Samen werken aan een gezonde regio

Tiel
Organisatie |

Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Ziekenhuis Rivierenland: hét mensenziekenhuis.

Het ziekenhuis Rivierenland ontstond in 1982 toen vier ziekenhuizen in Tiel en Culemborg fuseerden. Het maakte het ziekenhuis tot wat het nu is: een regionaal ziekenhuis met een sterke verbondenheid met de regio. Al jaren streeft het ziekenhuis naar een uitstekende kwaliteit van de geboden zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen het ziekenhuis de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalde. Dit gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in het DNA zit. De medewerkers zijn dan ook bijzonder trots op deze kwaliteitsaccreditatie.

Niet alleen op het gebied van kwalitatieve goede medische en verpleegkundige zorg wil het ziekenhuis een vooraanstaande speler zijn, dit geldt ook op het vlak van ICT, logistiek en veiligheid. Het ziekenhuis wil de zorg in de regio meer met elkaar verbinden: van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Het ziekenhuis wil dan ook nog meer gaan samenwerken in de keten.

Om het management goed te ondersteunen, zijn we op zoek naar een enthousiaste, verbindende en proactieve senior business controller ter versterking van het cluster Finance, Control en Inkoop. Vanuit deze rol zal je ook een rol gaan spelen in die verbinding met de regio. Vragen als welke uitdagingen dit meer samenwerken met zich meebrengen op financieel gebied, ga jij als senior business controller beantwoorden.

 

Functie | Senior Business Controller

Als senior business controller zorg jij ervoor dat het management zowel vanuit financieel oogpunt als wat betreft business control optimaal alle bedrijfsprocessen kan aansturen. Om dit waar te maken organiseer jij met alle benodigde partners de stappen binnen de planning- & controlcyclus. Je signaleert kansen, doet voorspellingen, stelt business cases op, analyseert investeringsaanvragen, monitort bedrijfsprocessen en doet gevraagd en ongevraagd voorstellen voor verbeteringen. Daarnaast vertaal je (meerjaren)doelen van Rivierenland naar meetbare einddoelen voor je klanten.

Als senior business controller werk je niet alleen, maar werk je nauw samen met je klant en met de andere collega’s binnen het cluster Finance, Control en Inkoop.

Arno, senior businesscontroller bij het ziekenhuis, zegt het volgende over zijn werk:

“Wat mijn werk zo leuk maakt is de diversiteit, geen dag is hetzelfde. Ik mag meedenken op strategisch en tactisch niveau, ik stel businesscases op en kom met voorstellen. We werken in een leuk team met een open sfeer. We weten wat we aan elkaar hebben, weten wie wie is en wat iedereen bezighoudt.”

Samen Werken Aan Een Gezonde Regio

Profiel

Je bent een krachtige, zelfbewuste professional met een positieve instelling en bent gewend zelfstandig te werken, besluiten te nemen en hiervoor de verantwoordelijkheid te dragen. Je hebt ruime ervaring in een ziekenhuis of in de accountancy en/of consultancy (bij voorkeur) binnen de zorgsector. Je bent goed in staat om je ideeën en mening naar voren te brengen en zorgt hierbij voor een onderbouwing met steekhoudende argumenten. Je weet je zaken in de juiste context begrijpelijk, duidelijk en correct uit te leggen. Je gaat actief aan de slag om zaken te verbeteren en stelt je in het contact verbindend en zelfbewust. Je communiceert prettig en straalt betrouwbaarheid en deskundigheid uit. Je neemt de manager en andere collega’s mee in veranderprocessen. Je deelt graag je kennis en coacht je minder ervaren collega’s. In deze context lever jij graag je toegevoegde waarde aan het team en de organisatie.

Wat neem je mee:

 • Een afgeronde universitaire en/of hbo-opleiding op bedrijfseconomisch en/of bedrijfskundig gebied.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van financiën in de zorg of bij een zorgverzekeraar.
 • Kennis van ziekenhuisorganisaties is een pre.
 • Je analyseert gegevens grondig, scheidt hoofd- van bijzaken en legt de nodige verbanden, je weet ‘door de cijfers heen te kijken’.
 • Je communiceert helder, bent een goede en stevige gesprekspartner.
 • Je bent proactief, verbindend, overtuigend en je durft de lead te nemen.
 • Je beschikt over de nodige bestuurlijke- en politieke sensitiviteit en een stevige persoonlijkheid.
Aanbod

Een uitdagende baan in een leuk en betrokken team in een dynamische en inspirerende omgeving. Een afwisselende functie waarbij veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief.

 • Een dienstverband voor 32-36 uur (afhankelijk van je wens) in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie omgezet te worden in onbepaalde tijd.
 • De functie is ingeschaald in FWG 60 cao Ziekenhuis met een huidig maximum salaris van € 4.466,– bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Voor kandidaten met aantoonbare specifieke en relevante (ziekenhuis) ervaring kan een arbeidsmarkttoeslag worden toegepast.
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en een vakantietoelage (8,33%).
 • Een mobiel en laptop, welke ook privé gebruikt mogen worden.
Procedure

De procedure is er op gericht om voor eind december af te ronden. De eerste oriënterende gesprekken vinden in week 48 en 49 plaats bij K+V op kantoor. De selectiegesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats op maandag 16 december 2019.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolf, partner, via 06-1595 4079 of Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Senior Business Controller
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.