Samen werken aan een gezonde regio

Tiel
Organisatie |

Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Ziekenhuis Rivierenland: hét mensenziekenhuis.

Het ziekenhuis Rivierenland ontstond in 1982 toen vier ziekenhuizen in Tiel en Culemborg fuseerden. Het maakte het ziekenhuis tot wat het nu is: een regionaal ziekenhuis met een sterke verbondenheid met de regio. Al jaren streeft het ziekenhuis naar een uitstekende kwaliteit van de geboden zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen het ziekenhuis de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalde. Dit gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in het DNA zit. De medewerkers zijn dan ook bijzonder trots op deze kwaliteitsaccreditatie.

Om op het gebied van kwalitatief goede medische en verpleegkundige zorg een vooraanstaande speler te zijn is het van belang dat het ziekenhuis ook financieel gezond is. Het ziekenhuis wil de zorg in de regio meer met elkaar verbinden: van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Het ziekenhuis zal meer gaan samenwerken in de keten.

Functie | Senior Business Controller

Als senior business controller ben je gesprekspartner van het management en zorg je ervoor dat zowel vanuit financieel oogpunt als wat betreft business control optimaal alle bedrijfsprocessen aangestuurd worden. Om dit waar te maken organiseer jij met alle benodigde partners de stappen binnen de planning- & control cyclus. Je bent de spin in het web bij het bereiken van de ambities van het ziekenhuis om het gezondheidscentrum van de regio te worden. Hierdoor ben je veel in gesprek met (potentiële) samenwerkingspartners.

Je signaleert kansen, doet voorspellingen, stelt business cases op, analyseert investeringsaanvragen, monitort bedrijfsprocessen en doet gevraagd en ongevraagd voorstellen voor verbeteringen. Daarnaast vertaal je (meerjaren)doelen van Rivierenland naar meetbare einddoelen voor je klanten.

De samenwerkingen waarin Ziekenhuis Rivierenland deelneemt en die zij op zal zetten kenmerken zich door een grote diversiteit. Het is van belang dat de samenwerkingen de zorg ten goede komen en structureel waarde toevoegen voor de organisaties die er aan deelnemen. Een belangrijk onderdeel van de functie is het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen van samenwerkingen, het analyseren van voorstellen en het meedenken over de beste manier waarop doelen behaald kunnen worden.

Als senior business controller werk je niet alleen, maar werk je nauw samen met het management en met de andere collega’s binnen het cluster Finance, Control en Inkoop en het ziekenhuis. Tevens zullen er contacten met externe partijen zijn in het kader van de samenwerkingen.

Enthousiast verbindend proactief financiële professional

Profiel

Je bent een krachtige, zelfbewuste professional met een positieve instelling en bent gewend zelfstandig te werken, besluiten te nemen en hiervoor de verantwoordelijkheid te dragen. Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare rol en setting en/of je beschikt over ervaring binnen de accountancy en/of consultancy (bij voorkeur) binnen het ziekenhuis of in de zorgsector. Je bent goed in staat om je ideeën en mening naar voren te brengen en zorgt hierbij voor een onderbouwing met steekhoudende argumenten. Je weet je zaken in de juiste context begrijpelijk, duidelijk en correct uit te leggen zowel mondeling als schriftelijk. Je gaat actief aan de slag om zaken te verbeteren en stelt je in het contact verbindend en zelfbewust en op. Je communiceert prettig en straalt betrouwbaarheid en deskundigheid uit. Je neemt de RvB, het management en andere collega’s mee in veranderprocessen. Je deelt graag je kennis en coacht je minder ervaren collega’s. In deze context lever jij graag je toegevoegde waarde aan het team en de organisatie.

Wat neem je mee:

 • Een afgeronde universitaire en/of hbo-opleiding op bedrijfseconomisch en/of bedrijfskundig gebied.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van financiën in de zorg of bij een zorgverzekeraar.
 • Kennis van ziekenhuisorganisaties is een pre.
 • Je analyseert gegevens grondig, scheidt hoofd- van bijzaken en legt de nodige verbanden, je weet ‘door de cijfers heen te kijken’.
 • Je communiceert helder, bent een goede en stevige gesprekspartner.
 • Je bent goed in staat gestructureerde en begrijpelijke notities te schrijven.
 • Je bent proactief, verbindend, overtuigend en je durft de lead te nemen.
 • Je beschikt over de nodige bestuurlijke- en politieke sensitiviteit en een stevige persoonlijkheid.
 • Je vindt het leuk om te netwerken!
Aanbod

Een uitdagende baan in een leuk en betrokken team in een dynamische en inspirerende omgeving. Een afwisselende functie waarbij veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief.

 • Een dienstverband voor 32-36 uur (afhankelijk van je wens) in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie omgezet te worden in onbepaalde tijd.
 • De functie is ingeschaald in FWG 65 cao Ziekenhuis met een huidig maximum salaris van € 5.504,– bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en een vakantietoelage (8,33%).
 • Een mobiel en laptop, welke ook privé gebruikt mogen worden.
Procedure

De procedure is er op gericht om zo snel mogelijk een kandidaat aan te stellen. De selectiegesprekken worden in overleg ingepland.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je zo snel mogelijk, maar uiterlijk donderdag 30 april aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Bij voldoende reacties kan de opdracht eerder gesloten worden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolf, partner, via 06 1595-4079 of Maartje Peters, partner, via 06 1008-5811.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

Senior Business Controller
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.