Leider

OMGEVING AMSTERDAM
Organisatie |

stichting openbaar primair onderwijs

De school is een echte dorpsschool. 200 kinderen en een team van 15 medewerkers. De school valt onder een middelgrote regionale stichting met een eenhoofdig bestuur en een kleine, centrale staf. De kleinschaligheid, betrokkenheid en korte lijnen zijn een kenmerk van de school. De stichting is gestart met een professionaliseringsslag en onderwijsvernieuwingstraject dat start met basis op orde en verbinding en betrokkenheid vergroten.

Functie | Schooldirecteur

De directeur is eindverantwoordelijk voor de school en geeft direct leiding aan het team. De school is afgelopen jaren achteruit gegaan. Zowel de onderwijskwaliteit als het imago als het functioneren van het team. Alles draagt de kenmerken van een sterk verwaarloosde organisatie. In overleg met het bestuur is gekozen om deze opdracht door een ervaren (interim) schooldirecteur te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk voor de kinderen om stevig in te grijpen maar ook snel te kunnen bouwen. Om de veranderingen ook te kunnen realiseren, is voor een periode van 2 jaar gekozen. 

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Krachtige leider en veranderaar

Je hebt ervaring met verwaarloosde organisaties, bent thuis in het primair onderwijs en kunt en durft in te grijpen zonder uit relatie te stappen. Kennis van en ervaring met onderwijsontwikkelingen/inspectiekaders in het primair onderwijs is noodzakelijk voor deze opdracht. Je bent op basis van aantoonbare leiderschapskwaliteiten in staat om met een nuchtere, vasthoudende maar ook aanspreekbare stijl in goede verbinding te staan met kinderen, ouders en de stichting. Iemand die de kracht en de professionele cultuur terugbrengt door mee te doen en aan te spreken, door uit te dagen en strak te organiseren. Je bezit overtuigingskracht, uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en sturend vermogen.

De duur van de opdracht is 2 jaar voor gemiddeld 4 dagen per week en start zo spoedig mogelijk. Dit is een fase opdracht, het contract kan in loondienst met een opslag of op interim basis met een maandtarief. Graag in je reactie aangeven welke variant je voorkeur heeft en welk bedrag je nodig hebt.

Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.