Senior Beleidsmedewerker – Gemiva

Strategische en verbindende regisseur
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Senior Beleidsmedewerker

De senior beleidsmedewerker is een nieuwe positie binnen Gemiva om de strategische en beleidsmatige slagkracht van de organisatie te vergroten. Je maakt deel uit van het team Beleid, Strategie en Communicatie.

Jij wordt de nieuwe senior beleidsmedewerker bij Gemiva, en jouw rol is cruciaal om onze organisatie op strategisch en beleidsmatig gebied te versterken. We zoeken naar een moderne adviseur die open staat voor samenwerking en een goed gevoel heeft voor timing. Jij luistert écht naar anderen en werkt nauw samen met het Bestuur, de Raad van Toezicht, het management, collega’s op het gebied van beleid, en medezeggenschapsorganen.

Jouw focus ligt op de verdere ontwikkeling van verschillende beleidsterreinen. Als sparringpartner zorg jij voor een bredere kijk, stel je de juiste vragen en draag je bij met je eigen inzichten. Er is al veel expertise binnen de organisatie, maar met jouw scherpe oordeel en alertheid zorg je ervoor dat projecten succesvol worden afgerond, ook door samenwerking buiten de organisatie.

Jij bent actief betrokken bij het onderhouden van contacten met medewerkers en belanghebbenden.

Als persoon ben jij levendig, aanwezig en betrokken, maar behoud je ook een zekere lichtheid. Jij houdt de focus op de kern en het doel en raakt niet verstrikt in details. En uiteraard neem jij ook de verantwoordelijkheid voor enkele complexe dossiers op je – een uitdagende taak!

Hoewel ervaring in het zorgdomein, met name in de gehandicaptenzorg, een pluspunt is, is het belangrijker dat jij beschikt over de juiste competenties en talenten en de bereidheid hebt om je verder te ontwikkelen. We zoeken iemand die van complexe vraagstukken houdt, strategisch en beleidsmatig sterk is, en in staat is om de verbinding te leggen tussen verschillende belanghebbenden en de besluitvorming op bestuurlijk niveau én je hebt een ‘vaardige pen’. Kortom, een omgeving waar ruimte is voor mensen met de ambitie om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

Profiel

Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor:

 • Het initiëren, ontwikkelen, uitvoeren en actualiseren van integrale en strategische beleidskaders op de (middel)lange termijn.
 • Het opleveren van projectplannen op, het bewaken van resultaten en deadlines, en het opstellen van verantwoordingsverslagen.
 • Het bewaken van kwaliteit- en integrale beleidsontwikkeling.

Tevens:

 • Ben je een sparringpartner voor collega’s, met focus op beleidsmatige expertise.
 • Zorg je samen met jouw collega’s voor samenhang.
 • Denk je mee over organisatievraagstukken en vertaal je deze naar concrete acties.

Wat we van jou verwachten:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding en ervaring met projectmatig werken.
 • Ervaring als adviseur in een vergelijkbare omgeving.
 • Ruime kennis en ervaring met beleid, bij voorkeur in zorg.
 • Visie, vernieuwend denken en analytisch vermogen.
 • Vermogen om te verbinden, integraal samen te werken en initiatief te nemen.
 • Duidelijke communicatie, klantgericht en energiek.
 • Hands-on en strategisch ingesteld, met focus op dienstverleningsverbetering.
 • Logisch denkvermogen en procesmatige vaardigheden.
 • Bestuurlijke sensitiviteit en rustig in stressvolle situaties.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk.
 • Een ‘vlotte pen’ in het schrijven van stukken.
 • Gevoel voor humor en een prettige collega.
Visie Vernieuwend denken Analytisch vermogen

Over de organisatie

Gemiva

Zorginstelling Gemiva is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Wij ondersteunen in Zuid-Holland 5.200 mensen die op eigen kracht (nog) niet zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving. Dit kan zijn in hun eigen woon- of werkomgeving, op school of op een van de 250 locaties. Er werken 3.400 toegewijde en gemotiveerde medewerkers bij ons. Zij werken intensief samen met 1.200 vrijwilligers, het netwerk van de cliënt en verschillende interne en externe deskundigen.

In de cultuur van Gemiva staan 4 kernwaarden centraal: gastvrij, betrokken, verantwoordelijk en oplossingsgericht. Door dit dagelijks in de praktijk te brengen, dragen wij bij aan het leven van onze cliënten, deelnemers en bewoners!

De cliënt staat voor mij altijd op nummer één! Als team hebben we dezelfde visie en kijken we naar mogelijkheden, dit werkt heel fijn!‘

Kim van Diemen. Persoonlijk begeleider.

Aanbod

Een inspirerende positie in een schitterende organisatie met dito cliënten en medewerkers. Vooral ook een strategische functie in een maatschappelijk belangrijke organisatie die ergens voor staat! Een organisatie met een hoge ambitie, die positief is en waar men open met elkaar omgaat.

 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in FWG 65.
 • Een jaarcontract van 32-36 uur, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming in de maand april af te ronden. De selectie dag staat gepland op 17 april 2024. Daaraan voorafgaand vindt een online oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 1 april 2024 te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Frank Snethlage op 06-5131 0178 of Frank Wolff op 06-1595 4079.
Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.