Senior Adviseur Planning & Control voor de Gemeente Dordrecht

Coördinerend Senior Adviseur, die initiatieven neemt, professionaliseert en verbetert
Locatie: Dordrecht
Functie | Senior Adviseur Planning & Control

De Senior Adviseur Planning & Control werkt vanuit de eigen ambities en persoonlijke ontwikkeling aan de ambities van de gemeente Dordrecht, waarbij de Planning & Control-cyclus leidend is voor de visie, innovatie en strategie. Met jouw kennis en kunde breng je de organisatie echt verder! Bij de gemeente Dordrecht zijn belangrijke opgaven gepinpoint waaraan jij jouw bijdrage gaat leveren. In grote lijnen gaat het om het doorontwikkelen en professionaliseren van de adviesfunctie van de afdeling.

Welke opgaven staan op de agenda?

 • De eerste prioriteit ligt bij het ontwikkelen van de financiële kaders en beleid, rekening houdend met onder meer de kaders en ontwikkelingen bij het Rijk en de provincie. Met als basis de nieuwe financiële verordening spelen vraagstukken zoals het verbeteren van de planning & control (zowel qua proces als qua inhoud), welk weerstandsvermogen is van belang, hoe is de relatie met de (financiële) risico’s, wat zou een goed investerings- en afschrijvingsbeleid zijn? En tenslotte hoe gaan we om met onderhoudsvoorzieningen?
 • Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de verdere professionalisering en de verbetering van de adviesfunctie. Als senior adviseur ben je de contactpersoon voor één of meerdere clustermanagers of directeuren, die integraal verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van beleid en daarover -incl. de financiën en risico’s- informatie leveren voor de Planning & Control-producten. Meer éénduidigheid in de adviesrol is wenselijk, waarin je vanuit een concernbrede visie beoordeelt. Je behoudt hierdoor goed overzicht.
 • Tevens is er aandacht voor de eigenaarsrol/governance van verbonden partijen en de zorg voor de borging van de kennis over vennootschapsbelasting in het team.
Profiel

Het team Planning & Control is volop ontwikkeling en in beweging en wordt uitgebreid om optimaal bij te dragen aan de grote ambities van de stad. Het team van 20 medewerkers (waarvan momenteel vier senior adviseurs Planning & Control) is enthousiast, zelfstandig en vakkundig. Ze voelen zich zowel individueel maar ook als team verantwoordelijk voor alle Planning & Control-taken en de financiële gezondheid van de stad.

Er wordt flink geïnvesteerd in de expertise van de mensen, in innovatie en professionalisering. Het team werkt nauw samen met het team van Strategie & Control (waaronder business control en audit) en het Centraal Bedrijfsbureau. Planning & Control bestaat grofweg uit vier onderdelen: projectcontrol, advisering van het bestuur en organisatie op de uitvoering van de begroting en het Politiek Akkoord, de coördinatie van de Planning & Control -cyclus en brede financiële advisering en kaderstelling. Verandering en optimalisatie is noodzakelijk om de Planning & Control-organisatie op een hoger plan te tillen zodat aan de enorme groeiambities de goede follow-up gegeven kan worden. Een mooi traject waarin jij dus je rol kunt pakken en je jouw waarde en kwaliteit kunt gaan toevoegen.

Er wordt nagedacht over de herinrichting van de complete financiële kolom; ook daarbij word je betrokken.

Wat neem je mee:

 • Je hebt een afgeronde HBO- en/of WO-opleiding (bedrijfseconomie/control) met meerdere jaren ervaring in Planning & Control;
 • Je bent geïnteresseerd in het openbaar bestuur met een focus op het lokaal bestuur;
 • Het is een pré als je actuele kennis van de gemeentelijke financiën hebt (BBV) of de bereidheid om je hierin te verdiepen en je de materie eigen te maken;
 • Je hebt een sterk ontwikkeld organisatorisch vermogen en je kunt inhoudelijke argumenten zowel mondeling als schriftelijk goed overbrengen;
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en je voelt je comfortabel in een bestuurlijke omgeving in verandering;
 • Je houdt ervan om jezelf uit te dagen, waarbij je stijl gericht is op samenwerking.
Initiatiefrijk Rolvast Verbinder Communicatief Proactief Netwerker Aanpakker Organisator Strategisch Adviseur Oplossingsgericht Vasthoudend Visionair Coach
Organisatie |

Gemeente Dordrecht

Dordrecht is één van de oudste steden van Nederland en kent een rijke historie. In de gemeente wonen circa 120.000 inwoners en dat aantal wordt in de toekomst flink uitgebreid. Er liggen enorme ambities op het gebied van ruimtelijke groei en ontwikkeling, klimaat, duurzaamheid en het sociaal domein. Link: Agenda Dordrecht 2030.  Bijna de hele organisatie is met dit omvangrijke meerjarenplan aan de slag en vanuit de financiële functie zit je hier met je neus bovenop.

Aanbod

De gemeente Dordrecht biedt je een mooie en uitdagende baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur (4×9 uur is bespreekbaar) om een goede balans te hebben tussen privé en werk. Als dit van beide kanten bevalt mag je rekenen op een vaste aanstelling.
 • Beloning volgens CAO gemeenten schaal 12.
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Daarnaast ontvang je een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 144 uur) of uitruil woon-/werk kilometers of de aanschaf van een nieuwe fiets. Het bedrag uit laten betalen kan ook.
 • Verder kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting, en een reiskostenvergoeding bij het werken op kantoor of thuiswerkvergoeding bij thuiswerken;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen. Ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden.

Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. De gemeente Dordrecht hecht zeer aan diversiteit en gelijke kansen.

Procedure

De begeleiding van deze werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het sturen van je cv en motivatie. Als je wordt uitgenodigd op ons kantoor in Veenendaal (of online) gaan we in op je talent, waar je energie van krijgt, wat je drijft en wat het team en de organisatie nodig hebben. Samen komen we tot de conclusie bij wederzijds interesse of het zinvol is om met de selectiecommissie in gesprek te gaan. Het streven is de procedure met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben jij de inspirerende senior adviseur Planning & Control? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Micha van Aart (06-4639 0312) en Helga Bijker (06-2269 8599) begeleiden deze opdracht. Bel gerust voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

* Opnieuw solliciteren is niet nodig, omdat uw belangstelling al bekend is bij de gemeente Dordrecht. Twijfelt u neem dan telefonisch contact op met Helga Bijker, 06 22 698 599

Senior Adviseur Planning & Control
Vast
32 – 36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.