Wil jij maatschappelijk van betekenis zijn met jouw onderzoek en advies, vaardigheden en creativiteit?

Bilthoven
Organisatie |

SIRA Consulting

Sira Consulting ondersteunt overheden bij het vormgeven en optimaliseren van beleid, regelgeving, uitvoeringsprocessen en toezicht. De organisatie heeft in de afgelopen 18 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd bij haar vele opdrachtgevers in het publieke domein zoals rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en diverse brancheverenigingen. Door gedegen kwantitatief en kwalitatief onderzoek te doen brengt Sira Consulting op feiten gebaseerde adviezen uit die impact hebben op onze samenleving. In alle opdrachten staat het leveren van toegevoegde waarde centraal; voor opdrachtgevers, de leefwereld van de bewoner, cliënt, klant en de werkomgeving van ondernemers.

De twintig medewerkers hebben echt passie voor maatschappelijke vraagstukken en zijn gedreven om samen met opdrachtgevers de uitkomsten van het onderzoek ook te voorzien van praktische en vernieuwende oplossingen. Sira Consulting ziet ruimte voor groei in haar markten en heeft de wens om meerdere, inhoudelijk gedreven senior consultants/onderzoekers aan haar teams toe te voegen. Sira Consulting werkt landelijk, vanuit Bilthoven en met een kantoor in Den Haag. Het merendeel van de opdrachtgevers bevindt zich in de Randstad.

Michel, teammanager: “Samen met mijn team richt ik mij op het verbeteren van beleid en de uitvoering ervan. We evalueren bestaand beleid, onderzoeken knelpunten en gaan in interactieve werkvormen op zoek naar werkbare oplossingen”.  

Logo Sira Consulting
Functie | Senior consultant in het publieke domein

Wil jij maatschappelijk van betekenis zijn met jouw onderzoek en advies, vaardigheden en creativiteit? Zoek je eigen verantwoordelijkheid en werk je graag op vernieuwende wijze samen met diverse opdrachtgevers?

Als Senior Consultant werk je aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van beleid en uitvoering. Denk aan onderzoeken naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van beleid en subsidies, klantreisonderzoeken, knelpuntanalyses, kosten-batenanalyses en het optimaliseren van ketens en processen.

De vraag naar ondersteuning bij deze vraagstukken wordt steeds groter. Het team waarvan je onderdeel uitmaakt bestaat uit zeven medewerkers. Samen met je collega’s ga je in gesprek met (ervarings)deskundigen en relevante stakeholders om informatie op te halen voor onderzoeken. Hiervoor maak je gebruik van verschillende methoden en technieken, zoals diepte-interviews en rondetafelbijeenkomsten. Maar ook door het ophalen en verwerken van informatie die je filtert uit informatiebronnen zoals interne en externe databases, websites of andere databronnen. Je analyseert, verwerkt en interpreteert informatie tot een waardevol advies.

Je werkt tegelijkertijd aan meerdere projecten. De duur van projecten is gemiddeld 3 tot 6 maanden. Je stuurt projectteams aan en je brengt jouw visie, kennis en kunde met enthousiasme aan het team over en je draagt bij aan de doorontwikkeling van de mensen in het team. Binnen de functie is voldoende ruimte om op actuele onderwerpen nieuwe diensten vorm te geven, al dan niet samen met opdrachtgevers, zodat jij ook zelf richting kunt geven.

Als senior ben je goed bekend in het publieke domein. Je zoekt naar kansen om vanuit je eigen expertise bij te dragen. Je verdiept je in de maatschappelijke vraagstukken, je volgt actuele ontwikkelingen op de voet, maar je kijkt ook kritisch naar jezelf: werkt het wat we nu aan het doen zijn? Samen met je collega’s bouw je aan een solide netwerk van opdrachtgevers. Je krijgt er energie van om voor opdrachtgevers praktisch toepasbare en vernieuwende oplossingen te vinden en toegevoegde waarde te leveren.

Snel-analytisch-denken Betekenisvol  Communicatief Visie  Relaties-opbouwen Professioneel  Drive Teamplayer Sparringpartner Humor

Profiel

Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en minimaal 5-8 jaar werkervaring.

 • Je hebt ervaring met het doen van onderzoeken, het liefst in het publieke domein.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten en het aansturen van projectteams.
 • Je kan inhoudelijk sterke en goed leesbare stukken schrijven.
 • Je stelt kritische vragen, maakt materie snel eigen en je hebt ervaring met advisering.
 • Je vindt het leuk om met potentiële opdrachtgevers in gesprek te gaan en samen te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om een bijdrage te leveren.
 • Je wil jouw kennis en ervaring inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van collega’s, het team, en om mee te bouwen aan het vergroten van de marktpositie van de organisatie.
Aanbod
 • Een adviesrol met veel afwisseling van onderwerpen en opdrachtgevers.
 • Met jouw functie draag je bij aan de effectiviteit van het publieke domein en heb je een hoge mate van maatschappelijke impact.
 • Een omgeving waarin je vrijheid en ruimte krijgt voor de inbreng van jouw expertise en om deze verder uit te bouwen.
 • Je werkt samen met een mix van intrinsiek gemotiveerde deskundige professionals in een informele en collegiale cultuur.
 • Er worden geregeld bijeenkomsten en borrels georganiseerd voor kennisdeling op actuele en inhoudelijke thema’s en er is aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De salarisindicatie voor deze functie is € 5.500,– op fulltime basis, afhankelijk van je relevante werkervaring. Daarnaast krijg je de beschikking over een leaseauto, een laptop en telefoon-, thuiswerk- en onkostenvergoeding.

Het gaat om een aanstelling voor een jaar, met de bedoeling om dit om te zetten naar een vast dienstverband.

Procedure

Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen twee gespreksrondes bij Sira Consulting waarin je kennismaakt met de organisatie en het team. De laatste selectieronde bij Sira Consulting bestaat uit een SHOW waarbij je een casus presenteert aan de aanwezigen.

Geïnteresseerd

Als deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie, reageer dan snel  door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden.

Voor vragen kun je contact opnemen met Micha van Aart (06-46390312). Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Senior consultant in het publieke domein
Vast
32-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.