Coach

APELDOORN EN BEEKBERGEN
Organisatie |

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar  ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 8 locaties (5 woonzorgcentra en 3 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom  van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek  naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor  onze  medewerkers  aan  de bevindingen.

Atlant is ambitieus, we willen  die  topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een  grote rol spelen. We werken  hard, maar we hebben  ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

KV_Opdrachten_Atlant
Functie | Regisseurs kwaliteit & veiligheid

Atlant streeft ernaar om elke dag een stapje dichter bij haar visie “wij geven ruimte” te komen. Daarom wijzigt zij de ondersteunende structuur op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Er wordt gestart met (decentrale) kwaliteitsteams in de locaties en met een vernieuwde regiegroep kwaliteit & veiligheid en de bijbehorende commissies (deze houden zich met thema’s bezig als medicatie veiligheid, etc.) zij zijn beleidsvormend en zorg voor kennisdeling. Ook worden er op een nieuwe manier verbetervoorstellen opgesteld en gevolgd.

Met twee regisseurs kwaliteit & veiligheid wil Atlant, onder aansturing van de bestuurssecretaris (MT-lid), een team creëren dat de aangepaste structuur rondom kwaliteit en veiligheid als ook de nieuwe kwaliteitsteams op locaties een vliegende start gaan geven. Als regisseur kwaliteit & veiligheid heb je dan ook een belangrijke, enthousiasmerende rol om deze verandering Atlantbreed te implementeren en te doen slagen.

Je bent -samen met je directe collega- voor Atlant het onmiskenbare aanspreekpunt inzake kwaliteit & veiligheid, je vormt de brug tussen beleid en uitvoering en bent zowel inhoudelijk als procesmatig de spin in het web. Je kent de vraag en de ervaringen van onze cliënten, weet wat er speelt in onze teams, bij collega instellingen en in de markt. Je signaleert dilemma’s tussen de dagelijkse praktijk en de behoefte van de cliënt en/of de visie van de organisatie. Van daaruit stel je beleid en werkprocessen op en krijg je op persoonlijke kracht mensen in beweging. Je bent bovendien de drijvende kracht voor het cyclisch leren in de organisatie, waardoor alle medewerkers binnen Atlant hun kwaliteitsbewustzijn verhogen en daarnaar handelen. Om dat te realiseren sluit je aan bij de locaties van Atlant en werk je nauw samen met o.a. de directeur zorg, behandelaren, medewerkers uit de zorg en teamleiders.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Ondersteunen en coachen van de kwaliteitsteams op locaties bij het cyclisch leren.
 • Ondersteunen bij het systematisch genereren van informatie uit de organisatie, deze analyseren en omzetten in verbeteringen.
 • Adviseren van leidinggevenden m.b.t. kwaliteit en veiligheid.
 • Opstellen van het kwaliteitsplan en kwaliteitsverslag en vanuit het eigen vakgebied bijdragen aan de totstandkoming van stukken m.b.t. de planning en control cyclus.
 • Bijstellen van kwaliteitsbeleid en de verbetercyclus b.v. opgedane ervaringen.
 • Opstellen en bijstellen van documenten in het kwaliteitshandboek in samenspraak met betrokkenen.
 • Plannen en organiseren van interne en externe audits en initiëren van verbetervoorstellen o.b.v. de audits.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Verbindend, analyserend en inspirerend

Je beschikt over een afgeronde HBO of Master opleiding op het gebied van zorg, beleid, organisatie en management. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen de (langdurige) zorg.

Dit typeert jou:

 • Onafhankelijk denker en doener, enthousiast en overtuigend.
 • Verbinder, coach en in staat om mensen te mobiliseren.
 • Analytisch, procesmatig en gestructureerd, doel- en restultaatgericht.
 • Uiteraard begrijp jij hoe alles in elkaar grijpt en welke risico’s er zijn.
 • Je bent een goede schrijver.
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

Regisseurs kwaliteit & veiligheid
Vast
28-32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.