Inhoud en impact

Bilthoven
Functie | Senior Consultant / Onderzoeker Publieke Domein

Wil jij maatschappelijk van betekenis zijn en gebruik jij cijfers als boventoon en purpose als ondertoon? Zoek je eigen verantwoordelijkheid en werk je graag op vernieuwende wijze samen met diverse opdrachtgevers?

Als Senior Consultant / onderzoeker werk je aan maatschappelijke onderwerpen die ertoe doen zoals de omgevingswet, betaalbaarheid van de zorg, digitalisering van overheidsdiensten en het bepalen van normtijden voor uitvoeringsorganisaties.

Je doet onderzoeken als maatschappelijke kosten-baten analyses, kostprijs- en normtijdenonderzoeken en effectenonderzoek. De kwantitatieve onderzoeksgegevens vertaal je naar een bruikbaar advies waarmee je de beleidsdoelen van je opdrachtgever weet te realiseren. Dit doe je in afstemming met diverse stakeholders. Je werkt vaak tegelijkertijd aan meerdere projecten. De duur van projecten varieert van een paar maanden tot een jaar. Je stuurt projectteams aan en je brengt jouw visie, kennis en kunde met enthousiasme aan het team over. Binnen de functie is voldoende ruimte om op actuele onderwerpen nieuwe diensten vorm te geven, al dan niet samen met opdrachtgevers, zodat jij ook zelf richting kunt geven.

Als senior ben je goed bekend in het publieke domein. Je zoekt naar kansen om vanuit je eigen expertise bij te dragen. Je verdiept je in de maatschappelijke vraagstukken, je volgt actuele ontwikkelingen op de voet maar je kijkt ook kritisch naar jezelf: werkt het wat we nu aan het doen zijn? Samen met je collega’s bouw je aan een solide netwerk van opdrachtgevers.

Profiel

Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en minimaal 5-8 jaar werkervaring.

 • Je hebt inhoudelijke expertise en een visie op actuele maatschappelijke thema’s vanuit de brede invalshoek verbetering van regelgeving.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten.
 • Een pre is het kunnen vertalen van bedrijfseconomische gegevens naar kostprijzen met methoden zoals activity based costing.
 • Je stelt kritische vragen, maakt materie snel eigen en je hebt ervaring met advisering.
 • Je vindt het leuk om met potentiële opdrachtgevers in gesprek te gaan en samen te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om een bijdrage te leveren.
 • Met jouw kennis en ervaring lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het team, de medewerkers en bouw je mee aan het vergroten van de marktpositie en de organisatie.

Betekenisvol Snel-analytisch-denken Communicatief Visie Professioneel Relaties opbouwen Drive Samenwerken Procesmatig Humor

Organisatie |

SIRA

SIRA CONSULTING

Sira Consulting ondersteunt overheden bij het vormgeven en optimaliseren van beleid, regelgeving, uitvoeringsprocessen en toezicht. De organisatie heeft in de afgelopen 18 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd bij haar vele opdrachtgevers in het publieke domein zoals rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en diverse brancheverenigingen. Door gedegen kwantitatief en kwalitatief onderzoek te doen brengt Sira Consulting op feiten gebaseerde adviezen uit die impact hebben op onze samenleving. In alle opdrachten staat het leveren van toegevoegde waarde centraal; voor opdrachtgevers, de leefwereld van de bewoner, cliënt, klant en de werkomgeving van ondernemers.

De 20 medewerkers hebben echt passie voor maatschappelijke vraagstukken en zijn gedreven om samen met opdrachtgevers de uitkomsten van het onderzoek ook te voorzien van praktische en vernieuwende oplossingen. Sira Consulting ziet ruimte voor groei in haar markten en heeft de wens om meerdere, inhoudelijk gedreven senior consultants/onderzoekers aan haar team toe te voegen. Sira Consulting werkt landelijk, vanuit Bilthoven en met een kantoor in Den Haag. Het merendeel van de opdrachtgevers bevindt zich in de Randstad.

Patrick, teammanager: “Het naleven van wet- en regelgeving kost de maatschappij tijd en geld. Wij maken deze kosten inzichtelijk en adviseren hoe deze effecten kunnen worden verminderd. Hiermee maken we overheidsbeleid effectiever en efficiënter.”

Logo Sira Consulting
Aanbod
 • Een adviesrol met veel afwisseling van onderwerpen en opdrachtgevers.
 • Met jouw functie draag je bij aan de effectiviteit van het publieke domein en heb je een hoge mate van maatschappelijke impact.
 • Een omgeving waarin je vrijheid en ruimte krijgt voor de inbreng van jouw expertise en om deze verder uit te bouwen.
 • Je werkt samen met een mix van intrinsiek gemotiveerde deskundige professionals in een informele en collegiale cultuur.
 • Er worden geregeld bijeenkomsten en borrels georganiseerd voor kennisdeling op actuele en inhoudelijke thema’s en er is aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De salarisindicatie voor deze functie is  € 5.500,– op fulltime basis, afhankelijk van je relevante werkervaring. Daarnaast krijg je de beschikking over een leaseauto, een laptop en telefoon-, thuiswerk- en onkostenvergoeding.

Procedure

De begeleiding van de werving en selectieprocedure is in handen van K+V en start met het insturen van je CV en motivatie. Hierna volgt, bij geschiktheid, een kennismaking bij K+V.  Daarna start de procedure, die bestaat uit drie onderdelen:

1. Je ontmoet diverse mensen van Sira Consulting. Jij maakt kennis met de diverse aandachtsgebieden van de functie en Sira Consulting maakt kennis met jouw persoonlijkheid.

Is er een klik?

2. Dan gaan we verder met een diepgaand gesprek waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Zijn Sira Consulting en jijzelf enthousiast?

3. Laat zien en ervaren wie jij bent en hoe jij de leiding neemt. Op basis van een casus werk je een voorstel uit en presenteert dit aan je potentiële nieuwe collega’s.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd? We vragen je te reageren, door bij ‘Solliciteer Direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Micha van Aart (06 46390312) en Roel Roelfzema (06 43873326). 

Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddate wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Senior Consultant / Onderzoeker Publieke Domein
Vast
32-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.