-minded
Locatie: Leusden
Organisatie |

Humankind

Aangenaam. Wij zijn Humankind.

Wij zijn vernieuwers met een droom. Een kind dat opgroeit tot een krachtige volwassene, maakt onze wereld mooier. Daarom hebben we maar één doel: optimale groei en bloei van ieder kind. Jij kunt ons daarbij helpen. Met jouw passie, jouw inzichten en jouw hart voor kinderen. Want Jij Telt!

“Het is nooit saai, elke dag is anders.”

Humankind is de grootste organisatie zonder winstoogmerk en een toonaangevend partner op het gebied van kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland. Humankind gelooft dat de context waarin kinderen opgroeien bepalend is voor hun geluk, gezondheid, gedrag en hun (talent)ontwikkeling. Zij realiseren een blijvende positieve impact op het leven van ieder kind door binnen hun lokale leefomgeving samen te werken met betrokken partijen op basis van hun pedagogische visie en expertise. De pedagogische visie is toonaangevend en gebaseerd op humanistische waarden. Humankind staat voor “Groei en bloei van ieder kind” en dat vraagt om gedreven medewerkers die voorop willen gaan in ontwikkelingen en durven te pionieren. In een samenleving, waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Innoveren, stimuleren, faciliteren en partijen samen brengen. Dat doet Humankind zowel lokaal als landelijk.

“Niet alleen de kinderen, ook de medewerkers mogen groeien.”

Op bijna 500 locaties zetten ongeveer 4.000 medewerkers zich in voor de missie van Humankind. Groeien kan een kind overal, maar écht tot bloei komen? Daar is meer voor nodig. Bij Humankind kan en mag daarom veel. Zelf ervaren, ontdekken, beslissen én fouten maken, zodat vandaag wél kan, wat gisteren nog niet lukte. Dat geldt voor de kinderen maar ook voor de medewerkers van Humankind. Als lerende organisatie staat samenwerken, meepraten, meebeslissen en ontwikkelen voorop. Zorgvuldigheid, veiligheid en aandacht voor elkaar is merkbaar en voelbaar, intern en extern. Inclusie en participatie van en voor iedereen.

Klik hier voor meer informatie over Humankind als werkgever.

Functie | Regiodirecteur Midden Nederland

Nieuwe structuur en diversiteit

Een stevig fundament en gepassioneerde en gecommitteerde medewerkers hebben ervoor gezorgd dat de organisatie is gegroeid en de coronatijd goed is doorgekomen. Humankind wil nu gaan bouwen op dat stevige fundament, met meer ruimte voor ontwikkeling, groei, innovatie en plezier. Dichterbij in de regio en meer tijd voor aandacht voor elkaar. Humankind telt 4 clusters met daarbinnen in totaal 10 regio’s aangestuurd door een directeur. De regiodirecteur is leider, manager, coach, relatiebeheerder en sparringpartner. Je valt direct onder de clusterdirecteur, je geeft leiding aan de vestigingsmanagers en bent indirect verantwoordelijk voor ongeveer 300 medewerkers.

De functie van regiodirecteur is een zelfstandige rol waarbij je als een maatschappelijke ondernemer opereert. Omdat Humankind een grote landelijke organisatie is zonder winstoogmerk, is er ruimte om te bewegen en keuzes te maken om het juiste te doen voor elk kind. Echt te werken aan relevante actuele vraagstukken als kansengelijkheid en een inclusieve samenleving.

Binnen het cluster West is een vacature in de regio Midden-Nederland. In deze regio speelt de grote stedenproblematiek versus de kleinere steden en dorpen. Uitbreiding door nieuwbouw en overnames, de integrale huisvesting met onderwijs en het veranderende politieke landschap zijn thema’s die de komende jaren spelen. Daarnaast staan de volgende ontwikkelingen en opgaves in deze regio centraal:

  • heldere structuur met duidelijke (lange termijn) doelstellingen en verwachtingen
  • het verder versterken van een financieel gezonde regio
  • uitbouwen en verstevigen van de marktpositie (inhoud en omvang) in de regio
  • vanzelfsprekende en zichtbare samenwerkingspartner voor ketenpartners
  • de “top” werkgever in de regio zijn en daarom bekend staan
  • het verder ontwikkelen van de kwaliteit van het pedagogisch aanbod, van de bedrijfsvoering en van de medewerkers
  • plezierige en open aanspreekcultuur
  • kindparticipatie en kind-inclusie staat en is geïmplementeerd
Lerend Sensitief Communicatief Karakteristiek Samenwerkend Coachend Lef Energiek Ondernemend Relationeel Aansprekend Blij Besluitvaardig
Profiel | Plezierige navigator, open-minded

Navigator M/V: Iemand die koers en positie bepaalt.

Je houdt koers en mensen aan hun afspraken, maar bent ook zelf goed aanspreekbaar. Daarin vervul je een voorbeeldrol. Je stuurt op verantwoordelijkheid, in vertrouwen en vrijheid, binnen duidelijk gestelde kaders. Met altijd het doel voor ogen, optimale groei en bloei van ieder kind. Je herkent het talent en weet dit goed te faciliteren. Met een onderzoekende houding durf je jouw oordeel uit te stellen maar ook de vinger op de zere plek te leggen. Je geeft kop en staart aan zaken, brengt focus aan. Je hebt oog voor het proces en het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt. Daarbij breng je scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt helder uit waarom, naar je gehele omgeving zodat draagvlak ontstaat.

Je bent een plezierige leidinggevende die er is voor de ander. Door vragen te blijven stellen, ruimte te geven voor reflectie en samenwerking te organiseren en te faciliteren. Ook onder druk blijf jij aandacht geven aan de mensen om jou heen. Jij creëert de sfeer waarin werken samengaat met plezier. De sfeer waarin professionaliteit en ontwikkeling centraal staan en de hectiek van iedere dag plezierig wordt. Van groei naar bloei. Ook voor jezelf, want iedereen telt!

Open-minded: met open geest, met open blik, ruimdenkend.

Dat bedoelen we echt tweeledig, open als in de wereld en open staan voor iedereen. Inclusief en samen, binnenhalen van buiten en vervolgens samen groeien. Dat is niet vrijblijvend bij jou. Met als doel om voor het kind de goede dingen te doen, intern en extern. Jij sluit mensen in en niet uit en vraagt anderen dit ook te doen. Dit geeft ruimte voor eigenheid, verbinden en samen bouwen van nieuwe bruggen. In de ontmoeting met anderen zorg jij met trots voor blijvende impact. Mensen werken graag met jou samen, nodigen jou uit om jouw expertise en open blik. Zo bouw je aan de regio en aan Humankind als partner voor het opgroeiende kind.

Wat breng jij mee

Je hebt een duidelijke eigen persoonlijkheid en durft jezelf te zijn. Jij wilt eindverantwoordelijkheid dragen voor een regio en hebt ervaring met indirect integraal leiderschap. Jij brengt ook bedrijfsmatige kennis en inzicht mee. Je (her)kent de complexiteit van de functie en de kinderopvang en hebt een visie op de (toekomstige) ontwikkeling van de sector. Je houdt van een zelfstandige rol waar prioriteren, besluiten nemen en slim organiseren van jou gevraagd wordt. Daarbij mag je ook zelf nog wat te leren hebben.

Aanbod | Werken aan gelijke kansen voor elk kind

Werken bij Humankind betekent je inzetten voor optimale groei en bloei van ieder kind. Met hart, hoofd en handen. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de kinderen. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. De regiodirecteur krijgt behalve fantastische collega’s ook een prima arbeidsvoorwaardenpakket en eindejaarsuitkering (3%). Je wordt ingedeeld in de CAO Kinderopvang schaal 13. Er wordt gezorgd voor een gedegen inwerkprogramma en er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te versterken.

Procedure | Gericht op persoonlijkheid, ontmoeten en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op 13 juni waarin je in twee/drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op 16 juni waarin ruimte is voor de dialoog en diepgang.
Show op 20 juni waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor de zomervakantie 2023 af te ronden.

Het maken van een assessment is onderdeel van de procedure.

Geïnteresseerd | Jij telt!

Herken jij je in het profiel en in de ambities van Humankind? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door voor 5 juni 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk is Martine bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Regiodirecteur Midden Nederland
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.